EA legt teleurstellende Medal of Honor-franchise op hakblok

Het zat er al even aan te komen, maar nu is de kogel dan echt door de kerk: EA maakt bekend dat het een einde maakt aan de Medal of Honor-franchise. De reden hiervoor is de tegenvallende verkoop van het in oktober afgelopen jaar verschenen Medal of Honor: Warfighter.

COO Peter Moore verklaart tijdens een vergadering dat de game prima in orde was, maar dat de focus op realisme niet aansloeg bij de consument. Daarnaast vindt Moore dat de game onterecht door de critici werd neergesabeld. De review scores waren volgens de COO dan ook lager dan de game verdiende.

Ondanks het wegvallen van de Medal of Honor-franchise blijft EA wel voornemens om op jaarlijkse basis een shooter uit te brengen. De uitgever wil echter nog niet ingaan op hoe ze de ontstane ruimte gaan invullen. Wordt het wellicht een jaarlijkse Battlefield-game? EA-preses Frank Gibeau reageert hier vooralsnog ontwijkend op:

We are not announcing an annualization of Battlefield today. What we’ve said is that we will be launching a Battlefield game next year, and we’re very excited to show you guys more detail on that coming soon. But we’re not announcing an annualization of Battlefield at this time.
Als EA de huidige release-trend nastreeft, kunnen we Battlefield 4 in principe aankomende herfst nog verwachten. Wat er vervolgens in 2014 gaat gebeuren blijft voorlopig nog even bij speculatie. Zou een jaarlijkse Battlefield-game een goede zet zijn?

  1.   
    Neolite's avatar

    Door Battlefield jaarlijks te releasen, zouden ze er meer dan 1 studio op moeten zetten. Je kan natuurlijk ook met 2 verschillende teams binnen Dice gaan werken. Echter heb ik liever dat men dan de Bad Company reeks gaat afwisselen met de Battlefield reeks.

  2.   
    DeAdSeYe's avatar

    Helaas, Medal of Honor was inderdaad een goede franchise. Maar de laatste 2 delen zijn de bottleneck. Wat ik me afvraag, focus op realisme? Medal of Honor is geen realisme, daarnaast zijn de gameplay mechanics slecht uitgewerkt.

  3.   
    Houserz's avatar

    De game prima in orde?
    Dit meent hij toch niet serieus, de game zag er niet uit, online multiplayer was ook een drama omdat het geen BF en geen COD was en dus tussen kant noch wal viel.
    Verder zat de game vol bugs, ik kon er niet van genieten, en heb hem dan ook heel snel teruggebracht.

  4.   
    Neolite's avatar

    Medal of Honor moest het natuurlijk ook opboksen tegen Call of Duty en hoe slecht die game ook is, dat gaat je met de gigantische hoeveelheid fanboys gewoon niet lukken.

  5.   
    Coldkiller_NL's avatar

    Neolite schreef, "Door Battlefield jaarlijks te releasen, zouden ze er meer dan 1 studio op moeten zetten. Je kan natuurlijk ook met 2 verschillende teams binnen Dice gaan werken. Echter heb ik liever dat men dan de Bad Company reeks gaat afwisselen met de Battlefield reeks."

    Ik hoop ook dat ze de bad Company games weer gaan maken.

  6.   
    Neolite's avatar

    Er zit eigenlijk bijna niets anders op. Ze kunnen onmogelijk elk jaar een battlefield uitbrengen die door DICE gemaakt wordt. Daar is de ontwikkelingstijd te kort voor. Of ze moeten met een compleet nieuwe IP op de proppen komen. Maar dan kan het net zo gaan als met Medal of Honor.

  7.   
    Goldcobra's avatar

    Zonde, ze hadden er zoveel mee gekund

  8.   
    morkop006's avatar

    Had EA niet de ontwikkelaars Jason West and Vince Zampella in Respawn?? Wellicht gaat daar dan nu iets mee gebeuren?

  9.   
    Hitman047's avatar

    morkop006″]Had EA niet de ontwikkelaars Jason West and Vince Zampella in Respawn?? Wellicht gaat daar dan nu iets mee gebeuren?[/quote]

    EA mag dan wel hun uitgever zijn, maar bezit Respawn Entertainment niet. Respawn’s game zal het gat dat MOH achterlaat niet op kunnen vullen. De marge die EA er op verdient zal een stuk kleiner zijn, en ze hebben geen garantie (lees: EA kan ze niet dwingen) dat ze iedere 2 jaar met een nieuwe game komen.

    [quote=”Neolite schreef, "Door Battlefield jaarlijks te releasen, zouden ze er meer dan 1 studio op moeten zetten. Je kan natuurlijk ook met 2 verschillende teams binnen Dice gaan werken. Echter heb ik liever dat men dan de Bad Company reeks gaat afwisselen met de Battlefield reeks."

    In alles wat je hier zei, zou wel eens een kern van waarheid kunnen zitten.

    Volgens recente geruchten werkt Danger Close momenteel aan een nieuwe Bad Company. ๐Ÿ˜‰

  10.   
    nanathan's avatar

    Elk jaar een goeie shooter hoeft niet per se van dezelfde reeks te zijn.
    Laten we dat toch hopel op zn minst.

    De koe is totaal uitgemolken.

  11.   
    Remco_MUFC's avatar

    Jammer want Medal of Honor is een van de beste series die er bestaat.

    What we’ve said is that we will be launching a Battlefield game next year

    Battlefield : Bad Company 3 ๐Ÿ™‚

  12.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Medal of Honor: Frontline is voor mij de best uitgebrachte moh tot nu toe.
    Erg jammer dat een game reeks het loodje legt.

  13.   
    OllieDenZotn's avatar

    Jammer ๐Ÿ™ Had liever gehoord dat cod ermee stopte! ๐Ÿ˜›

  14.   
    SN0WIE's avatar

    Ik vond MoH echt een geweldig spel, de laatste 2 niet, ik vraag me wel af waar de focus op realisme ligt (naast op waar gebeurde verhalen gebaseerd verhaal na)? Als ik aan realisme denk dan denk ik aan ArmA 2 (of 3 als hij uit is).

    Maar De laatste 2 MoH waren rampzalig kwa gameplay, misschien was het wel een leuk verhaal, maar dat maakte de gameplay niet goed. Multiplayer was het oom niet meer waard. Erg jammer dit verhaal!

  15.   
    MaxDamage_NL's avatar

    Hadden ze de franchise maar niet moeten betrekken in hun besteFPSisvanEA bullcrap. >.>

  16.   
    soldierarjan's avatar

    Ze moeten gewoon met een FPS ip komen en niet eentje die erg lijkt op Call of duty doe een andere tijdzone laat het er anders uit zien zorg dat het een keer klaar is op tijd en goede reclame maken dan.
    Duurt wel even maar na een paar jaar kan je een succes krijgen.
    Elk jaar een nieuwe battlefield wil ik niet dan word dat steeds ook maar het zelfde.

  17.   
    Carcass's avatar

    Kan niet zeggen dat het jammer is dat hij stopt. Wel jammer dat de game het niveau van de eerste delen niet vast kon houden.

  18.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Tier 1 uit 2010 was een erg goed spel erg jammer dat ze er nu mee stoppen. Waarschijnlijk komen ze over tien jaar toch gewoon weer met een nieuwe release wat me erg leuk lijkt ๐Ÿ˜‰

  19.   
    3333/3333's avatar

    Zonde.

    Ze hadden gewoon weer terug gemoeten naar de 2e wereld oorlog setting, plus ‘gangetje gangetje’ singleplayer. Dat was geniaal altijd. Ook gewoon simpele deathmatch in splitscreen en met bots, dat ging mij nooit vervelen.