CrewGrounds: Game jij weleens op een tablet?

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

Game jij weleens op een tablet?

Michiel Brunsveld
Nee
Om de simpele reden dat ik geen tablet heb, maar anders zou ik het nog steeds niet snel doen. Eenvoudige games kan ik op m’n smartphone spelen, van Angry Birds tot Ruzzle en wat niet al meer. En voor het betere werk zijn de pc en consoles in de buurt. Een tablet zou ik voor veel dingen kunnen gebruiken, maar gamen hoort daar niet bij.

Peter Bouwman
Ja
Jazeker speel ik wel eens een spelletje op mijn iPad. Natuurlijk heb ik de versie van Peggle op het apparaat staan, maar ik haal de meeste liefde uit games die ook een grote broer hebben op de console. Wat dacht je van Mass Effect: Infiltrator, een stand alone versie voor de iPad die het verhaal vertelt van een ex-Cerberus agent die wraak wil op de Illusive Man. Ook Carmageddon speel ik graag op iPad. Het is overigens wel iets dat vooral op vakantie gebeurt, want thuis speel ik het liefst met mijn consoles en PC.

Daniël de Zwart
Nee
De reden hiervan is dat ik een tablet nog steeds een nutteloos stukje techniek vind. Touchscreen vind ik niet bepaald de beste uitvinding ooit en een computer, laptop of netbook werkt nog altijd beter dan een tablet. Als ik te veel geld heb, koop ik zeker een tablet, maar dat komt omdat het een luxe is. Daarnaast zal ik inderdaad niet tot nauwelijks games gaan spelen, want PlayStation is hier in huis nog steeds mijn alles en met de PlayStation 3 en Vita kan ik geweldige ervaringen beleven.

Wester Wagenaar
Nee
Ook ik moet toegeven dat ik niet in het bezit ben van een tablet. Mocht dit echter wel het geval zijn geweest, dan zou ik het apparaat nog steeds niet gebruiken om er echt spelletjes op te spelen. Er zal vast en zeker iets interessant te spelen zijn op de tablets, maar naar mijn idee zitten de digitale winkels van dergelijke platforms voor 99 procent vol troep. Dan kies ik toch gewoon voor de traditionele handhelds en consoles.

Tom Gudde
Nee
In onze huiskamer ligt een tablet, maar die gebruik ik eigenlijk alleen als afstandsbediening. Waar men vroeger stomme spelletjes speelde op het internet, staat dat tegenwoordig gelijk aan wat er gemiddeld uitkomt op een tablet: kort, eenvoudig, en goedkoop (lees: gratis). Erg leuk voor mensen die helemaal geen zin hebben om een complete campagne uit te spelen van ene Ezio, maar voor de meeste gamers een beetje kinderachtig.

Leon Kempers
Nee
Je zult mij nooit horen beweren dat er geen leuke games verkrijgbaar zijn voor de tablets (Infinity Blade, Plants vs. Zombies en Chinatown Wars passen perfect op die apparaten), maar ik heb mijn prioriteiten ergens anders gesteld. Wanneer ik zin heb om uitgebreid te gamen start ik mijn PlayStation 3 op, voor een spelletje onderweg biedt mijn Vita of mobiele telefoon soelaas. Een iPad staat voorlopig nog niet op mijn wensenlijstje en dus zullen mijn centjes de komende maanden opgaan aan andere dingen. Zoals next-gen consoles.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik ook zoals de meeste hier boven ik game niet op een tablet, ik heb tijdje terug asus tab vivo smart gekocht met windows 8 pro om te gebruiken als ik weg ben tijdje en me zware laptop niet me hoeft.
    Ik heb dan gewoon windows 8 pro erop en kan doen wat ik wil normaal, ik game er dus ook niet op die paar spelletjes plants vs zombies/ max payne/ angry birds kan ik ook op me smarthone spelen.

  2.   
    DGonlag2's avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "Ik ook zoals de meeste hier boven ik game niet op een tablet, ik heb tijdje terug asus tab vivo smart gekocht met windows 8 pro om te gebruiken als ik weg ben tijdje en me zware laptop niet me hoeft.
    Ik heb dan gewoon windows 8 pro erop en kan doen wat ik wil normaal, ik game er dus ook niet op die paar spelletjes plants vs zombies/ max payne/ angry birds kan ik ook op me smarthone spelen."

    Werkt dat een beetje lekker zo’n Vivo Tab met W8 Pro? Ik zit hier met een 3(+!) kilo zware laptop die elke dag mee naar school moet. Zo fijn is dat niet (ook nog eens 17.3″).

    Zo’n tablet/laptop combinatie is wel ideaal, zeker voor het minder zware werk (word, excel e.d.). Dan kan ik het zwaardere Flash, Photoshop, Illustrator & InDesign werk thuis doen.

    On-topic: zelf speel ik ook geen games op de tablet, soms wel op de smartphone in de trein. Maar eigenlijk ook zelden. Ik denk dat de meeste echte gamers niet games op hun tablet spelen. Voor niet gamers is dat wel heel anders, die zie je toch vaak van die puzzelspelletjes spelen op de tablet/smartphone.

  3.   
    Bug’s life's avatar

    Nee, de reden is dat ik nog geen tablet heb. Mocht ik er toch nog eentje aanschaffen zal het waarschijnlijk bij de simpele spelletjes blijven. Mijn voorkeur blijft toch mijn xbox360 console.

  4.   
    -Arthur-'s avatar

    Ik geef ook de voorkeur aan solide joysticks en handhelds. 😉

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    ”DGonlag2″ schreef, "[quote=”Carlos0_0″]Ik ook zoals de meeste hier boven ik game niet op een tablet, ik heb tijdje terug asus tab vivo smart gekocht met windows 8 pro om te gebruiken als ik weg ben tijdje en me zware laptop niet me hoeft.
    Ik heb dan gewoon windows 8 pro erop en kan doen wat ik wil normaal, ik game er dus ook niet op die paar spelletjes plants vs zombies/ max payne/ angry birds kan ik ook op me smarthone spelen."

    Werkt dat een beetje lekker zo’n Vivo Tab met W8 Pro? Ik zit hier met een 3(+!) kilo zware laptop die elke dag mee naar school moet. Zo fijn is dat niet (ook nog eens 17.3″).
    Zo’n tablet/laptop combinatie is wel ideaal, zeker voor het minder zware werk (word, excel e.d.). Dan kan ik het zwaardere Flash, Photoshop, Illustrator & InDesign werk thuis doen.
    On-topic: zelf speel ik ook geen games op de tablet, soms wel op de smartphone in de trein. Maar eigenlijk ook zelden. Ik denk dat de meeste echte gamers niet games op hun tablet spelen. Voor niet gamers is dat wel heel anders, die zie je toch vaak van die puzzelspelletjes spelen op de tablet/smartphone. [/quote]

    Ja werkt op zich redelijk goed touchscreen toetsenbord reageert ook lekker sneller. en omdat ik windows 8 pro heb en geen rt kan je gewoon alles installeren wat je wil.
    Ik heb er zelf op zich nog geen nadelen er aan gevonden werkt allemaal lekker, je zou het nog eens bij mediamarkt/saturn ofzo kunnen uitproberen beetje spelen er mee.

  6.   
    toqeer's avatar

    nee ook eigenlijk nooit me broertje heeft wel een tablet maar gebruik hem voorderest nooit, 🙂
    vind ze slecht waar je oplader in stopt zit alweer lossjes…

  7.   
    Gajes859's avatar

    Heb het even geprobeerd maat vliegensvlug weer terug naar mijn PS3. Vind het maar niks.