Gerucht: eerste screenshot Assassin’s Creed 4 uitgelekt; nieuwe details bekend?

De geruchten rondom Assassin’s Creed IV schieten de laatste dagen als paddenstoelen uit de grond. Dinsdag toonden we jullie al een gelekte poster, waaruit bleek dat deze nieuwe Assassin’s-game de naam ‘Black Flag’ met zich mee zal dragen. Eerder vandaag bleek dat de achterkant van deze poster een kaart van het Caribisch gebied bevat en nu komt de Amerikaanse website Examiner met het vermeende eerste screenshot van de game. Daarnaast beweert de website details over Assassin’s Creed IV: Black Flag te hebben.

De nieuwe hoofdpersoon heet volgens de website Edward Kenway en hij is de vader van Haytham Kenway uit Assassin’s Creed III. Edward is zowel kaper als Assassin, maar af en toe kruipt hij ook in de rol van piraat. Als we Examiner mogen geloven, speelt de game zich af op verschillende Caribische eilanden, waaronder Jamaica, Cuba en de Bahama’s.

Onderstaand screenshot is volgens Examiner afkomstig uit de Xbox 360-versie van Black Flag, maar Ubisoft zou ook plannen hebben om de game naar de volgende generatie consoles te brengen. Darby McDevitt, die eerder het script voor Revelations neerpende, zal het verhaal van Assassin’s Creed IV voor zijn rekening nemen.

Een officiële reactie van Ubisoft blijft uit, dus vooralsnog valt de waarheid van deze geruchten te betwisten.

  1.   
    Goldcobra's avatar

    Zelfde schrijver die ook het script van Revelations schreef? Shit… Revelations vond ik (op AC I na) zonder twijfel de slechtste AC met het slechtste verhaal…

  2.   
    captain08's avatar

    Nou, met al die geruchten lijkt het er wel op dat UbiSoft vandaag (op hun persconferentie) met de officiële aankondiging voor deze piraten-AC komt! 😀 8)

  3.   
    FishHookz's avatar

    bloksmaboy:D schreef, "Nou, met al die geruchten lijkt het er wel op dat UbiSoft vandaag (op hun persconferentie) met de officiële aankondiging voor deze piraten-AC komt! 😀 8) "

    Ziet ernaar uit dat jij er zin in heb, ik zit hier te huilen omdat k de ondergang van Assassin’s Creed aan zie komen 😥

  4.   
    LightFasher's avatar

    Niet zo dramatisch joh :P. De steden die we kennen van de Ezio trilogie keren vast wel terug, maar dit keer met meer afstand tussen de steden vanwege de schepen, dus meer variatie.

    Ik heb trouwens geen idee hoe die steden er in het Caribisch gebied uitzien of uitzagen. Van mijn part doen ze hetzelfde als met Toscane in AC:II welke ten tijde dat de game zich afspeelt nog niet bestond, of de steden wat verheerlijken.

  5.   
    toqeer's avatar

    ziet er vet uit gozer lijkt van ver af op een afro, 😛

  6.   
    D_Dog's avatar

    Ben benieuwd, hoop wel dat we weer een behoorlijk groot gebied krijgen, om te voet of per paard te gaan.

  7.   
    ShadyXL's avatar

    Viper One schreef, "

    ”bloksmaboy:D” schreef, "Nou, met al die geruchten lijkt het er wel op dat UbiSoft vandaag (op hun persconferentie) met de officiële aankondiging voor deze piraten-AC komt! 😀 8) "

    Ziet ernaar uit dat jij er zin in heb, ik zit hier te huilen omdat k de ondergang van Assassin’s Creed aan zie komen 😥 "

    Zelfde hier, terwijl ik zelfs een gigantische AC fan ben.

  8.   
    Alias's avatar

    Heb veel liever een vervolg op Prince of Persia ( 2008 ) dan een Assassin’s Creed 4…

  9.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Ze durven teminste wel wat nieuws 🙂

  10.   
    ronineter's avatar

    Ik ga deze game denk binnen halen met stijl. Arrrrrrrrrrrr 8)

  11.   
    RocknRolf's avatar

    Ik ben er juist blij mee dat ze nieuwe dingen blijven proberen. Word altijd een beetje moe van mensen die de game direct afschrijven. Iemand die voorheen een klotescript heeft geschreven kan natuurlijk in een paar jaar tijd genoeg van zijn fouten hebben geleerd! Ik ken geen boekenschrijver of filmschrijver die alleen maar perfect stories heeft geschreven.