Gerucht: LittleBigPlanet 3 in ontwikkeling bij Sumo Digital

Media Molecule werd in 2006 opgericht en de studio wist zichzelf meteen al op de kaart te zetten met LittleBigPlanet, een zeer vermakelijke platformgame die gebruikers toestaat om hun eigen levels te maken en te delen. Drie jaar later kwam Media Molecule met een vervolg, maar vervolgens besloten ze te stoppen met de franchise omdat ze toe waren aan “iets nieuws”. Op de afgelopen GamesCom bleek dat dit nieuwe project van Media Molecule door het leven gaat als Teraway.

Omdat Media Molecule stopte met de LittleBigPlanet-franchise, werden de PSP en de PlayStation Vita-versies ontwikkeld door een andere studio. Ook de onlangs verschenen Cross Controller DLC is niet gemaakt door Media Molecule, maar door Sumo Digital.

Deze studio, die in het verleden vooral ports ontwikkelde, zette zichzelf afgelopen jaar op de kaart met Sonic & All-Stars Racing Transformed en Nike+ Kinect Training. Toch is dat niet het enige waar de heren en dames van Sumo Digital zich de afgelopen tijd mee beziggehouden hebben, want als we de geruchten mogen geloven werkt de studio al ruim een jaar aan LittleBigPlanet 3!

Sony weigert commentaar te geven, maar met het oog op de aankomende PlayStation 4-onthulling is het niet onwaarschijnlijk dat LittleBigPlanet 3 een launchgame voor deze nieuwe console wordt. Is het inderdaad Sackboy die straks de PlayStation 4 moet gaan promoten? Dat zal hopelijk blijken op 20 februari.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Zou me niks verbazen als deel 3 er komt is een goede serie en sackboy blijft grappig.