Kevin Butler is verleden tijd

Het ging de laatste tijd niet goed tussen Sony en Jerry Lambert, de man die Kevin Butler speelde in de reclamecampagnes voor PlayStation. Nadat de Lambert in een commercial speelde op een Wii, klaagde Sony hem aan wegens “inbreuk op het merkenrecht”.

Een rechtszaak is natuurlijk niet bevorderlijk voor een relatie en het komt dan ook niet als een verrassing dat we in de toekomst geen Kevin Butler-reclames meer hoeven te verwachten. Sony heeft de zaken drastisch aangepakt door meteen Deutsch L.A. te laten vallen, het reclamebedrijf dat verantwoordelijk was voor de Kevin Butler-spotjes. Guy Longworth, baas van de marketingafdeling van PlayStation America, laat weten:

Deutsch L.A. has been an incredible partner for PlayStation over the last six years, and has delivered stand-out creative and strategy for the PlayStation brand in the US. We would like to thank them for their dedicated service to our business.
Sony is nu in zee gegaan met “Bartle, Bogle, Hegarty”, een bedrijf dat eerder reclame maakte voor AXE, Barclays, British Airways, ESPN Brazil en Mentos. John Patroulis van Bartle, Bogle, Hegarty laat weten enthousiast te zijn over de samenwerking:
PlayStation is one of the most exciting and coveted brands in the world, so we’re thrilled and humbled to partner with SCEA. They have a smart and ambitious team and we can’t wait to get started.
De reclamecampagnes voor de PlayStation 4 worden dus uitgevoerd door Bartle, Bogle, Hegarty. Wat zal dat betekenen voor gamers? Vrij weinig, maar wij weten één ding zeker: Deutsch L.A. rolde een stuk makkelijker over de tong.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik vind het toch wel jammer. Hij was echt leuk om naar te kijken in de ps3 reclame, hij is net zoals die man van de Albert Heijn tv spot. En is moelijk een reclame te zien zonder hem.

  2.   
    GENERAL_DS's avatar

    Een aantal reclames van sony op de nederlandse televisie waren toch anders best wel goed. Die van de playstation vita bijvoorbeeld.

  3.   
    Hitman047's avatar

    Zonde, Kevin Butler was een held.

    Speciaal voor Kevin, omdat het zo’n toffe gast is, nog één keer:

    De meest epische E3 speech ooit.

  4.   
    Sa.'s avatar

    Ik heb zelf een Xbox 360, maar zelfs ik kon altijd hard lachen om de humoristische reclame spotjes van Kevin Butler. Slechte zet Sony!

  5.   
    soldierarjan's avatar

    Echt jammer maar was te verwachten.
    Al die spotje van hem waren super tof en grappig die bleven je gewoon bij hopelijk krijgen we nu weer zoiets met iemand anders.