Sony is PlayStation 3 niet vergeten; nieuwe games op komst

Mensen die bang zijn dat hun PlayStation 3 stof gaat happen nu Sony een opvolger heeft onthuld, hoeven zich geen zorgen te maken. Fergal Gara, directeur van Sony Computer Entertainment UK, heeft in een interview laten weten dat Sony de PlayStation 3 nog lang niet vergeten is.

Volgens Gara kunnen we in de loop van dit jaar aankondigingen van nieuwe PlayStation 3-games verwachten:

I suppose it’s my biggest challenge this year but a great problem to have, which is in no way should we or will we say forget about PS3 because PS4 is coming. It would be inappropriate and arguably the worst year ever to be sending any signals like that because we’ve got great software already announced and there’s even more that will be revealed as the year goes on, so it is going to be a fantastic year for PS3 just when it’s at its best ever value price point.
Tussen neus en lippen door gaf Gara nog een sneer richting Microsoft:
So we have to keep that story alive, we have to keep that relevant and we’ve got a new… experience I suppose is probably a better word than a new box, we’ve got a new concept that redefines the premium top-tier experience in video gaming. How the two sit alongside each other is one of the things we need to plan very well as a team because there’s absolutely two stories.
Met titels als God of War: Ascension, The Last of Us en Beyond: Two Souls hebben PlayStation 3-bezitters tijdens de eerste helft van 2013 in ieder geval niets te klagen.

Daarnaast benadrukte Gara dat de Vita nieuw leven ingeblazen is dankzij de PlayStation 4:

And of course, let’s not forget the third which is PlayStation Vita, which for me got redefined last night in many, many ways. We used to use the phrase it’s a PS3 in your pocket, and now it was very much illustrated last night that it’s better than that, it’s a PS4 in your pocket. We saw a good demo last night with Knack looking and playing very well on PS Vita, but I personally look forward to seeing how the big, big, big blockbusters are going to look and feel and play via that mechanic. It’s a really exciting new feature.
Sony heeft er in het verleden altijd voor gekozen om ook oude consoles nog te ondersteunen wanneer er een opvolger verschijnt, terwijl Microsoft traditioneel alle aandacht focust op zijn nieuwste console, wat resulteert in meer spellen voor dit nieuwe apparaat aan de ene kant, maar totaal geen nieuwe games meer voor de oude console aan de andere kant. Welke aanpak verdient jouw voorkeur? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  1.   
    Daan's avatar

    Laat ze de Playstation 3 nog maar een tijdje ondersteunen. Niet iedereen heeft het geld om een Playstation 4 te kopen en het zou te gek voor woorden zijn wanneer ze meteen stoppen met de PS3 wanneer de PS4 uitkomt.

    Maar ik heb er alle vertrouwen in dat de PS3 nog enkele jaren wordt ondersteund. Voor de PS2 kwamen vorig jaar ook nog spellen uit.

  2.   
    GamerJaime's avatar

    PC-Daan schreef, "Laat ze de Playstation 3 nog maar een tijdje ondersteunen. Niet iedereen heeft het geld om een Playstation 4 te kopen en het zou te gek voor woorden zijn wanneer ze meteen stoppen met de PS3 wanneer de PS4 uitkomt.
    Maar ik heb er alle vertrouwen in dat de PS3 nog enkele jaren wordt ondersteund. Voor de PS2 kwamen vorig jaar ook nog spellen uit."

    Ben ik helemaal met je eens. Dat vind ik grote klasse van Sony. Jammer genoeg heeft Microsoft die aanpak niet, nog een reden waarom ik waarschijnlijk voor de PS4 zal gaan.

  3.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Na de komst van de Playstation 3 is de Playstation 2 ook nog lang in productie genomen als het om games gaat.
    Dus nee hoor ik ben zekker niet bang dat na een jaar de productie van games stop word gezet op de ps3 als de 4 dan al lang uit is.

  4.   
    ShadyXL's avatar

    Dat is wel tof van ze.

  5.   
    FishHookz's avatar

    ShadyXL schreef, "Dat is wel tof van ze."

    Eerst zien dan geloven hea

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Na de komst van de Playstation 3 is de Playstation 2 ook nog lang in productie genomen als het om games gaat.
    Dus nee hoor ik ben zekker niet bang dat na een jaar de productie van games stop word gezet op de ps3 als de 4 dan al lang uit is. "

    de Ps2 is zelfs dit jaar of vorig jaar pas volledig overleden er kwamen gewoon games voor, sony heeft al gezegd dat dit ook met ps3 zal zijn
    Ze zijn niet zoals bij microsoft o we hebben een xbox 360 de ouwe xbox is gelijk dood verklaard, Sony geeft tenminste een lange levensduur aan hun consoles zodat veel mensen het kunnen gebruiken.

  7.   
    gatemaster64's avatar

    ik hoop dat ze nog een ratchet and clank uitbrengen op de ps3 !

  8.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Carlos0_0″][quote=”Gamer4Ever-NL schreef, "Na de komst van de Playstation 3 is de Playstation 2 ook nog lang in productie genomen als het om games gaat.
    Dus nee hoor ik ben zekker niet bang dat na een jaar de productie van games stop word gezet op de ps3 als de 4 dan al lang uit is. "

    de Ps2 is zelfs dit jaar of vorig jaar pas volledig overleden er kwamen gewoon games voor, sony heeft al gezegd dat dit ook met ps3 zal zijn
    Ze zijn niet zoals bij microsoft o we hebben een xbox 360 de ouwe xbox is gelijk dood verklaard, Sony geeft tenminste een lange levensduur aan hun consoles zodat veel mensen het kunnen gebruiken.[/quote]

    EA was volgens mij nog de énigste die de Fifa games op de Playstation 2 maakte.

  9.   
    toqeer's avatar

    ”gatemaster64″ schreef, "ik hoop dat ze nog een ratchet and clank uitbrengen op de ps3 !
    "

    full frontier assault is net vorig jaar uitgekomen, was dat niet genoeg dan
    ik denk namelijk dat er geen ratchet and clank game komt op ps3 nog?

  10.   
    Gajes859's avatar

    Ik hoop dat de PS3 nog wel een tijdje wordt ondersteund ja. Maar dan bedoel ik tenminste de hardware. De PS4 speelt de oude spellen niet en die zijn nog niet afgeschreven. Ik speel mijn spellen nog gewoon, terwijl de kinderen op de PS2 spelen.

  11.   
    Danielle.k's avatar

    Ik ben aan het sparen gegaan voor de nieuwe PS4 en met beetje geluk krijg ik me ouders zo ver om de nieuwe Xbox mij voor me verjaardag te geven volgend jaar :).

    Wat betreft de aanpak denk ik niet dat MS de Xbox 360 zal laten vallen omdat ze er veel meer verkocht hebben dan de eerste Xbox, mensen die zeggen dat MS die aanpak niet heeft vind ik een beetje te ver gaan, het was tenslotte de eerste console die MS op de markt bracht en de concurrentie moest aangaan met Sony dus zette MS hoog in op de Xbox 360 of ze deze net zo snel laten vallen als de Xbox weet ik niet ik wacht dat liever af dan dat ik daar nu al een mening over geef.

  12.   
    GamerJaime's avatar

    Danielle.k schreef, "Ik ben aan het sparen gegaan voor de nieuwe PS4 en met beetje geluk krijg ik me ouders zo ver om de nieuwe Xbox mij voor me verjaardag te geven volgend jaar :).
    Wat betreft de aanpak denk ik niet dat MS de Xbox 360 zal laten vallen omdat ze er veel meer verkocht hebben dan de eerste Xbox, mensen die zeggen dat MS die aanpak niet heeft vind ik een beetje te ver gaan, het was tenslotte de eerste console die MS op de markt bracht en de concurrentie moest aangaan met Sony dus zette MS hoog in op de Xbox 360 of ze deze net zo snel laten vallen als de Xbox weet ik niet ik wacht dat liever af dan dat ik daar nu al een mening over geef."

    Daar heb je ook een goed punt. Het is afwachten, ik hoop dat Microsoft wat dit betreft dan van Sony leert.

  13.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    Worden idd mooie maanden voor sony.

  14.   
    Sympharion's avatar

    Mijn PS3 zal voorlopig sowieso niet gaan stofhappen omdat de PS4 geen backwards compatibility heeft.

  15.   
    PaNNa's avatar

    Ik heb helemaal geen schrik dat m’n PS3 op zolder zal gestockeerd worden bij de rest. Integendeel

  16.   
    nanathan's avatar

    Doe mij maar de aanpak waar de oude console nog altijd aandacht krijgt.
    Dan kan ik nog een tijdje sparen voor de nieuwe. De oude console is trouwens vaak nog altijd in goede staat dus waarom een degelijk ding weggooien als die het nog goed doet.