Spelers Guild Wars 2 moeten wachtwoord verplicht aanpassen

Speel je Guild Wars 2 en heb je je wachtwoord sinds vorig jaar september niet meer gewijzigd? Dan krijg je uiterlijk 7 februari een melding dat je verplicht een nieuw wachtwoord moet kiezen. In een blogbericht laat ontwikkelaar ArenaNet weten dat het blokkeren van bepaalde wachtwoorden erg succesvol is om hackers uit de game te houden. Zo succesvol zelfs dat men nu dus alle spelers verplicht om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Je kunt je Guild Wars 2-wachtwoord nu al meteen wijzigen via de account management-website, of wacht gewoon tot je donderdag een oproep krijgt om je wachtwoord aan te passen.

In de tussentijd kan je natuurlijk nog gewoon verder spelen of nog eens het nieuwsbericht lezen over de Guild Wars 2 plannen voor 2013.

  1.   
    Cyart's avatar

    als het hele gebeuren ook nog eens zou werken zou ook nog mooi zijn…

  2.   
    Neolite's avatar

    Wachtwoorden blijven natuurlijk altijd te hacken, echter worden de meeste wachtwoorden buitgemaakt door phishing.

  3.   
    Ika Q's avatar

    Cyart schreef, "als het hele gebeuren ook nog eens zou werken zou ook nog mooi zijn…"

    Bij mij werkt het gewoon.

  4.   
    huntedjohan's avatar

    snap nog niet helemaal waarom je verplicht word om je wachtwoord te wijzigen. en veel belangrijker wat gebeurt er met mijn account als ik mijn wachtwoord niet wijzig? heb mn account na 1,5 maand in de kast gehangen wegens tegenvallende resultaten, merendeel van mailtjes over gw2 komen binnen via mn spam box (automatisch) dus grote kans dat ik dit bericht niet te zien krijg. als ik dit dus niet hier zou lezen zou ik never mn wachtwoord aanpassen.

  5.   
    DeAdSeYe's avatar

    Ik heb ondertussen al 4x mijn wachtwoord verandert. Schijnbaar zijn er een aantal gasten in China actief door account gegevens te stelen. Ze hebben bij mij niks weten buit te maken, maar ze wisten wel in te breken op hun servers en geprobeerd om op mijn account in te loggen. Gelukkig zonder succes, maar heb wel ondertussen al 4x mijn wachtwoord moeten veranderen.

    Na contact te hebben gezocht met de support, heb ik geen last meer gehad. Je kunt heel makkelijk opzoeken bij je account op hun officiële website, welke IP adressen hebben geprobeerd om in te loggen.

  6.   
    Steen's avatar

    Neolite schreef, "Wachtwoorden blijven natuurlijk altijd te hacken, echter worden de meeste wachtwoorden buitgemaakt door phishing."

    Meestal is het ook het simpelst dan het email account te hacken, dan hebben ze gelijk toegang tot alle accounts.

  7.   
    marklin989's avatar

    doen ze regelmatig 🙂