Square Enix onthult Murdered: Soul Suspect

Afgelopen vrijdag raakte de geruchtenmolen aan het draaien nadat enkele medewerkers van Square Enix via Twitter de website Murdered.com deelden. De titel van de website luidt “What is the hardest mystery to solve?” en op de pagina is een vrij nietszeggend plaatje van krijttekening van een soort bel te zien. Wel valt uit de disclaimer op te maken dat de game in ontwikkeling is voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Daarnaast was een deel van de website afgeschermd met een wachtwoord, maar een slimme internetgebruiker heeft deze weten te kraken. Wanneer je op de Evidence-pagina inlogt met het wachtwoord Ronan, kun je een plaatje van een dode man downloaden (zie het tweede screenshot hieronder). Bij het plaatje zit de volgende beschrijving:

O’Connor, male, mid- 30s, 170lbs, 5’ 11”

Detectives aren’t supposed to get bloody knuckles, but I’ve done a lot of things I wasn’t supposed to do. I lived through it all, the beat-downs, the back-stabbing, disrespect most people wouldn’t see in ten lifetimes and I never lost a fight… until now.

Op het plaatje waren enkele interessante dingen te zien. Het bord waar het cijfer 725 op staat lijkt in de eerste instantie niets speciaals, maar een oplettende internetgebruiker merkte op dat dit het nieuwe netnummer is dat Nevada in 2014 krijgt. Wijst dat misschien op een setting of een releasedatum? Aan de andere kant: de bomen die op de achtergrond te zien zijn, komen helemaal niet voor in Nevada.

Nadat het wachtwoord gekraakt was, besloot Square Enix zelf uit de school te klappen: Murdered: Soul Suspect is een nieuwe game waarin spelers “misschien wel de moeilijkste moordzaak ooit” moeten oplossen. Aangezien Crystal Dynamics vorig jaar liet weten dat zij werken aan een nieuwe IP, vermoeden sommigen dat Soul Suspect in ontwikkeling is bij deze studio. Anderen menen dat het spel wordt gemaakt door het relatief nieuwe Airtight Games.

Hoe dan ook, Sherlock Holmes lijkt er een nieuwe concurrent bij te hebben. We zullen voorlopig moeten wachten op nieuwe details van Square Enix, maar laat dat je er niet van weerhouden om zelf op onderzoek uit te gaan op de website van Murdered: Soul Suspect. Misschien vindt jouw speurneus wel iets wat anderen over het hoofd gezien hebben…

[SCREENSHOTS]

  1.   
    NoFearz's avatar

    Ik ben benieuwd 🙂