Xbox 360 meer dan 75 miljoen keer verkocht; Xbox LIVE telt 40 miljoen gebruikers

Microsoft heeft onlangs een nieuwe mijlpaal bereikt, want er zijn wereldwijd inmiddels al meer dan 75,9 miljoen Xbox 360 consoles verkocht. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die het bedrijf zojuist heeft vrijgegeven.

Bovendien meent Microsoft dat Xbox LIVE momenteel al meer dan 40 miljoen gebruikers kent, al wil men niet melden hoeveel procent hiervan een gratis Silver-account heeft en welk percentage jaarlijks betaalt voor een Gold-abonnement.

Eerder werd al bekend dat de teller van het aantal PlayStation 3 consoles in december op 77 miljoen stond, waarmee ze de 76 miljoen van de Xbox 360 wisten te overtreffen. Het ging hier destijds echter om het aantal consoles dat naar de winkels werd verscheept en dus niet om het aantal daadwerkelijk verkochte apparaten.

Zal Microsoft ooit de 100 miljoen bereiken? Dat lijkt voorlopig onwaarschijnlijk, maar met een goede prijsverlaging zou het zomaar eens kunnen…

  1.   
    PaNNa's avatar

    Of met een heel interessante aanbieding erbij.

  2.   
    huntedjohan's avatar

    snap de alinea over xbox live niet helemaal. er staat toch duidelijk 40 miljoen xbox live leden. of het dan nu betalende leden zijn of gratis leden maakt voor die cijfers niet uit. dat zal voor de investeerders belangrijk zijn, voor bezoekers van deze site zal het een rotzorg zijn. ik ben ook gratis live member, maar zit elke maand wel te twijfelen of ik gold zal nemen of niet. komt voor mij beetje over alsof we die 40 miljoen een beetje willen afkraken op deze manier. gun MS gewoon het feit dat ze die 40 miljoen live members hebben. gratis of betaald doet daar niks aan af