Componist Skyrim vraagt geld voor klassieke symfonie via Kickstarter

Kickstarter wordt niet alleen gebruikt voor de financiering van games, maar ook voor films, kunst, theaterstukken, muziek en andere vormen van kunst en technologie. Jeremy Soule, de man die vooral bekend staat als de componist van Skyrim, zocht daarom zijn toevlucht tot Kickstarter toen hij een klassieke symfonie wilde maken.

De inzamelingsactie is nu al een daverend succes. Binnen tweeënhalve dag heeft Soule 32,681 dollar binnen weten te halen – ruim drie keer zoveel als wat hij aangaf nodig te hebben. De inzamelingsactie loopt bovendien nog 28 dagen, dus het is niet te laat om je steentje bij te dragen. Wanneer je 15 dollar of meer doneert, ontvang je een gesigneerde cd met daarop de muziek. Daar komt later overigens nog wel 9 dollar bij voor de internationale verzendkosten.

Bezoek Soule’s Kickstarter-pagina voor meer informatie.

  1.   
    D_Dog's avatar

    Leuke muziek, maar op den duur val je hier wel mee in slaap zeg. 😆 Ik heb veel liever de bombastische film muziek zoals bv Two Steps From Hell – Archangel
    8)

  2.   
    Koen's avatar

    Blijkbaar had hij wel geld genoeg om een orkest en een koor een sample in te laten zingen?

  3.   
    Danielle.k's avatar

    Koen schreef, "Blijkbaar had hij wel geld genoeg om een orkest en een koor een sample in te laten zingen?"

    Dat heet investeren.

  4.   
    Cyart's avatar

    D_Dog schreef, "Leuke muziek, maar op den duur val je hier wel mee in slaap zeg. 😆 Ik heb veel liever de bombastische film muziek zoals bv Two Steps From Hell – Archangel
    8) "

    die muziek die je linkt is vooral om je meer in een bepaalde scene te brengen, of enthousiast te maken met een trailer (zijn ook vaak kortere muziek stukken)
    maar deze symfonie is meer voor atmosfeer maken, zoals lopen in verlaten stad ofzo

  5.   
    Jarek's avatar

    Ik heb toen skyrim uitkwam de CD + Handtekening van Jeremy Soule erbij gekocht.

    Topmuziek!

  6.   
    Neolite's avatar

    Kickstarter is voor dit soort mensen natuurlijk een geweldig platform. Geld wat hij anders bijna nooit bij elkaar zou krijgen heeft hij nu in luttele dagen.