Modders spelen SimCity offline en ontdekken meer opties

Het was natuurlijk slechts een kwestie van tijd, maar enkele handige modders hebben wat verborgen functies in SimCity boven tafel weten te krijgen. In een soort super debug mode zou het mogelijk worden om de game altijd offline te spelen. Nu worden spelers uit het spel gegooid als er langer dan 20 minuten geen verbinding is met de server. Het werken van de mod zou dus onderstrepen dat de game zeker niet verplicht online hoeft te zijn om te functioneren.

Verder zou het modden wat mogelijkheden bieden om buiten je vaste landsgrenzen te bouwen. Een veelgehoorde klacht van spelers is immers dat de ruimte om je stad te bouwen te beperkt is. Dit zou dus op te lossen zijn op deze manier, maar het dient uiteraard gemeld te worden dat dit geen officiële aanpak is. De kans is groot dat Maxis en EA gaan ingrijpen als spelers de beveiliging van het spel op een dergelijke manier omzeilen.

Hieronder is in een video wat meer te zien van de mogelijkheden.

  1.   
    Aprotodon's avatar

    Goed gevonden, maar ik denk dat EA dit wel streng aan zal gaan pakken…

  2.   
    ChielB's avatar

    Uiteraard. Hoe vervelend het ook is dat er beperkingen zijn, het is geen officiële (legale) manier van spelen. En het gaat wat verder dan gewoon ‘cheaten’.

    Maar altijd goed dat ze toch de boel scherp houden. Misschien dat we nu wat sneller wat meer ruimte voor de stad krijgen. 😉

  3.   
    Neolite's avatar

    Het spel wordt hiermee een stuk interessanter. Legaal of niet, voor mij zijn de kleine maps een dooddoener.

  4.   
    ronineter's avatar

    Hopen dat EA nu iets gaat doen. Nu ze voor schut gezet zijn moeten ze wel gaan praten.

  5.   
    fabiankok's avatar

    Bam, de enige 2 aspecten die ervoor zorgen dat ik de game niet heb gekocht. Als ze nu gewoon even zorgen dat ze het veranderen, aangezien het blijkbaar HELEMAAL niet moeilijk is om te veranderen, dan komt ie alsnog mn huis binnen-

  6.   
    soldierarjan's avatar

    De kleine maps zijn voor mijn de reden dat ik de game voorlopig nog niet ga halen of moet flink afgeprijsd worden ergens.

  7.   
    Eichmann's avatar

    Ik moet zeggen dat ik wel veel klachten lees over beperkingen van het hele spel , ik blijf er bij dat ik het spel pas koop als het offline speelbaar is , maar als ik zo lees dat je maar kleine maps hebt om op te bouwen dan word het de vraag of ik het uberhaupt wel ga kopen , want ik hou immers van hele grote metropolissen te bouwen zoals in de voorgaande simcity en de simcity voor de Super nintendo.

  8.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    Ik moet zeggen dat iets grotere maps inderdaad geen overbodige luxe zouden zijn. Bijvoorbeeld twee keer zo groot als de huidige maps, dat zou fijn zijn.

  9.   
    D_Dog's avatar

    Dit is wel iets waar ik mijn oog op ga houden, want het moet niet te lang duren met die kleine mapjes die ze nu hebben.

  10.   
    Rijstekorrel's avatar

    Kijk dit is al stap 1 is er al, nu nog een no cd crack want ga dit spel echt niet kopen voor ik het zelf heb kunnen uitproberen.

  11.   
    Koen's avatar

    Het is wel dodelijk als een gecrackte versie betere opties heeft. Daarbij wekt een launch zoals Simcity gekend heeft weinig sympathie op. Ik denk dat de verkopen snel zullen dalen.

  12.   
    Sainting's avatar

    Ze zouden gewoon al standaard een optie moeten maken dat het ook offline gespeeld kan worden..
    Wel tof dat iemand zoiets even fixt