Project Gotham Racing 5 duikt op, Rare in beeld als mede-ontwikkelaar

De eerste tekenen van Project Gotham Racing 5 zijn alweer ruim drie jaar oud. In de tussentijd smeult het vuurtje van deze game rustig verder. Zo werd vorige maand duidelijk dat Microsoft de merknaam hernieuwd heeft om verder te kunnen gaan met de Project Gotham Racing-serie. Concreet werd een vijfde deel nooit, maar de geruchten steken vandaag weer stevig de kop op.

Ontwikkelaar Rare is namelijk al enige tijd druk bezig om talentvolle ontwikkelaars aan te trekken met ervaring in het maken van racegames. Zo zouden diverse mensen de overstap hebben gemaakt vanuit Codemasters, Ubisoft Reflections en Evolution Studio’s. Dit levert in elk geval ervaring op met titels als DiRT, Motorstorm, Driver en nog diverse andere games.

Parallel hieraan zou een nieuw team, Lucid Games, juist aan de slag zijn gegaan met Project Gotham 5. Deze studio zou juist weer talenten hebben aangetrokken die games als Blur, Need for Speed: Most Wanted, Project Gotham 2-4 en vele anderen op hun cv hebben staan. Het lijkt zodoende goed mogelijk dat zowel Lucid Games als Rare werkzaamheden verricht voor een nieuwe Project Gotham Racing.

Project Gotham Racing is in het verleden al vaker een stevige launch game geweest voor Microsoft, dus wellicht gaan we een onthulling zien als men de nieuwe Xbox onthult. Naar verwachting komt Microsoft op 26 april met een speciale Xbox (720)-presentatie. Over een goede maand weten we dus meer…

  1.   
    -Arthur-'s avatar

    Laat Rare weer herleven als in de jaren ’90! 8)

  2.   
    soldierarjan's avatar

    Ik denk dat wel een launch game voor de nieuwe xbox moeten worden, anders heeft de nieuwe xbox bij launch bijna geen exclusieve en sony gelijk stuk of 6 en dan allebei de mulitplatform titel nog.
    Zo zouden ze in begin klanten kunnen verliezen.