Steden in SimCity zullen in de toekomst groter worden

Veel gamers kijken reikhalzend uit naar het aankomende SimCity, dat volgende week op 7 maart hoopt te verschijnen. Hoewel de previews en uitgebrachte trailers over het algemeen uitermate positieve reacties bij fans van de serie zaaien, klinkt er ook wat gemor over aspecten in de game.

Een belangrijk onderdeel van deze kritieken vormt de grootte van de steden in het spel. Deze zijn namelijk in vergelijking met vorige delen beduidend kleiner. Ontwikkelaar Maxis heeft eerder al aangegeven dat hiervoor gekozen is om de game zo optimaal mogelijk te kunnen laten draaien. De baas van de ontwikkeling van SimCity, Ocean Quigley, heeft hier een positieve aanvulling op gegeven.

Volgens Quiqley staat het namelijk vast dat in de nabije toekomst de steden in SimCity wel vergroot zullen worden door de ontwikkelaar. Hij wist echter niet te melden wanneer een dergelijke aanpassing zou plaatsvinden. Volgens hem wordt hiervoor vooral gekeken naar het moment waarop “mainstream computers tot meer toe in staat zijn.”

  1.   
    Fischer's avatar

    Ik kijk er naar uit, in een interview heb ik gehoord dat de grootste bij de launch net zo groot is als een medium city in simcity 4.

  2.   
    Leon 2.0's avatar

    En uiteraard gebeurt dat dan door middel van betaalde DLC..

  3.   
    matdriks's avatar

    Fischer schreef, "Ik kijk er naar uit, in een interview heb ik gehoord dat de grootste bij de launch net zo groot is als een medium city in simcity 4."

    Dat wil niet zeggen dat het minder complex gaat worden 😛
    En ik heb ook super zin in Simcity!

  4.   
    Flapjack's avatar

    ”Leon 2.0″ schreef, "En uiteraard gebeurt dat dan door middel van betaalde DLC.."

    true dat…pay to win

    ik vond in de beta inderdaad dat het vrij kleine steden waren