Bethesda’s nieuwe project is de survival horror-game The Evil Within

De afgelopen dagen verschenen er al meerdere hints naar een nieuwe game van Bethesda. Nu is onthuld dat het gaat om The Evil Within, welke ontwikkeld door Tango Gameworks. The Evil Within is de eerste game van Tango Gameworks, dat geleid wordt door de man achter Resident Evil, Shinji Mikami. Op dit moment is er nog niet bijster veel bekend over de nieuwe creatie van Mikami, behalve dan dat het een survival horror-game wordt, binnenkort zal er echter meer nieuws volgen.

Shinji Mikami laat in ieder geval weten ontzettend trots te zijn om The Evil Within te mogen onthullen:

We’re incredibly proud to announce The Evil Within. My team and I are committed to creating an exciting new franchise, providing fans the perfect blend of horror and action.
The Evil Within zal in ieder geval uitkomen voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc, daarnaast moet het spel ook op de next gen-consoles verschijnen. Een precieze releasedatum is vooralsnog onbekend, al moet het spel ergens in 2014 in de winkels liggen.

  1.   
    evita's avatar

    Een volledig nieuwe ip., ik kan niet blijer zijn πŸ™‚

  2.   
    D_Dog's avatar

    …..Ik doe ff een nieuwe onderbroek aan 0_0

  3.   
    *Fatality*'s avatar

    Zin in !!! πŸ™‚

  4.   
    Daan's avatar

    Ben enorm benieuwd naar deze nieuwe IP πŸ™‚

  5.   
    Supermario's avatar

    Ziet er spannend uit heeft veel weg van verschillende horror films Hell Raiser en de film The Ring

  6.   
    Nibor134's avatar

    De game Heet The Evil within, Klinkt spannend!

  7.   
    GsA_Dragonheart's avatar

    hopelijk eindelijk nog eens een echte horror game. en niet zoiets cheap a la dead space 3 of fear 3

  8.   
    GamerJaime's avatar

    Echt een ontzettend bizarre maar wrede trailer. Zou dit dan nog eens een echte enge horrorgame zijn? Het is echt lang geleden dat ik een enge game gespeeld heb. Ik weet niet eens, of ik games nu nog eng kan vinden. Ik ben benieuwd.

  9.   
    Alfa Warrior's avatar

    Ik heb spellen gezien waar ik een stuk enthousiaster over was.. en al helemaal van Bethesda.. Horror, prima – voor Capcom maar voor Bethesda.. hmmm hoop dat ze zich wat meer focussen op Fallout 4 / TES 6 dan op een lineair horror verhaal.

  10.   
    MisterMDW's avatar

    Zelf ben ik niet zo van horror, maar ik moet zeggen dat ik toch wel nieuwsgierig ben ! Al had ik niet het gevoel, dat behalve de titel en sommige tussenstukjes dit cgi was of daadwerkelijk in game footage, wat dan wel weer jammer is.
    Hopelijk snel meer over deze nieuw ip ! πŸ™‚

  11.   
    Leon 2.0's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Ik heb spellen gezien waar ik een stuk enthousiaster over was.. en al helemaal van Bethesda.. Horror, prima – voor Capcom maar voor Bethesda.. hmmm hoop dat ze zich wat meer focussen op Fallout 4 / TES 6 dan op een lineair horror verhaal."

    Bethesda is de uitgever. De game wordt ontwikkeld door Tango Gameworks, welke geleid wordt door het brein achter Resident Evil. De ontwikkeling van The Evil Within heeft dus helemaal geen gevolgen voor Fallout 4 of een nieuwe The Elder Scrolls.

  12.   
    Hitman047's avatar

    Meh, een live action trailer. Dat had beter gekund. De game zelf lijkt me wel interessant. Wel grappig dat ik een paar dagen geleden correct voorspelde dat het om deze game ging. (Al was dat meer geluk dan wijsheid. Het had ook best een nieuwe Wolvenstein kunnen zijn.)

    mikeydw schreef, "Hopelijk snel meer over deze nieuw ip ! πŸ™‚ "

    Officieel komt er maandag meer info naar buiten. Onofficieel is er al vandaag een hoop informatie gelekt. Misschien dat ik later vanavond nog wat smeuΓ―ge details op het forum post. πŸ˜‰

  13.   
    Flapjack's avatar

    ik kan dit niet anders beschrijven dan luguber, wreed, vies, ziek, ranzig, onbegrijpelijk, afschrikwekkend, aanstootgevend, verontruststellend, en al het ander wat tegen moeder natuur in gaat…lijkt een beetje op amerikaanse horror, sawlike

    ben benieuwd..weet niet of ik dit wel zo leuk ga vinden.. maar ik hou cker in de gaten

  14.   
    Rivado's avatar

    Da fuck did I just see?

  15.   
    Rijstekorrel's avatar

    Leuke trailer was net me broodje lekker aan het op eten πŸ˜›

  16.   
    JV0472's avatar

    Leuk nieuw ip, wordt aardig …