Gerucht: Dishonored-ontwikkelaar Arkane Studios gaat verder met Prey 2

Het is al lange tijd angstvallig stil rondom Prey 2. Volgens geruchten zou de game geannuleerd zijn, maar uitgever Bethesda ontkent dit. Desalniettemin gaven ze eind vorig jaar wel aan dat de game nog niet uit de gevarenzone is. Gelukkig vertoont de titel nu weer een teken van leven.

Kotaku beweert namelijk uit betrouwbare bron te hebben vernomen dat Dishonored-ontwikkelaar Arkane Studios momenteel aan Prey 2 werkt. Hoe dat komt? Nou, dat is een lang verhaal…

Het begon allemaal toen de oorspronkelijke ontwikkelaar, Human Head Studios, van Bethesda te horen kreeg dat Prey 2 gecancelled zou worden. Toch werd de productie niet direct stilgezet, waardoor Human Head nog ruim een jaar in onzekerheid verkeerde en eigenlijk niet verder kon werken aan Prey 2. Vervolgens heeft Fallout-ontwikkelaar Obsidian een paar maanden aan het spel gewerkt, maar ook dit was geen succes. Bethesda heeft op een bepaald moment nog aan Rebellion (onder ander bekend van Sniper Elite) gevraagd of zij misschien verder wilden gaan met de productie van de game, maar zij sloegen deze kans af.

Uiteindelijk is Prey 2 in handen gekomen van Arkane Studios (als we de bron mogen geloven), tot onvrede van enkele medewerkers daar. De bron beweert overigens dat Arkane Studios grotendeels opnieuw is begonnen met de ontwikkeling, wat betekent dat we de door Human Head getoonde beelden moeten vergeten. Het spel zal derhalve pas in 2016 verschijnen.

Of bovenstaande geruchten nu wel of niet kloppen, één ding is duidelijk: de productie van Prey 2 loopt niet van een leien dakje en het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat we de game in handen krijgen. Hopelijk horen we op de aankomende E3 meer.

  1.   
    mmx's avatar

    Prey was een leuke game ik ben best benieuwd naar een deel 12 🙂

  2.   
    ShadyXL's avatar

    De beelden die Human Head had getoond was echt super vet. Jammer dat ze helemaal opnieuw beginnen 🙁 Het had echt veel potentie!

  3.   
    dmb97's avatar

    Dit is zwaar kut ik had zo gehoopt dat de game zou uitkomen zoals hij was maar dat kunnen we nu wel vergeten 😥 ps dan kunnen we dishonord 2 ook verlopig wel vergeten.

  4.   
    Hitman047's avatar

    ”dmb97″ schreef, "ps dan kunnen we dishonord 2 ook verlopig wel vergeten."

    Dat zou nog wel eens mee kunnen vallen. Arkane heeft namelijk 2 studio’s: één in Lyon en één in Austin, Texas. Volgens de geruchten werken die twee studios aan twee verschillende games. De studio in Lyon probeert op dit moment enorm te groeien: er staan een heel stel vacatures online. Bij de afdeling in Austin vragen ze geen nieuw personeel. Iets wat op zich logisch is als ze daadwerkelijk opgesplitst zijn en aan twee verschillende projecten werken, en er één van die projecten nog in pre-productie verkeert.

    Het zou dus best kunnen dat Arkane zowel aan Prey 2 als aan Dishonored 2 werkt. 😉