CrewGrounds: Wat wordt jouw favoriete speelstijl in Splinter Cell: Blacklist?

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

Wat wordt jouw favoriete speelstijl in Splinter Cell: Blacklist?

Leon Stougie
Panther
Hoe leuk het ook is om als Ghost te spelen, ik ken mezelf voldoende om te weten dat me dat nooit gaat lukken. Vroeg of laat verraad ik mijn aanwezigheid wel en om dan constant opnieuw te beginnen, dat is niet aan mij besteed. Ik zal er wel naar streven om als Ghost te spelen, maar ieder level waarschijnlijk guns blazing eindigen. Dan is Panther dus de ideale middenweg!

Erik van der Heijden
Ghost
Stiekem weten we het allemaal wel, dit is natuurlijk hoe Splinter Cell bedoeld is! Niets geeft meer voldoening dan ongezien een level door komen. Daarbij moet ik wel toegeven dat ik, wanneer een stuk meerdere keren mislukt, toch wel dreig te vervallen in Assault die hersenloos het level wil halen om het in het volgende level hopelijk wél weer met een Ghost-aanpak te kunnen volbrengen. Dus bij voorkeur speel ik als Ghost, alles wat daarbuiten valt voelt toch stiekem een beetje aan als cheaten.

Peter Bouwman
Panther
Het antwoord is als wel vaker genuanceerder, want wat ik zo vet vond aan de oude Splinter Cell-games was dat er stukken waren waar je gewoon niet gezien mocht worden! Gezien worden was af! Maar hoe vet dat ook was, soms is het ook lekker als je mensen gewoon kunt afmaken. Een gulden middenweg dus, Panther!

Richard Leurs
Panther
Ik twijfel heel erg tussen Ghost en Panther, maar kies toch voor de tweede. Ik vind het heerlijk om ongezien missies te voltooien. Het geeft mij een veel beter gevoel van overwinning dan wanneer ik guns blazing iedereen neerknal. Soms lukt het echter toch niet om geheel ongedetecteerd te blijven en dan wil ik nog wel eens schaamteloos tekeer gaan om vervolgens weer de schaduw in te duiken.

Michiel Brunsveld
Assault
In een game als Deus Ex: Human Revolution kon ik nog een gulden middenweg vinden tussen wat sneaken en extreme (en extreem vette) actie. Maar Splinter Cell is in de kern gewoon een stealth game, daar moet je het geduld voor hebben… en dat heb ik niet. Als ik de game ga spelen zal ik allicht snel terugvallen op lomp geweld, dus dan ben ik meer het type Assault. Maar eigenlijk verdient een titel als Splinter Cell beter dan dat.

Leon Kempers
Ghost
Dit jaar ga ik aan de slag met onder andere Battlefield 4, GTA V, Saints Row 4, Watch_Dogs en Call of Duty: Ghosts. Stuk voor stuk fantastische titels waar ik ontzettend naar uitkijk, maar ook allemaal games waarin het maar om één ding draait: je wapens legen op zoveel mogelijk vijanden. Dat is de reden waarom ik – in games waar dat mogelijk is – altijd kies voor een stealthy speelstijl. Ik vind het heerlijk om stilletjes langs vijanden te sluipen, minutenlang te wachten totdat de ideale sluiproute zich aandient en vervolgens – als ik ontdekt word – razendsnel op de Restart-knop te drukken. Ghost in Splinter Cell: Blacklist is mij dan ook op het lijf geschreven.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren