E.T.-games op ‘Atari Graveyard’ worden opgegraven

Het verhaal van de Atari 2600-game E.T. the Extra-Terrestrial is misschien wel één van de meest beruchte in de game-industrie. Dit spel, dat binnen een half jaar in elkaar gezet werd, bleek bij de release zo ontzettend slecht te zijn dat bijna iedereen zijn exemplaar terugbracht naar de winkel. Het resultaat? Atari leed misschien wel het grootste verlies in de geschiedenis van de game-industrie en het bedrijf bleef zitten met miljoenen onverkochte cartridges.

Die cartridges lagen in de weg en dus wilde Atari ervanaf. Atari’s oplossing was simpel: begraaf het hele zootje, samen met nog wat andere onverkoopbare of kapotte producten, in een afgelegen plaatsje in New Mexico. Dat was in 1983.


Inmiddels liggen de E.T.-games dus al dertig jaar onder de bodem, maar daar zal spoedig een einde aan komen. Entertainmentstudio Fuel Industries heeft namelijk toestemming gekregen om alles op te graven en daar zullen zij een documentaire van maken.

De opgraving zal naar verwachting maanden in beslag nemen en het is nog niet bekend wanneer men zal starten, maar één ding is zeker: het beruchte verhaal rondom de “Atari Graveyard” krijgt binnen niet afzienbare tijd een vervolg.

  1.   
    Daniel Z's avatar

    Haha, geniaal. En de Atari 2600 was echt een fantastisch ding! Dat was mijn begin van het gamen.

  2.   
    firehopper211's avatar

    Ongelofelijk! 😆 En de AVGN zat hier nog wel een film over te maken van de aller slechtste game allertijden, het is altijd een waanzinnige gebeurtenis geweest!

  3.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    James rocks, ik heb al zijn afleveringen gezien.

    Sommige zeggen dat na het verschrikking dat E.T. the Extra-Terrestrial heet
    de video games gebaseerd op films op dat moment verdoemd waren te mislukken.

  4.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Wel leuk idee. Een docu ervan maken. Maar waarom laten ze het op die plek gewoon niet liggen?

    Ik had E.T. ook op de ATARI 2600 gehad! Ik moest en zou die game hebben, en was uiteraard ook teleurgesteld van de gameplay. Het poppetje was leuk maar de rest van de game was niet vernieuwend en liep zels kud. Jammer dat ik nu niets meer heb van de 2600. Kun je nagaan hoe vet de 8 en daarna 16 bit was.

    Is het toch nog een legendarisch spel geworden.

  5.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "James rocks, ik heb al zijn afleveringen gezien.
    Sommige zeggen dat na het verschrikking dat E.T. the Extra-Terrestrial heet
    de video games gebaseerd op films waren op dat moment verdoemd te mislukken. "

    Volgens mij was deze game een van de eerste en tevens een van de slechtste movie video game all time, bagger van hoogste plank. Nogmaals dat het poppetje op E.T leek was wel cool! 🙂

  6.   
    Wurmo 2000's avatar

    Deze game is kennelijk uitgebracht voorheen mijn generatie.Ze hadden al die games ook kunnen verbranden of recyclen. 🙂 Maar mischien is daat om zo een soort van ware legende te vormen. 😮