Medewerkers: Trendy Entertainment is een vreselijke en seksistische werkomgeving

Kleine indie-ontwikkelaars zoals Trendy Entertainment (bekend van Dungeon Defenders) lijken leuke plaatsen om te werken, maar dat hoeft niet per se waar te zijn. Dat blijkt wel uit verklaringen van verschillende (ex)medewerkers. Zij lieten weten dat de werkomstandigheden bij de studio vreselijk zijn.

Veel medewerkers worden verplicht om zeven keer per week tien tot twaalf uur per dag te werken, zonder extra betaald te krijgen voor hun overwerk. Dat kan natuurlijk weleens voorkomen tijdens drukke weken (bijvoorbeeld vlak voor de release van een game), maar bij Trendy Entertainment is dergelijk overwerk het hele jaar lang aan de orde.

Ook de directeur, Jeremy Stieglitz, is geen lieverdje. Hij pest medewerkers en dreigt met geweld. Bovendien discrimineert hij vrouwen op de meest extreme wijzen. Vrouwen krijgen per definitie minder betaald en worden behandeld als grofvuil. Zo weigert hij vrouwen aan te kijken: wil hij iets tegen ze zeggen, dan gaat hij in een andere kamer staan en schreeuwt hij de boodschap. Dat dit seksisme zich niet beperkt tot de werkplaats, maar ook terugkomt in de games, blijkt wel uit onderstaand Skype-fragment:


Werknemers durven, uit angst om ontslagen te worden, niet te vragen om vrije dagen. Eén medewerker sloeg zelfs de begrafenis van zijn neef over omdat hij geen vrij durfde te vragen.

De afgelopen maanden hebben al zes mensen ontslag genomen en er zijn ook medewerkers die van plan zijn om Trendy Entertainment te verlaten zodra Dungeon Defenders 2 is verschenen. Als dat waar is, dan zou deze 45 personen tellende studio snel leeglopen.

Bovenstaande beweringen zijn schokkend en de International Game Developers Association (een non-profit organisatie voor game-ontwikkelaars) heeft al laten weten dat ze een onderzoek in gaan stellen. Wil je meer weten over de erbarmelijke omstandigheden bij Trendy Entertainment? Lees dan het volledige verslag op Kotaku.

  1.   
    tijn80's avatar

    Dat dit tegenwoordig nog kan!

    Btw: er staat medewerekers in de kop 😉

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Het woord “vreselijke” is nog té aardig om te omschrijven hoe het daar aan toe gaat.

    Gewoon wow, wat een D!ck van een baas zeg!! 😮