Nederlandse charts week 27 – Far Cry 3 terug in de top tien, The Last of Us nog bovenaan

In juli is het komkommertijd in de game-industrie en dat zien we ook terug in de charts. Er zijn geen nieuwe games verschenen en de Nederlandse top tien der gameverkopen lijkt opvallend veel op die van vorige week. Alleen een debutant van vorige week, Company of Heroes 2, weet zijn verworven plek in de top tien niet te behouden en moet plaatsmaken voor Far Cry 3, welke na twee weken afwezigheid weer terugkeert in deze charts.

Illustratief voor deze komkommertijd is het feit dat de gehele top vijf in de charts hetzelfde is als die van vorige week en dit betekent dat The Last of Us alweer voor vier weken op rij bovenaan staat. De zesde plek is deze week dus niet langer voorbehouden aan Company of Heroes 2, maar die is ingenomen door Far Cry 3. Daaronder zijn de 3DS-titels LEGO: City Undercover The Chase Begins en Donkey Kong Country Returns nog van plaats verwisseld, terwijl ook Animal Crossing: New Leaf (3DS) en Battlefield 3 (PS3) op eenzelfde plaats staan als in week 26.

Bekijk hieronder de gehele top tien der Nederlandse gameverkopen. Het tweede getal geeft de positie aan die de game vorige week bezat.

1. (1.) The Last of Us – PlayStation 3
2. (2.) De Sims 3: Exotisch Eiland – pc
3. (3.) FIFA 13 – PlayStation 3
4. (4.) Skylanders: Giants – Wii
5. (5.) Call of Duty: Black Ops II – PlayStation 3
6. (-) Far Cry 3 – PlayStation 3
7. (7.) Animal Crossing: New Leaf – 3DS
8. (10.) LEGO: City Undercover The Chase Begins -3DS
9. (9.) Battlefield 3 – PlayStation 3
10. (8.) Donkey Kong Country Returns – 3DS

  1.   
    Daan's avatar

    Geen Xbox wederom. 😮

    The Last of Us gaat lekker!

  2.   
    assassin_MKA's avatar

    Battlefield 3 in top 10 ? PS+ leden krijgen dat toch gratis ?

  3.   
    3333/3333's avatar

    assassinTR schreef, "Battlefield 3 in top 10 ? PS+ leden krijgen dat toch gratis ?"

    Technisch gezien kunnen ze hem ‘gratis kopen’ in de PS Store, denk dat hij daarom in deze lijst terecht is gekomen.

  4.   
    fdennis's avatar

    Erik-Heijden “][quote=”assassinTR schreef, "Battlefield 3 in top 10 ? PS+ leden krijgen dat toch gratis ?"

    Technisch gezien kunnen ze hem ‘gratis kopen’ in de PS Store, denk dat hij daarom in deze lijst terecht is gekomen.[/quote]

    Nee deze lijst gaat over de gameshops hier in Nederland. Blijkbaar zijn er nogal wat niet al te slimme figuren die deze game kopen. Want je kunt em zo gratis ophalen via plus. Daarbij is een plus abonnement 15 euro voor 3 maanden.

  5.   
    DeAdSeYe's avatar

    Zo gouw PS+ afloopt of mensen niet meer verlengen dan stoppen de gratis games ook. En wie zegt dat iedereen PS+ wilt hebben? Ik speel misschien ook maar 1 of 2 games online op de PS3, daar ga ik geen extra PS+ voor afsluiten om ze alleen maar “tijdelijk” gratis te verkrijgen zijn?

    En tijdelijk bedoel ik mee, wanneer PS+ afloopt en niet meer verleng. Dan ben ik weer afhankelijk van tijd en periode, nu kan ik m’n games spelen wanneer ik wil zonder in m’n achterhoofd te hebben dat het niet meer toegankelijk is als iets verloopt.

    Als je goed zoekt vindt je Battlefield 3 al onder de 30 euro in de winkels, ik verkocht Battlefield 3 begin dit jaar voor 22,50 per exemplaar voor de console.

    Tegenover 15 euro 3 maanden PS+? Nou ik weet m’n keuze al hoor, voor 7 euro kan ik het spel opstarten en spelen wanneer ik wil zonder een abo te hebben.

  6.   
    jamrex007's avatar

    The Last of Us blijft een mooi spel ben hem nu voor de tweede keer aan het spelen.