Een week lang non-stop gamen tegen autisme

Dat gamen ook heel nuttig kan zijn, bewijst United for Cause. Dit bedrijf organiseert vanavond om 20:00 uur namelijk een heuse gamemarathon en wil daarmee geld inzamelen voor de Nederlandse Vereniging voor Autisme. De marathon duurt één week en er zal 24 uur per dag gespeeld worden.

United for Cause heeft gekozen voor de spellen uit de Tales of-serie. Chronologisch spelen zij Tales of Symphonia, Tales of the Abyss, Tales of Vesperia en Tales of Xillia. Laatstgenoemde titel is begin deze maand verschenen en zal voor de heren en dames van United for Cause een zogenaamde “blind playthrough” worden, omdat ze hem niet van tevoren gaan spelen.

Een aantal werkenemers bij United for Cause heeft zelf autisme. Daardoor kwamen ze al snel tot het besluit om de NVA te steunen met deze actie. Door middel van deze marathon willen ze, en ik citeer, “andere mensen met autisme ook duidelijk maken dat je je niet zou moeten laten tegenhouden door een ‘handicap’ om iets te doen wat je echt zou willen en dat je er gewoon voor moet gaan.”

Wil je meer weten over deze actie? Bezoek dan de website van United for Cause.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Zeer leuke actie.

  2.   
    GamerJaime's avatar

    Prachtig doel!

  3.   
    D_Dog's avatar

    ben zelf lichtelijk autistisch, en ik vind dit soort acties dus zeer goede positief.

  4.   
    fabiankok's avatar

    ”Een aantal werkenemers bij United for Cause” =P

    En voor de rest een goed doel ^^

  5.   
    XiovAvoiX's avatar

    Mooi doel inderdaad 🙂