Fix en workaround voor installatieproblemen Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 is toch wel de grootste launch van het jaar, maar dat betekent niet dat de game ook bij iedereen soepel van het beeldscherm knalt. Al snel doken de eerste berichten op van spelers die een haperende game hadden. Dit gebeurde zowel bij de fysieke Xbox 360-versie als de digitale download via het PlayStation Network. Voor beide situaties zijn er nu (tijdelijke) oplossingen gevonden.

De digitale PlayStation 3-versie heeft bij sommige mensen last van twee problemen. Allereerst is er een corrupte download, die de foutmelding “error code 80029564″ geeft. Volgens een bericht op het Europese PlayStation-forum is dit euvel inmiddels verholpen. Gamers die deze foutmelding zien kunnen gewoon de content verwijderen en opnieuw downloaden. Daarnaast melden gamers een grafisch mankement, waardoor nogal wat problemen zijn met textures, veel pop-up en een haperende framerate. Hiervoor bestaat vooralsnog geen oplossing voor wat betreft de digitale PlayStation 3-versie.

De fysieke Xbox 360-versie liet ook dergelijke grafische problemen zien, maar dit zou een duidelijke oorzaak hebben. Na de verplichte installatie van GTA 5 is het niet nodig om de tweede disc, de ‘Play’ disc, te installeren. Doe je dit wel, dan zal de game beduidend minder goed presteren. Handige gamers kwamen echter al snel met een officieuze oplossing hiervoor: het installeren van de tweede disc op een USB flash drive. Dit zou wel goed werken en voorkomen dat de Xbox 360 en het schijfje overuren draaien tijdens het spelen. Onderstaande video laat het verschil zien tussen het spelen vanaf de disc en spelen via een USB-installatie. Een 16GB USB flash drive zou de klus moeten kunnen klaren.

  1.   
    Goldcobra's avatar

    Toch zonde dat er bij de launch zulke fouten inzitten. Gelukkig heb ik met m’n PS3 geen problemen gehad

  2.   
    3333/3333's avatar

    Die ‘framerate problemen’ waren te verwachten, want die is weer waardeloos op de huidige generatie. De ps3 versie heeft er zoals gewoonlijk ook weer wat meer last van dan de 360 versie.

    30 fps? Nee, meestal nóg minder.

    En volgens Rockstar leek de game naar eigen zeggen op een next-gen title. Juist ja, tijd voor de pc versie.

  3.   
    Leon 2.0's avatar

    E Rommel schreef, "Die ‘framerate problemen’ waren te verwachten, want die is weer waardeloos op de huidige generatie. De ps3 versie heeft er zoals gewoonlijk ook weer wat meer last van dan de 360 versie.
    30 fps? Nee, meestal nóg minder."

    Volgens Digital Foundry is het echter toch de PlayStation 3-versie die hun voorkeur krijgt:

    ‘However, it’s apparent that the PS3 version has an undeniable advantage in one area: even to the naked eye, ground textures on 360 are blurred as a result of what appears to be unoptimised asset streaming. Glitch or not, this basically amounts to concrete and grass textures appearing fuzzier beneath the feet of Trevor, Michael or Franklin, while the PS3 version’s remain crystal clear. The 360 does command a minor advantage in frame-rate during synchronised play, but for shoot-outs and high-speed hurtles down the city streets, the PS3 can sometimes pull ahead in these metrics – though the difference is rarely perceptible either way. Since all else is identical across the board, the PS3 version is recommended on the grounds of image quality if you have the option.’

    En volgens Rockstar leek de game naar eigen zeggen op een next-gen title. Juist ja, tijd voor de pc versie.

    Was natuurlijk ook volledig te verwachten gezien de leeftijd van de PS3/Xbox 360. Een pc en next gen-release volgend jaar zou dan ook ideaal zijn. 🙂

  4.   
    3333/3333's avatar

    Beide versies draaien in ieder geval niet stabiel. Een framerate die regelmatig onder de 25 fps schiet noemen we op de pc al snel ‘onspeelbaar’. Uiteindelijk is er dus geen enkele verbetering te constateren op dit vlak vergeleken met het vorige deel. GTA IV liep al slecht op de consoles en de pc port was ook erg slecht geoptimaliseerd.

    Ik hoop echt dat ze de pc port dit keer goed aanpakken, anders sla ik ook deze gta game maar weer over.

  5.   
    R1chardTM's avatar

    Ik gebruik nu op de Xbox 360 de installatie via USB optie omdat mijn oude xdoosje toch wel erg veel herrie maakt als de DVD draait. Helaas zijn er hier en daar nog wel wat pop-ups op te merken, maar gelukkig valt het bijna nooit op. Hopelijk komt er een patch die het één en ander op kan lossen.

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ben al lang blij dat de game (bijna) bug/glitch vrij is, iets wat ik me nog goed kan herinneren met de zware launch start van Red Dead Redemption.

  7.   
    gamepower's avatar

    wel spijtig dat de (grootste) game van het jaar met zulke problemen te kampen krijgt, dit had r* wel kunnen voorkomen! ik heb de game bij een vriend eens wat gaan spelen, de scores van 9,5 en 10 zijn zeer zwaar overroepen! de game ziet er gewoon niet uit! al zeker niet bij het rijden in auto’s! je kunt nu wel zeggen GTA koop je niet voor mooie grafix maar daar mogen ze wel punten voor aftrekken, je betaald er trouwens ook 65,99 euro voor, het schieten en richten loopt ook voor geen meter!ook de opdrachten zijn heel slecht uitgelegd, ik weet games die veel beter zijn, maar heel wat minder gewaardeerd worden

  8.   
    D_Dog's avatar

    Dit was gelukkig bij mij al voor de launch bekent.
    En trouwens, ik heb helemaal geen probleem met de xbox versie hoor. 8)

  9.   
    soldierarjan's avatar

    Ik moet hem nog steeds gaan halen hopelijk heb daar morgen tijd voor.
    En zulke problemen waren te verwachten.

  10.   
    Aadb's avatar

    Zit um denk ik ook wel in de hdd van de xbox 360 , waarbij er wellicht mensen bij zitten die nog de 20 gb hdd hebben en een oude 1e versie van de xbox.

    bij de 250 gb hdd versie is er wellicht meer snelheid te verwachten laat staan een USB stick die al snel meer schrijfsnelheid heeft dan de bagger hdd;s van de xbox.

  11.   
    Rijstekorrel's avatar

    gamepower schreef, "wel spijtig dat de (grootste) game van het jaar met zulke problemen te kampen krijgt, dit had r* wel kunnen voorkomen! ik heb de game bij een vriend eens wat gaan spelen, de scores van 9,5 en 10 zijn zeer zwaar overroepen! de game ziet er gewoon niet uit! al zeker niet bij het rijden in auto’s! je kunt nu wel zeggen GTA koop je niet voor mooie grafix maar daar mogen ze wel punten voor aftrekken, je betaald er trouwens ook 65,99 euro voor, het schieten en richten loopt ook voor geen meter!ook de opdrachten zijn heel slecht uitgelegd, ik weet games die veel beter zijn, maar heel wat minder gewaardeerd worden"

    Je hoeft helemaal geen 65 te betalen voor de game, gewoon kijken waar die goedkoper is.
    Ik had hem voor 45 of 50 bij mediamarkt

  12.   
    Dynastickiller's avatar

    Ik reed met travor en zakte ineens door de map met een missieLoo

    😕

  13.   
    PSPfreaky's avatar

    Hier ook totaal geen problemen met de PS3 versie. €49,99 betaald (Media Markt) en speelt gewoon lekker 🙂

  14.   
    Kenneloth's avatar

    Dit laat wel zien dat de huidige consoles echt op zijn.