Uplay komt naar Xbox One en PlayStation 4

Vanochtend rollen de nieuwtjes binnen vanaf de Digital Days in Parijs. Zojuist heeft Ubisoft bekend gemaakt dat Uplay ook zijn weg zal maken richting de Xbox One en de PlayStation 4.

Uplay is een digitale distributie en communicatieservice opgezet door Ubisoft. Door middel van het systeem kun je een soort Ubisoft-achievements verdienen, bovenop de trophy’s en achievements die je al op de Xbox en PlayStation scoort. Daarnaast verschijnt er ook een versie 4.0 voor de PC in oktober.

  1.   
    3333/3333's avatar

    Uplay is de grootste schande van de gehele games-industrie, opdonderen met die rotzooi!

  2.   
    R1chardTM's avatar

    E Rommel schreef, "Uplay is de grootste schande van de gehele games-industrie, opdonderen met die rotzooi!"

    Goede onderbouwing man…!

  3.   
    ShadyXL's avatar

    Ze krijgen veel negatieve reacties, maar ze gaan toch door met dat Uplay gedoe. Ze zijn niet slim bezig.

  4.   
    3333/3333's avatar

    R1chardTM schreef, "

    ”E Rommel” schreef, "Uplay is de grootste schande van de gehele games-industrie, opdonderen met die rotzooi!"

    Goede onderbouwing man…!"

    Gelukkig laat je zelf merken dat je kennis van zaken hebt, anders had je niet zo’n domme reactie hoeven geven.

  5.   
    Hitman047's avatar

    ShadyXL schreef, "Ze krijgen veel negatieve reacties, maar ze gaan toch door met dat Uplay gedoe. Ze zijn niet slim bezig."

    Nou ja, Steam was in de eerste 4/5 jaar natuurlijk ook ontzettend k*t. Desondanks zette Valve het project voort, en inmiddels is het een uitstekend platform.

    Uplay is momenteel nog een ontzettend waardeloos systeem, maar het heeft wel potentie. Misschien dat het ooit nog wat gaat worden. 😳

  6.   
    irapi's avatar

    Hoeft van mij niet, ik vind één platform prima, en het lijkt me duidelijk dat steam op dit moment het meest stabiel en uitgebreid is van alle drie (steam, origin, uplay). Ik snap best dat de grotere bedrijven hun eigen platform willen hebben, maar voor de consument is het alleen maar overbodige onzin.

  7.   
    R1chardTM's avatar

    E Rommel schreef, "

    ”R1chardTM” schreef, "[quote=”E Rommel”].."

    Goede onderbouwing man…!"

    Gelukkig laat je zelf merken dat je kennis van zaken hebt, anders had je niet zo’n domme reactie hoeven geven.[/quote]
    Nee inderdaad ik ben geen pc gamer en doe daar dan ook geen uitspraken over. Hoor graag wat jullie zo slecht aan Uplay vinden. Naast de achievement punten voor (redelijk nutteloze) extra content heb ik nog nooit wat met Uplay gedaan. En als ik het zo lees moet ik daar blij mee zijn. 😉

  8.   
    DeAdSeYe's avatar

    Ik heb Steam in m’n bezit sinds 2003. De enige echte probleem wat ik heb gehad is, dat m’n eerste Steam account was gehacked waardoor ik verplicht was om een 2de aan te maken. Later hebben ze m’n eerste Steam account weer vrijgegeven maar nu zit ik dus met 2 steam accounts.

    Daarnaast heb ik geen probleem gehad van beveiligingen lekkages of trage downloads. En wanneer ik trage downloads heb, wissel ik van server waardoor ik weer met max een spel kan downloaden.

    Uplay bevatte daarin tegen vele beveiligingen lekkages is hartstikke traag en onoverzichtelijk. Ik wilde laatste AC 2 spelen, op Steam duurde het werkelijk 14 min dat ik het hele spel binnen had, op Uplay duurde het anderhalf uur om up te daten…….

    Hetzelfde geld voor Splinter Cell Blacklist, deze had ik gedownload via Uplay. NOOOITTT MEER, het heeft me bijna anderhalve dag gekost om te downloaden. Poorten proberen te openen, mogelijke fixen geprobeerd niks werkt. Uplay heeft een zéér trage verbinding. Terwijl ik op Steam zonder problemen 17,5 MB per seconde haal.

    Ik heb dan ook 150mbits download en 15mbits upload en Steam weet daar goed mee overweg te kunnen, maar Uplay? Nahh, ik download niks meer via dat programma, de updates van games zijn ook erg langzaam. Het updaten duurt gewoon 7x langer als het spel zelf te downloaden op Steam…

  9.   
    3333/3333's avatar

    Ben het volledig eens met de post hierboven. Daarnaast is de klantvriendelijkheid van ubisoft echt ronduit waardeloos. Games die van accounts verwijderd worden om vervolgens voor altijd te verdwijnen, extreem late reactie op klachten en daarnaast is het blijkbaar onmogelijk om je gebruikersnaam te wijziging.

    Reden genoeg voor mij om geen games meer van deze luie uitgever te kopen.

  10.   
    Lucvz's avatar

    Ik heb er nooit de toegevoegde waarde in gezien. Uplay is dan weer een externe markt ofzo van Ubisoft zelf, maar ze kunnen toch ook gewoon de marketplace gebruiken of hoe andere games het doen. En Xbox en Playstation hebben toch niet voor niets de achievements en trophies ingevoerd, waarom zou je dan van die kul achievements gebruiken bij Uplay. Ik kan me niet goed herhinneren wat voor achievements het waren maar kon me nog wel iets herhinneren over het kopen van iets of het voor het eerst inloggen op Uplay.
    Maar goed, ik ga me er nog niet aanstoren zolang ze maar niet telkens om je oren vliegen met de achievements van Uplay.

  11.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ze moeten die zooi niet ook naar consoles brengen deze hebben al een eigen netwerk met een account breng daar niet nog meer account bij, een console heeft genoeg aan 1 account voor playstation network of xbox live nog meer worden we gek van.

    Op de pc oke meerdere applicaties maar goed daar zie ik ook liever zo min mogelijk, ik heb nu steam en origin en vind dat wel voldoende gelukkig nog niet uplay nodig gehad.

  12.   
    Lucvz's avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "Ze moeten die zooi niet ook naar consoles brengen deze hebben al een eigen netwerk met een account breng daar niet nog meer account bij, een console heeft genoeg aan 1 account voor playstation network of xbox live nog meer worden we gek van.
    Op de pc oke meerdere applicaties maar goed daar zie ik ook liever zo min mogelijk, ik heb nu steam en origin en vind dat wel voldoende gelukkig nog niet uplay nodig gehad."

    Ik ken het probleem. Ik heb onderhand zoveel accounts dat ik niet eens meer weet welke ik waar voor gebruik. Zeker als je van je kinderlijke naam naar gewoon een normale naam toe gaat, dan vergeet je nog wel eens je gebruikersnaam en wachtwoord.

  13.   
    H4RDSTYLE's avatar

    Ik heb niet zoveel ervaring met Uplay, laatst SC blackilst via Uplay gedowned binnen 2 uur.