Valve onthult Steam Controller met touchscreen en haptische feedback

Valve heeft zojuist de Steam Controller onthuld. Dit is een “hackbare” controller met twee trackpads, een touchscreen en haptische feedback. Het apparaat werkt met alle Steam-games, zowel de titels die reeds beschikbaar zijn als degenen die nog moeten verschijnen.

Waar de meeste controllers twee analoge sticks bevatten, huisvest de Steam Controller twee trackpads. Volgens Valve bieden deze besturing die “de precisie van een computermuis benadert”. In het midden van de controller vinden we een touch screen met hoge resolutie. De voordelen van dit schermpje zijn volgens Valve legio:

Players can swipe through pages of actions in games where that’s appropriate. When programmed by game developers using our API, the touch screen can work as a scrolling menu, a radial dial, provide secondary info like a map or use other custom input modes we haven’t thought of yet,
Bovendien heeft Valve overal in de controller haptische sensoren verstopt. We vinden deze terug in onder andere de trackpads, schouderknoppen en handgrepen. Deze sensoren kunnen niet alleen trillen, maar dienen ook als speakers aangezien ze audiogolven kunnen uitstoten.

Tot slot bevat de Steam Controller zestien verschillende knoppen, waarvan er zich twee op de achterkant bevinden. Ontwikkelaars die willen experimenteren met dit apparaatje, kunnen daar later dit jaar al mee beginnen. De API voor de controller zal namelijk gelijktijdig met de Steam Machines beta vrijgegeven worden.

Valve zal 300 controllers gratis naar Steam-gebruikers verzenden. Wil jij je inschrijven als tester? Doe dit dan via de website van Steam Machines.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    WorldGamer's avatar

    Wat een lelijk rot ding lijkt het me!

  2.   
    3333/3333's avatar

    Heb me ingeschreven. Ben nog zeer sceptisch over de trackpads, maar aangezien het Valve is zou het nog wel eens een aangename verassing kunnen zijn.

    Tot nu toe wacht ik nog steeds liever op de Xbox One Controller voor de pc, dat is tot op heden de beste controller die er te vinden is.

  3.   
    G-6's avatar

    Ik ben nog niet zo gecharmeerd. Dit lijkt me echt een controller waar je aan moet gaan wennen.
    Maar misschien valt het wel mee of veranderen ze de controller nog

  4.   
    leonfranswa's avatar

    Het is heel simpel denk ik; Steam/Valve is bezig met de toekomst, als ze dit alles goed aanpakken dan hoeft het niet lang te duren en dan zijn ze het grootste platform, groter dan Microsoft en Sony. Een console zoals ps4 en xbox one komen opnieuw vanuit een oud concept dat stervende is. En ja iedereen koopt ze wel omdat de ontwikkelaars het een makkelijke en grote markt vinden. Maar de nieuwe concepten van gaming in huis zijn in opmars, zoals Valve nu bezig is. Een mix van console voordelen en pc voordelen en dan nog extra features, dat is de toekomst. als er nu ook nog een steambox/console komt die te upgraden is( bijvoorbeeld in 4 verschillende levels van hardware, waar elk jaar een nieuw level bij komt en een oud level weggaat). Maar in ieder geval om terug te komen op dit stukje onderwerp 😀 : Deze controller zal waarschijnlijk niet de enige mogelijkheid zijn om bij een steam os te gebruiken, en als het dat wel is; ik vind hem best wel nice. (einde betoog 🙂 )

  5.   
    HashtagMcSwag's avatar

    Haha zeker vet

  6.   
    Flapjack's avatar

    aaah heb nog 5 vrienden nodig

  7.   
    jkampmeijer's avatar

    In iedere geval anders dan de rest. gewaagd ontwerp.
    Speel zelf het meeste nog op PC via steam. Wacht met spanning nieuws over steam-box en ontwikkelingen af.