PlayStation 4 ondersteunt geen externe harde schijven

De PlayStation 4 ondersteunt geen externe harde schijven voor het opslaan van gedownloade games of andere data, zo vertelt Sony. Gebruikers kunnen de 500GB harde schijf, aanwezig in de PlayStation 4, overigens wel gewoon vervangen. De harde schijf in de console is een 5400 RPM SATA 2 harde schijf. Gebruikers kunnen de harde schijf vervangen mits deze voldoet aan de standaarden van Sony, groter is dan 160GB en niet dikker is dan 9,5 mm.

In augustus heeft Sony via Twitter nog bevestigd dat content gedownload op de PlayStation 4 niet op een externe harde schijf kan worden opgeslagen.

  1.   
    Supermario's avatar

    5400 RPM SATA 2 harde schijf is erg langzaam.Zal dan ook heel erg snel een nieuwe snellere HDD of een SDD is de ps4 gaan plaatsen

  2.   
    ShadyXL's avatar

    Supermario schreef, "5400 RPM SATA 2 harde schijf is erg langzaam.Zal dan ook heel erg snel een nieuwe snellere HDD of een SDD is de ps4 gaan plaatsen "

    Ik zat er ook aan te denken om de HDD te vervangen.

  3.   
    Goregash's avatar

    ook 500g is het hele probleem. In mijn optiek een veel te kleine schijf als je incalculeert wat de gemiddelde next gens aan ruimte in gaan nemen. Wordt voor mij of hopen op een goede bundle met nieuwe schijf of deze bundle halen en er later een tera schijf in gooien als er meer games op de markt zijn.

    Heb nu al heel erg veel problemen met de ps3 qua ruimte vanwege PS+

  4.   
    Supermario's avatar

    Goregash schreef, "ook 500g is het hele probleem. In mijn optiek een veel te kleine schijf als je incalculeert wat de gemiddelde next gens aan ruimte in gaan nemen. Wordt voor mij of hopen op een goede bundle met nieuwe schijf of deze bundle halen en er later een tera schijf in gooien als er meer games op de markt zijn.
    Heb nu al heel erg veel problemen met de ps3 qua ruimte vanwege PS+"

    De grote van de schijf is voor mijn niet echt een probleem.Heb nu in mijn ps3 een 256 gig SDD,ruimte altijd genoeg zorg daar wel voor.
    Maar de snelheid van de schijf in de ps4 is erg langzaam voor deze tijd,had toch wel verwacht dat ze er een 7200 RPM schijf er in zouden stoppen.

  5.   
    3333/3333's avatar

    5400 rpm hdd is niet next-gen, bottleneck in het syteem wat mij betreft.

    Een snelle externe hdd via usb 3.0 is op de pc al heel lang een goed alternatief gebleken, gemiste kans dus.

  6.   
    mmx's avatar

    Dat word dus snel een nieuwe grotere HD aanschaffen .

  7.   
    FioranoJC's avatar

    Is het dan niet mogelijk om een soort port te maken naar dubbele externe HDD’s? Dat je een soort van Extender kunt plaatsen in de PS4 op de SATA aansluiting, waarop je dan bijvoorbeeld een SSD gebruikt en een 7200 rpm HDD. ( zeg maar wat )

  8.   
    cool ice's avatar

    maar het gaat hier toch zeker alleen over het extern opslaan van games toch? ik mag hopen dat het wel gewoon mogelijk is om een externe HDD aan te sluiten en vervolgens muziek/video/foto te bekijken, of nog belangrijker, een backup te maken van je ps4?

  9.   
    Fawaka-W's avatar

    een 5400 RPM lijkt me wel erg langzaam??

  10.   
    Cooky-NL's avatar

    cool ice schreef, "maar het gaat hier toch zeker alleen over het extern opslaan van games toch? ik mag hopen dat het wel gewoon mogelijk is om een externe HDD aan te sluiten en vervolgens muziek/video/foto te bekijken, of nog belangrijker, een backup te maken van je ps4?"

    Helaas is dit dus niet mogelijk…
    Aldus Sony:

    Will users be able to connect an external hard drive to expand storage on PS4?

    No, this feature is not supported on PS4.

  11.   
    soldierarjan's avatar

    Ik hoop dat ze de optie in toekomst nog wel gaan toevoegen dat het mogelijk word om externe harde schijven aan te sluiten.
    De harde schijf in de ps4 zal ik heel snel veranderen 500 gb is nu al vaak te weinig in me ps3 door playstation plus+
    En van ps4 kan je geen back-up maken als je hardeschijf vervangt om alles weer terug te zetten via externe harde schijf dus dat betekend na een half jaar al dagen downlouden om alles terug te krijgen.

  12.   
    Rijstekorrel's avatar

    cool ice schreef, "maar het gaat hier toch zeker alleen over het extern opslaan van games toch? ik mag hopen dat het wel gewoon mogelijk is om een externe HDD aan te sluiten en vervolgens muziek/video/foto te bekijken, of nog belangrijker, een backup te maken van je ps4?"

    De ps4 zal bij de launch geen audio cd of muziek bestanden afspelen

  13.   
    nanathan's avatar

    Die 5400 is normaal hoor.
    De ps3 gaf vaak problemen met 7200.

    je kan overigens wel gewoon de kabel uit de PS laten komen en er een dikke HD op aansluiten.
    Anders moeten we weer een laptop HD zoeken maar 500Gig lijkt me meer als voldoende om mee te beginnen tenzij je het echt als Media station gebruikt