Komende generatie consoles al rond 2018-2019, aldus EA

Vanaf morgen zullen veel gamers afscheid nemen van de PlayStation 3 en de overstap maken naar de PlayStation 4. Hoewel de PlayStation 3 het Nederlandse volk bijna zeven jaar heeft bediend en de Xbox 360 bij sommigen al acht jaar in de woonkamer staat, zal de komende generatie consoles een stuk sneller aan zijn einde komen. Tenminste, dat is wat EA-baas Patrick Söderlund ons wilt doen geloven. In een interview met MCV voorspelt hij dat de volgende consoles al in 2018 of uiterlijk 2019 op de stoep zullen staan.

Volgens Söderlund heeft de huidige generatie consoles langer geduurd dan dat hij graag had gezien. Aan de andere kant erkent hij dat de laatste games van een consolegeneratie vaak van het hoogste niveau zijn:

At the same time, you have seen games like The Last of Us and GTA V at the end of a cycle which perhaps you would not have expected a few years ago. But a five, six year gap is what I expect going forward.
Dit soort uitspraken zijn niet nieuw. Ubisoft-baas Yves Guillemot uitte een jaar eerder al vergelijkbare opmerkingen. Wat denken jullie? Heeft Söderlund gelijk of kunnen we gemakkelijk acht jaar met de nieuwe generatie consoles vooruit?

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Wel als er nog hierna nog nieuwe consoles komt dat is.
    Ik hoor ook steeds aan alle kanten dat dit waarschijnlijk ook de laatste generatie word.

    Maar dat zal toch niet?! 😮

  2.   
    killerking's avatar

    Gamer4Ever-NL schreef, "Wel als er nog hierna nog nieuwe consoles komt dat is.
    Ik hoor ook steeds aan alle kanten dat dit waarschijnlijk ook de laatste generatie word.
    Maar dat zal toch niet?! 😮 "

    Dat heb ik ook gelezen maar daar geloof ik niks van ondanks dat ik hier een beest van een pc heb staan game ik nog steeds liever op consoles. Consoles zijn ook een tikkie goedkoper dan een goede game pc dus ik denk zelf dat veel mensen daarom liever een console hebben.

  3.   
    3333/3333's avatar

    Ik denk ook niet dat consoles na deze generatie zullen verdwijnen. Hoewel de pc altijd voorop blijft qua prestaties, is het toch werkelijk iets anders dan een gameconsole.

  4.   
    fdennis's avatar

    Lijkt me sterk dat we na 5 jaar alweer een nieuwe console krijgen. De leeftijd van een console is vaak wel een jaar of 7-8. Daarbij zijn de grafische krachten nu al onvoorspelbaar wat je ziet op de next gens. Dus de volgende next gen console zal iets innovatiefs moeten bieden want grafisch gaan ze het niet redden. En iets innovatiefs bedenken kost tijd en geld. Dus dat duurt gelukkig nog wel even.

  5.   
    Goldcobra's avatar

    Waar kan ik ze pre-orderen? Xd

  6.   
    ferdi81's avatar

    we shall see. voorlopig stromen hier steeds meer ps4 spullen binnen en zal het feest morgen losbarsten….

  7.   
    Talska's avatar

    tegen 2020 heb ik de meeste 360 spellen wel gespeeld. 😆

    Zou gek wezen als ik nu voor de next-gen zou gaan.

  8.   
    vulstar's avatar

    Play Station zal wel met een nieuwe console komen na weer een paar jaar, microsoft integendeel zou wel eens van de console af kunnen stappen gezien de mogelijke nieuwe ceo. Maar ik denk ook dat nieuwe spelers wel op de markt komen en dat de steambox een aandeel gaat nemen hoewel dit nogsteeds meer een pc te noemen is.

  9.   
    Talska's avatar

    Daarbij zie wat er nog uitgeperst wordt uit de huidige consoles, geeft mij zeker nog 2 jaar speel plezier.
    Bovendien kan ik nog niet eens de lade van een nieuwe console kopen 😛

  10.   
    ShadyXL's avatar

    Zou wel fijn zijn als we rond die tijd nieuwe consoles krijgen, want anders lopen ze weer dik achter op de PC. Of ze hadden de next-gen wat krachtiger moeten maken dan dat ze nu al zijn.