PlayStation 3 wereldwijd meer dan 80 miljoen keer verkocht

De PlayStation 3 is wereldwijd al meer dan 80 miljoen keer verkocht. Sony bereikte deze mijlpaal op 2 november van dit jaar. De PlayStation verscheen in Japan en Noord-Amerika in november 2006. Een release in Europa volgde niet veel later in maart 2007. Grote concurrent Microsoft liet afgelopen maand al weten dat de Xbox 360 de grens van 80 miljoen verkochte consoles heeft bereikt. De Xbox 360 kwam overigens wel een jaar eerder uit, in november 2005.

Naast deze bekendmaking liet Sony weten dat er nog 300 games voor de PlayStation 3 zullen verschijnen tijdens de aankomende feestdagen. De 300 nieuwe games zullen de enorme lijst van 4332 verschenen games voor de console aanvullen tot een totaal van 4632 titels. De Wii is naast deze mijlpaal wel de absolute winnaar met meer dan 100 miljoen verkochte exemplaren sinds de release in 2006.

  1.   
    killerking's avatar

    Vind het niet zo gek dat xbox360 zo vaak is verkocht al mijn vrienden zitten al aan hun 2de omdat de vorige kapot is gegaan. ๐Ÿ˜†

  2.   
    soldierarjan's avatar

    killerking schreef, "Vind het niet zo gek dat xbox360 zo vaak is verkocht al mijn vrienden zitten al aan hun 2de omdat de vorige kapot is gegaan. ๐Ÿ˜† "

    Ja en dat is bij veel mensen het geval.
    De ps3 gaan zeker niet zo snel kapot als de 360.
    Hopelijk gebeurt het niet bij de xbox one dat zovaak kapot gaat met eerste generatie.

  3.   
    thom.seagal's avatar

    wow ik had de naam wii hier niet bij verwacht, tog nog een plek waar de wii het wel wint van de big boys

  4.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    De Playstation 3 heeft een zeer zware & zwakke start gehad tegenover de Xbox360.
    Dus hopelijk gaat alles wat beter nu, zeker met alle ervaring die Sony heeft opgelopen met de Playstation 3 door de jaren heen om de 4 beter te maken.

    Begin sterk en eindig sterk! Zelfde verhaal geld ook natuurlijk voor Microsoft, hoewel Microsoft overduidelijk meer kennis heeft in de online component van de consoles die hun hebben gemaakt. ๐Ÿ™‚

  5.   
    noah81's avatar

    soldierarjan schreef, "

    ”killerking” schreef, "Vind het niet zo gek dat xbox360 zo vaak is verkocht al mijn vrienden zitten al aan hun 2de omdat de vorige kapot is gegaan. ๐Ÿ˜† "

    Ja en dat is bij veel mensen het geval.
    De ps3 gaan zeker niet zo snel kapot als de 360.
    Hopelijk gebeurt het niet bij de xbox one dat zovaak kapot gaat met eerste generatie."

    Bij mijn kennissenkring is het juist andersom, tis de ps3 die steeds kapot gaat. Mijn xbox doet het nog prima, hopelijk is de xbox one net zo top!

  6.   
    3333/3333's avatar

    Heb zelf in totaal ook 3 keer een ps3 gehad, een keer ook nieuwe gekregen van sony.

  7.   
    Goldcobra's avatar

    Een release in Europa volgde niet veel later

    Ik heb er een half jaar op zitten wachten ๐Ÿ™

  8.   
    Eichmann's avatar

    Valt me tegen , maar net wat er al gezegd is , de PS3 is duurzamer en de 360 gaat om de haverklap stuk.

  9.   
    Leon 2.0's avatar

    Overigens lijkt het aannemelijk dat de PlayStation 3 de komende tijd het nog wel wat beter zal doen dan de Xbox 360. Microsoft heeft eigenlijk aan het begin van dit jaar immers al de toevoer van first party-games gestopt met slechts Gears of War: Judgment als ik me niet vergis. Dit terwijl Sony juist nog een laatste push doet/heeft gedaan met The Last of Us, Beyond: Two Souls en Gran Turismo 6.

    Voor beide valt uiteraard wat te zeggen. Microsoft heeft zo een wat interessantere launch line-up, omdat de studio’s zich minder met de huidige console hoefden te bemoeien. Sony brengt echter ook dit jaar nog kwaliteit naar de PS3, wat weer fijner is voor de eigenaar van een huidige generatie console.

  10.   
    JV0472's avatar

    Leuk dit te lezen! De huidige generatie consoles had ik geskipt voor pc-gaming en heel ff een xbox 360 maar met de komst van de PS4 haal ik toch weer รฉรฉns een console in huis

  11.   
    Johnmill's avatar

    Toch grappig dat 1 van de meest uitgelachen consoles, de Wii, het meest verkocht.

  12.   
    Cooky-NL's avatar

    Johnmill schreef, "Toch grappig dat 1 van de meest uitgelachen consoles, de Wii, het meest verkocht."

    Grappig feit inderdaad..! ๐Ÿ˜†

  13.   
    IJA's avatar

    En straks worden ze massaal op marktplaats gezet! Wel een ideaal plaatje voor mensen die weinig geld hebben. Een goedkope console, legio goede en goedkope games!!!