Video laat zien hoe je de harde schijf van je PlayStation 4 moet vervangen

Eerder lieten wij jullie al weten dat de harde schijf van de PlayStation 4 vervangen kan worden en nu is er een video van GameSpot verschenen waarin je ziet hoe je de ingebouwde harde schijf kunt vervangen voor een SSD. De video laat gebruikers van de PlayStation 4 stap voor stap zien hoe het vervangen van de aanwezige schijf in zijn gang gaat. Van het openmaken van de behuizing tot het plaatsen van de SSD, alles is keurig in beeld gebracht. Uiteraard leggen de heren ook even uit hoe je de console vervolgens weer dichtmaakt.

Het downloaden en installeren op een SSD gaat overigens niet sneller dan op een normale harde schijf, maar het laden van games gaat wel beduidend sneller. De video laat zien dat de game Resogun op een SSD in 10 seconden geladen is en dat het via een normale harde schijf wel 20 seconden kan duren.

Sony’s PlayStation 4 verschijnt op 29 november en bevat een 500GB harde schijf.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Zal je ook vast nodig hebben nu de install van de meesten next-gen titels over de 20gb is. 🙄

    Het word in ieder geval veel meer dan de laatste generatie games.
    Wel mocht je Playstation 4 het dan ook daadwerkelijk opstarten/doen als je hem krijgt, want er gaat als nieuws rond het web dat sommige ps4’s kapot zijn.

  2.   
    Goldcobra's avatar

    Hmm, ik zit er wel aan te denken om bij launch een grotere hdd van 1 of 2 TB erin te zetten, aangezien de games zo groot zijn. Een ssd is natuurlijk sneller, maar ook een stuk duurder

  3.   
    DeAdSeYe's avatar

    Haa, eindelijk SSD ondersteuning! SSD’s werken net als drugs, begin je er eenmaal aan wil je alleen maar meer….
    Werk onderhand al een paar jaar met SSD’s, terug gaan naar een oude HDD zal ik niet meer snel doen.

    Alleen de SSD’s hebben een lagere opslag maar daar in tegen wel een snelle schrijf en lees snelheid.

    Het is raar dat installeren hetzelfde is als een normale HDD terwijl de lading van spellen wel sneller zijn. Dat betekent gewoon dat een PS4 een lage schrijf snelheid heeft, maar daar in tegen wel een snelle lees snelheid.

    Toch wil ik een test doen tussen een normale HDD en een SSD met een lees en schrijf snelheid van 525mb per seconde. Misschien heeft Sony ook helemaal geen sata 3 aansluiting gebruikt om misschien kosten te besparen. USB 3.0 zit daarin tegen wel erop! Maar volgens mij ondersteund PS4 geen externe HDD’s..

  4.   
    3333/3333's avatar

    Helemaal eens met het bovenstaande.

    Zodra je eenmaal een SDD hebt, wil je niet meer terug. Het is werkelijk in ieder opzicht een verbetering, daarbij worden ze steeds beter betaalbaar en neemt ook de opslag capiciteit toe.

    Nooit meer HDD’s.

  5.   
    Supermario's avatar

    heb nu een 250 gb SSD in mijn ps3.Gaat straks een 1terra SSD in mijn ps4.Veel sneller als een HDD

  6.   
    DeAdSeYe's avatar

    Supermario schreef, "heb nu een 250 gb SSD in mijn ps3.Gaat straks een 1terra SSD in mijn ps4.Veel sneller als een HDD "

    De PCI-E SSD’s zijn nog enig sinds betaalbaar van 1TB, maar een Sata SSD van 1TB? De goedkoopste wat ik kan vinden is een Samsung 840 EVO van 1TB voor 509,-

    Opslag wat je erin stopt kost nog meer geld als een PS4? 😆

    240GB is meer als genoeg voor een console, tenzij je games via PSN aankoopt, maar dan ben je zelf niet slim bezig. Aangezien PSN de prijzen hoog houden, terwijl Retail in de meeste gevallen €20 á €30 euro goedkoper zijn.

    Voor BF3 vragen ze nog altijd €70 ZONDER premium…

    Daarnaast vragen de meeste games geen grote installatie. En als je weet dat je een game een tijd niet meer gaat spelen, gooi je de files toch ervan af?

    Ik gebruik nog altijd een 60GB HDD in mijn PS3, en deze is naar jaren nog altijd niet vol. 🙄

  7.   
    Cooky-NL's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Haa, eindelijk SSD ondersteuning! SSD’s werken net als drugs, begin je er eenmaal aan wil je alleen maar meer….
    Werk onderhand al een paar jaar met SSD’s, terug gaan naar een oude HDD zal ik niet meer snel doen.

    Alleen de SSD’s hebben een lagere opslag maar daar in tegen wel een snelle schrijf en lees snelheid.
    Het is raar dat installeren hetzelfde is als een normale HDD terwijl de lading van spellen wel sneller zijn. Dat betekent gewoon dat een PS4 een lage schrijf snelheid heeft, maar daar in tegen wel een snelle lees snelheid.
    Toch wil ik een test doen tussen een normale HDD en een SSD met een lees en schrijf snelheid van 525mb per seconde. Misschien heeft Sony ook helemaal geen sata 3 aansluiting gebruikt om misschien kosten te besparen. USB 3.0 zit daarin tegen wel erop! Maar volgens mij ondersteund PS4 geen externe HDD’s.."

    De PS4 ondersteunt inderdaad geen externe schijven…

  8.   
    ShadyXL's avatar

    Hmm, misschien dat ik een SSD (groter dan 500GB) haal als ze wat goedkoper worden volgend jaar (geen zin om €300+ te betalen). Voor nu zit ik nog steeds te denken om een 1TB 7200RPM HDD erin te doen.

  9.   
    Andrevantoever's avatar

    Wel handig dit filmpje omdat, me broer van plan is ook een andere harde schijf in te stoppen.