Bohemia organiseert ArmA 3-wedstrijd met prijzenpot van half miljoen dollar

De uitspraak dat je met het spelen van videospelletjes nooit rijk zal worden, gaat allang niet meer op. Anno 2013 gaan er miljoenen dollars rond in de e-sports en ook Bohemia Interactive doet nu een duit in het zakje. Het leuke van hun actie is dat je dit keer geen buitengewoon getalenteerde shooter-speler hoeft te zijn; het gaat om creativiteit!

Bohemia geeft namelijk in totaal 500.000 dollar aan prijzen weg aan de makers van de tofste ArmA III mods. Er zijn in totaal vier categorieën: Total Modification, Singleplayer Game Mode, Multiplayer Game Mode en Addon. De grootste prijzenpot is te winnen in de categorie Total Modification. De eerste plaats wordt hier beloond met 50.000 dollar, de tweede plaats verdient 30.000 dollar en de derde plaats sleept 20.000 dollar in de wacht. De winnaar van de Danger Special Award wint bovendien een reis naar één van de vele buitenlandse projecten die het internationale Rode Kruis momenteel heeft georganiseerd.

Zelfs mods die niet winnen, kunnen een contract aangeboden krijgen van Bohemia. Kortom: heb jij ambities om door te breken als professionele gamemaker, grijp dan nu je kans en schrijf je in via de officiële website van de wedstrijd: Make ArmA Not War.

  1.   
    Koen's avatar

    Wel slim dat ze dit doen, want de Arma games moeten het wel echt hebben van de mods. De game op zichzelf is niet interessant genoeg. Een mod als DayZ heeft destijds Arma 2 een enorme boost gegeven in sales.