CrewGrounds: Wanneer haal jij de PlayStation 4 in huis?

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

Wanneer haal jij de PlayStation 4 in huis?

Marjolein van Diejen
Waarschijnlijk nooit
Afgelopen generatie heb ik zowel een PlayStation 3 als een Xbox 360 gehad en waar de voornaamste functie van mijn Xbox 360 gamen was, was die van mijn PlayStation 3 vooral stofhappen. Om de een of andere reden vond ik de Xbox 360 altijd veel fijner om op te gamen en daarom ga ik aankomende generatie hoogstwaarschijnlijk geen PlayStation 4 kopen, maar alleen een Xbox One. Tenzij Ubisoft opeens besluit Assassin’s Creed compleet PlayStation 4 Exclusive te maken…

Sam Linders
Op de releasedag
Mijn voorkeur is altijd uitgegaan naar de Playstation, zelf heb ik de PS2, PS3 en binnenkort dus ook de PS4! Maar ik heb begrip voor degene die altijd een Xbox hebben gehad. Als je altijd een Xbox hebt gehad dan ga je daar de volgende versie van halen, en als je altijd een Playstation hebt gehad dan ga je daar vrolijk mee verder. Het gaat er mij niet precies om welke beter is, maar welke vertrouwder en bekender aanvoelt. It’s that simple to me :)

Leon Stougie
Op de releasedag!
Eigenlijk vreesde ik al dat ik te laat was met het bestellen van een PlayStation 4. Hoewel ik al bij de aankondiging van het apparaat wist dat ik er zo snel mogelijk één moest hebben. was ik zo’n sukkel die pas een bestelling plaatste toen bekend werd dat het aantal pre-orders al te hoog lag. Met een gelukje heb ik op de dag voor de release echter toch nog een pre-order voor de PlayStation 4 weten te bemachtigen en daar ben ik natuurlijk ontzettend blij mee!

Rodney Nijbacker
Op de releasedag!
Al vanaf een dag na de aankondiging staat mijn PlayStation 4 in reservering en ben ook één van de gelukkigen die mijn PlayStation 4 op de dag van release mag ophalen. Naast de console heb ik ook aardig wat games gereserveerd zoals Knack, Killzone: Shadowfall, Battlefield 4, Call of Duty: Ghosts FIFA 14, Need for Speed: Rivals en Assassin’s IV: Black Flag. Nog even uitvogelen welke ik als eerste ga spelen…

Daniël de Zwart
Misschien in 2014 of later
Sinds de eerste PlayStation ben ik al verbonden met het merk, we hebben thuis een PlayStation 2 gehad, ik zit zelf aan mijn derde PlayStation 3, dus is het raar dat ik de nieuwe console pas in 2014 koop. Het grootste probleem is geld. Ik heb immers veel vaste lasten en weinig mogelijkheden om te sparen, vandaar dat ik de PlayStation 4 nog niet in de pre-order heb gezet en er pas één ga kopen als ik echt geld heb. Natuurlijk wil ik de next-gen op de dag van release en zeker na de laatste paar trailers over PlayStation. Maar helaas, waarschijnlijk ben ik de laatste binnen de redactie die een PlayStation 4 koopt, van de mensen die ‘m willen.

Caron Peeters
Misschien in 2014 of later
Toen ik aan de start van het 32 bit-tijdperk bij een vriend mijn eerste stappen als Jill Valentine (Resident Evil) zette, werd ik omver geblazen door de graphics en sfeer die ik nooit eerder in een game had gezien. Prompt haalde ik mijn broertje over om een Sony PlayStation voor zijn verjaardag te vragen en niet de N64 die op zijn verlanglijstje stond (achteraf heb ik gelijk gekregen). Dit was de start van een huwelijk met Sony dat tot op de dag van vandaag nog steeds voortduurt. Hoewel ik me niet kan voorstellen dat de PlayStation 4 geen plek onder mijn televisie zal bemachtigen, wacht ik nog even af en houd ik de ontwikkelingen bij kamp Valve nauwlettend in de gaten. Gelukkig heb ik goede vrienden die het geen probleem vinden dat ik de komende tijd wat vaker over de vloer kom.

Johan Lubbers
Misschien in 2014 of later
Het gaat nog wel een hele tijd duren voordat de PlayStation 4 bij mij onder de tv staat, later dan 2014 in ieder geval. De games van Nintendo en de controller van Microsoft liggen mij nu eenmaal beter, dus het is waarschijnlijker dat ik één van hun consoles haal. Jammer genoeg zit ik erg krap bij kas en is een nieuwe console dus gewoon heel duur. Gelukkig heb ik een paar maanden geleden goedkoop de PlayStation 3 op de kop kunnen tikken. Er zijn nog heel wat exclusieve games die ik niet gedaan heb, dus ik vermaak me nog wel even met de huidige generatie!

Richard Leurs
Op de releasedag!
Nondedju, wat heb ik zin in de next-gen consoles. Ook al brengt het niet direct heel veel nieuws met zich mee, ik heb heel veel zin in de toekomst die de nieuwe apparaten gaan brengen. De PlayStation 4 is de eerste van de twee titanen die ons landje mag gaan veroveren en daarom komt dit bakbeest van Sony gelijk als eerste in mijn huis. Nu nog beslissen met welke game ik dit nieuwe tijdperk moet gaan openen…

Wester Wagenaar
Misschien in 2014 of later
Ik woon dit jaar niet in Nederland, maar heb dit ingewisseld voor Japan. Op de Nederlandse releasedate kan ik het apparaat dan ook moeilijk halen. Desalniettemin zal ik het apparaat ook op de Japanse release van 22 februari niet kopen. Waarom? Ik heb hier geen televisie, maar bovendien verschijnt er de komende tijd nog geen enkel spel voor de PlayStation 4 dat ik überhaupt interessant vind. Laat mij maar lekker wachten op een Final Fantasy XV of zo. Dan zien we wel weer verder.

Leon Kempers
Op de releasedag!
Terwijl ik dit schrijf, is het donderdagavond. De PlayStation 4 ploft morgen eindelijk bij mij op de deurmat (bij nader inzien: ik hoop dat de postbode gewoon aanbelt om mij het pakketje te overhandigen) en ik moet zeggen dat mijn handen nu toch wel echt beginnen te jeuken. Nog een paar uur wachten! Waarom kruipt de tijd voorbij?

  1.   
    ronineter's avatar

    Misschien ooit in een verre toekomst

    Als ik geld ervoor heb en een grote TV in de huiskamer heb en de steammachines niks gaan worden.

  2.   
    noah81's avatar

    Over een paar jaar ergens op marktplaats voor een prikkie haal ik de ps4..

    Nog 2 weekjes en dan krijg ik de xbox binnen 🙂

  3.   
    Mango0's avatar

    Ik denk in 2014 of later.
    Waarschijnlijk wordt het maart 2014, bundle met Watchdogs..hoop ik.
    Ik ben nu nog blij met mijn ps3, en ik wacht nog heel even naar hoe het allemaal loopt. Heb nog geen supergrote behoefte aan ps4..begint alleen te kriebelen als ik het bij vrienden zie 😛

  4.   
    Andrevantoever's avatar

    Bij mij staat die al sinds vrijdag aangesloten! 😆

    Super blij mee 🙂

  5.   
    Fawaka-W's avatar

    Sinds de launch in bezit (volgens mediamarkt zou het pas in januari komen) Echter nog niet echt topgames die ik graag wil spelen. Kijken of resogun en mogelijk later battlefield mij bezig kan houden 😀

  6.   
    FioranoJC's avatar

    Ooit volgend jaar denk ik. 100 euro goedkoper hopelijk dan, plus alle bugs eruit. Ja prima idee 🙂

  7.   
    Leukste's avatar

    Ergens in 2014. Mycom heeft me teleurgesteld vrijdag. Ze hadden er geen één bij mijn filiaal binnen gekregen. Terwijl mijn order van september doodleuk op 29/11/13 was blijven staan. Overigens nooit iets van hun vernomen. (Zouden melding maken als de datum anders werd). Dus heb op 29/11/13 weer bij een andere winkel een pre-order geplaatst. Dus zie hem wel ergens in 2014 verschijnen. Ondertussen ga ik nog even genieten van mijn huidige game-collectie.

    Voor degene die de PS4 wel al hebben, veel plezier. En hoop dat de BLOD en errors jullie bespaart blijven.

  8.   
    Sub-Zeuro's avatar

    Wachten duurt lang…Ik had gedacht dat ik tegen deze tijd een gepreorderde XO in huis zou hebben, maar omdat de console is uitgesteld naar 2014 ..heb ik vorige week ook maar een Playstation 4 bestelt (voor 355,- eu). Ik zit bij de 2e of 3e levering. Hopelijk is dat nog voor kerst.

    Ik had de XO nu ook wel kunnen kopen via buitenlandse websties, maar ik laat de NL pre order staan zodat ik een extra gratis game erbij krijg dan.

  9.   
    .Nathalie.'s avatar

    Ik denk dat ik de PS4 ergens in 2014 ga halen. Het liefst had ik hem ook op de releasedag, want ik heb er zelfs al een tijd voor gespaard. Helaas moet ik me nu op school focussen en met een PS4 kom ik te veel in de verleiding om vooral te gaan gamen. 😛