GN Poll: De Wii U heeft in 2013 een goede comeback gemaakt

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van vorige keer, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

Ondanks het feit dat Assassin’s Creed 4 een prima game is, vinden steeds meer mensen dat elk jaar een nieuw deel iets te veel van het goede is. Daarom opperen sommigen voor een “tussenjaar”: een jaar waarin geen nieuwe Assassin’s Creed verschijnt, zodat Ubisoft extra lang de tijd heeft om een extra goed nieuw deel te maken. Lijkt jou dit een goed idee? Of vind je dat Ubisoft genoeg vernieuwt per deel en kijk je daarom elk jaar weer met smart uit naar het nieuwste Assassin’s Creed-avontuur? Uit de poll is gebleken dat bijna negen op de tien gamers vinden dat Assassin’s Creed wel een pauze heeft verdiend! Een greep uit jullie reacties:

FioranoJC:

Mee eens. Af en toe word ik een beetje overwelmed door de hoeveelheid goede titels. Waardoor ze eigenlijk niet meer interessant worden. ”Vroeger” had je af en toe een game die er boven uit stak. En dan duurde het voor je gevoel eeuwen voordat er een nieuwe kwam. Dat maakte die spelletjes meer waard, omdat het voor je gevoel het nieuwste was wat er van die game beschikbaar was. En het enige.
Assassin’s Creed volgde ik totaal niet. Ik zag er af en toe eens wat van op tv, internet of bij familie. Vond het vet, maar had het nog nooit gespeeld. Tot dat ik 2 jaar geleden ongeveer bij me oom het begon te spelen. Elke week kom ik daar langs en was helemaal addicted van Assassin’s Creed II We gingen altijd Pizza of Pasta halen, en dat rook je dan ook. En dan in combinatie met dat Italiaanse Accent van Ezio, ahh great memories.

AC3 kwam uit een jaar daarna, en het begon goed. Met Connor als kind door die bomen heen springen met die goede vriend van hem, dat was misschien wel het mooiste van AC3. Het gevoel van kind zijn, genieten en ontdekken van de omgeving en gevaren die op de loer liggen ( dieren of vijanden ). En daarna ben je volwassen. Iets wat ik helaas ook zelf al ben.. Heb AC3 nog niet uitgespeeld. Maar wil het nog wel eens een keer afmaken.

Sinds 2 weken heb ik AC4 Black Flag ( voor PC ), en ik heb er misschien 1 a 2 uurtjes in zitten. Maar het trekt me gewoon niet. Teveel van het goede. Die boten interesseren me niet, en de hele setting. Het AC gevoel is weg. Het is gewoon een piratenspelletje. Sorry hoor, maar ik vind dit helemaal niks hebben met mysterieus zijn, op de achtergrond leven in een community, belangrijke personen assasinaten, voor je gevoel het hele volk achter je aan hebben. AC4 voelt een beetje als dat je nu naar een 2013 of 2014 film van Rocky zit te kijken met Silvester Stallone. Het heeft bijna alles van een originele Rocky film, maar je weet ook dat het eigenlijk gewoon waardeloos is met zo’n oude acteur. De glory is er een beetje van af.

Wat mij betreft mogen ze over 2 jaar of 3 jaar pas terug komen en dan met iets waar we op zitten te wachten.

Moodey:
Ik vind zelf dat AC wel even een jaartje mag overslaan, want de laatste paar games waren matig, met maar kleine vernieuwingen. ACIV heeft dan wel schepen maar dat is net zoiets als tanks in CoD(online) gooien, het komt erop neer dat je dan naar voor de handliggende ideeen gaat reiken en dus minder origineel wordt. Verder is het wel een leuke game maar een echte grote vernieuwing mag er zo nu dan wel komen, ookal kost het een jaartje meer, de koe heeft er ooit genoeg van, en moet vervangen worden.
gamepower:
Ik ben zelf gestop met A-C na deeltje 3 Ik vind de games veel te langdradig, Maar om eerlijk te zijn ben ik wel benieuwd naar het Nieuwe deel
Mss koop ik hem wel voor mijn xbox one, maar dat is nu nog niet voor vandaag, Ben momenteel bezig met dead rising 3 en met killer instinct die heel vet is! Daarna ligt nog Forza 5 op mijn te wachten, als ik hem koop zou het mss in begin volgend jaar zijn!

En om nu op de vraag te antwoorden, ik heb een beetje het schijt van games die elk jaar opnieuw uitkomen Meestal zijn dat delen zonder veel vernieuwing en vind dat soms gewoon op uitmelken lijken, liever een beetje langer ontwikkelen en met vernieuwing komen.

Check CrewGrounds voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.


Nieuwe stelling
Begin vorig jaar leek Nintendo’s Wii U ten dode opgeschreven. Er waren amper interessante spellen verkrijgbaar voor het apparaat en veel consumenten leken niet te begrijpen dat het hier ging om een compleet nieuwe console. Nintendo heeft in 2013 hard zijn best gedaan om een comeback te maken, met onder andere veel exclusieve titels, een prijsverlaging en grote reclamecampagnes. Is deze actie wat jou betreft geslaagd? Laat het ons weten door je mening te geven over de volgende stelling:

De Wii U heeft in 2013 een goede comeback gemaakt

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

  1.   
    Sa.'s avatar

    Onneens, sterker nog, met de releases van de xOne en de PS4 ligt Nintendo weer qua graphics en hardware achter. 😉

  2.   
    Noice!'s avatar

    Eens! Nu krijg je weer alle verhalen over inferieure hardware en slechte verkopen, maar daar richt ik me in m’n oordeel niet op. Ik kijk puur naar de games die zijn uitgekomen in 2013 en hoeveel plezier ik ermee heb gehad. Geen enkele console heeft zoveel uren gedraaid in 2013 als m’n Wii U, dit terwijl ik hem pas in juni heb gekocht. Nintendo weet als geen ander de magie van het gamen te vangen in haar games en de dag dat Nintendo zich conformeert aan de rest van de branche, is de dag dat de creativiteit, inventiviteit, speelsheid en ouderwets plezier doodgaat.
    De Wii U heeft tal van nadelen, maar uiteindelijk blijven de games van Nintendo de drijvende kracht achter het apparaat en die zijn wat mij betreft ongeëvenaard. First en second party developers geven wellicht geen gigantische stroom aan games, maar de games die er komen zijn stuk voor stuk pareltjes. Over smaak valt altijd te twisten uiteraard, over kwaliteit niet. De Wii U is geen krachtpatser maar stoot desondanks veel games in een native 1080p uit, dit terwijl de framerate bij Nintendo welhaast vanzelfsprekend op 60 vast staat. De Wii U biedt op dit moment de beste value for money in mijn optiek en ik kan de U dan ook warm aanbevelen. PS en Xbox hebben momenteel minder games, de U is backwards compatible (vergeet aub niet hoe belangrijk dit is) en heeft geen verplichte abonnementsvorm (de ps4 en One laten je niet echt een eerlijke keus). De Wii U is een allemansvriend; van jong tot oud kan genieten van goede games, zonder alle poespas eromheen. Zelf was ik toen de U uitkwam een van de grootste criticasters en liet ik m’n oren erg hangen naar de negatieve berichtgeving omtrent de console. Gelukkig bracht een vriend z’n Wii U een keer mee en dwong me te spelen….de rest is geschiedenis. Voor de U in m’n leven kwam was ik een verveelde, cynische gamer geworden die nooit tevreden was, nu lijkt het plezier dat ik ervaar in gamen weer op de tijd van de SNES. Vreemd genoeg ben ik door die afwisseling ook m’n ps3 en 360 meer gaan waarderen, maar als ik nu moest kiezen ging ik blind voor de U. Het enige wat Nintendo te verwijten valt is de slechte marketing en karige communicatie omtrent de console. De U zou met haar huidige library al een veelvoud aan fans moeten hebben, alleen lijkt niet iedereen zich bewust van wat de U precies brengt, hoe het gebracht wordt en voor wie. Probeer zeker eens een Wii U uit als je de kans hebt en laat je verassen; de doorgewinterde CoD of FIFA gamer kan hem gerust overslaan, maar als je teruggezogen wil worden naar tijden dat gamen nog onschuldig maar deksels moeilijk was… Dan is de Wii U je beste vriend!

  3.   
    Fabianb's avatar

    Ik heb geen Wii U en me er ook niet echt in verdiept. Kan er dus geen oordeel over geven. 😳

  4.   
    ShadyXL's avatar

    Gewoon heel kort.. Maak een nieuwe console die zoals N64 mondjes naar het grond trekt. Wii U is voor mij alleen goed vanwege Mario en The Legend of Zelda. Vooral de tweede. Ik zal het waarschijnlijk pas kopen wanneer de prijs is verlaagd, want voor de Wii U is de prijs wel een beetje aan de hoge kant.

    #Nintendo69-2015

  5.   
    Andrevantoever's avatar

    Fabianb schreef, "Ik heb geen Wii U en me er ook niet echt in verdiept. Kan er dus geen oordeel over geven. 😳 "

    Dan ben je niet de enige! 😳

  6.   
    Kill Gamer 01's avatar

    ”De Wii U heeft in 2013 een goede comeback gemaakt”?

    Een goede comeback op wat? Een comeback op een console dat twee maanden voor 2013 is uitgekomen? Wauw dat klinkt alsof de Wii U een slechte launch had. Inderdaad, dat had de console ook. Nintendo Land, New Super Mario Bros. U en ZombiU waren de enige drie games die de console zijn eerste half jaar in leven moest houden. Ik kan me nog wel een nieuwsbericht ergens van zomer 2011 of begin 2012 herinneren dat Nintendo zei dat ze elke maand minimaal één goede game voor de 3DS wilden uitbrengen. Dit is tot op heden niet echt gelukt met de handheld maar ook de Wii U blijkt te falen. Afgelopen zomer kwamen Pikmin 3, New Super Luigi. U, The Wonderful 101 en Rayman Legends uit. Mooie titels die een comeback van de Wii U maakte. In het najaar hadden we The Windwaker HD en Super Mario 3D World die beiden zo rond de 9,0 scoorden op GN. Als ik kijk naar de Wii U line-up voor 2014, dan zie ik Donkey Kong, Mario Kart 8 en Bayonetta 2. Hopelijk houd Nintendo tijdens de E3 geen Nintendo Direct zoals afgelopen jaar, maar een mooie persconferentie met aankondigingen van een nieuwe Metroid, Pokemon U Retro (voor de echte oude fans met alleen Pokemons van de eerste 2 generaties erin), Star Fox, F-Zero en Animal Crossing. Als Nintendo slim is maken ze de 3DS en Wii U remote/cross play zodat je zowel Wii U games als 3DS games op beide systemen kunt spelen.

    Toch had ik direct na oud & nieuw, op 1 januari een Wii U besteld die een paar dagen later werd afgeleverd. De Wii U gamepad is een geweldig concept wat goed is uitgewerkt. De laatste weken beleef ik veel plezier met games als New Super Mario Bros. U en ZombiU. In vergelijking met Xbox Live en het PSN is de E-shop en het online multiplayer matig, maar dat is iets waar Nintendo altijd al slecht in was.