Eén op de drie nieuwe games in App Store is Flappy Bird-kloon

Dat de App Store en Google Play momenteel overspoeld worden door Flappy Bird-klonen, blijkt wel wanneer je een blik werkt op de lijstjes met populaire apps. Echter, dat één op de drie nieuwe spellen klonen zijn van Flappy Bird, hadden we niet verwacht.

Toch blijkt uit onderzoek van The Guardian dat 32 procent van de recentelijk toegevoegde games klonen zijn van dit populaire platformspelletje. De krant analyseerde voor dit onderzoek alle iOS-games die zijn uitgebracht tussen 26 februari 6:00 uur en 27 februari 6:00 uur. Van de 293 nieuwe spelletjes waren er 95 (ruim 32 procent) klonen van Flappy Bird. Deze droegen soms interessante titels met zich mee. Wat te denken van Tappy Bieber, Flying Rainbow Cat, Crazy Dodo Pro, Flappy Beard Hipster Quest en Le Kitten: The Adventure Of Hoppy Cat?

In de lijst met de vijf populairste iOS-games in Amerika, bevinden zich momenteel vier Flappy Bird-klonen. Nederlanders zijn gelukkig wat nuchterder: in onze top 5 bevindt zich slechts één Flappy Bird-kloon.

Word jij al gek van de Flappy Birds, Rainbow Cats, Dodo’s, Beard Hipsters en Biebers?

  1.   
    HWSHHZ's avatar

    sws dat daar gek van wordt, k vind het egt een ongelooflijk k*t spel…

  2.   
    fromar123's avatar

    geweldig…. hier zitten we allemaal op te wachten….

  3.   
    fdennis's avatar

    Flappy Beard is wel geniaal haha. Heb dit spel nog nooit gespeeld. Hoor er wel veel over.

  4.   
    Ralph P Scene's avatar

    Iron pant en splasy fish gespeel na 10 minuten werd ik gek!

  5.   
    tessaverhaaf's avatar

    Ik had Bunny Hop gevonden in de android market. Daar is flappy bird de vijand. Best wel grappig gedaan maar ook om gek van te wordeb op een gegeven moment 😕