Gerucht: Virtual Reality-headset voor PlayStation 4 wordt volgende maand onthuld

Er gaan al lange tijd hardnekkige geruchten omtrent een Virtual Reality-headset van Sony, maar het Japanse bedrijf zelf houdt de lippen stijf op elkaar. Als we een interne bron mogen geloven, zal er echter spoedig een einde komen aan die oorverdovende stilte.

Volgens de bron zal Sony zijn Virtual Reality-headset, die is ontwikkeld voor de PlayStation 4, op de aankomende Game Developers Conference voor het eerst tonen aan third party-ontwikkelaars. Deze beurs vindt plaats van 17 tot 21 maart.

Eerdere geruchten wezen erop dat Sony zijn Virtual Reality-headset eigenlijk al lang geleden wilde onthullen. Het apparaat zou gepland staan voor een onthulling op de laatste Gamescom. Op het laatste moment werd deze onthulling uitgesteld naar de Tokyo Game Show, maar ook hier trok Sony het apparaat terug. Een anonieme bron beaamt:

Sony has deliberately taken its time to tweak and polish the headset before revealing it.
Volgens geruchten heeft Sony de headset al wel getoond aan een select aantal ontwikkelaars op de afgelopen E3 en Gamescom. Deze zouden naar verluidt al werken aan Virtual Reality-games; geruchten beweren dat Evolution Studios momenteel een Cockpit-modus voor DriveClub ontwikkelt.

Hopelijk horen we op de aankomende GDC meer.

  1.   
    jessy123's avatar

    zou wel vet zijn maar er zou wel een behoorlijk prijskaartje aanhangen :O

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Zal idd wel duur worden, helemaal als het niet ondersteund word met games.

    Daar heb ik mijn lesje wel van geleerd van de Playstation Move, werd ook helemaal niet ondersteund met games dus ja spijt heb ik zeker met die aankoop.

    Maar ik zal liegen als ik zeg dat ik helemaal niet geïnsereerde ben in de virtual reality-headset en met de interessante gameplay elementen die met zich mee brengt.

    Zoals een mooi voorbeeld Mirror’s Edge in VR hoe geweldig (3:10 eng) zou het zijn dat je echt van dak tot dak springt in Mirror’s Edge 2 als virtual reality de game ondersteund die ook komt voor de Playstation 4.

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    Zou best wel leuk kunnen zijn best leuk idee

  4.   
    3333/3333's avatar

    Zulke headsets heb je eigenlijk alleen écht wat aan bij serieuze vliegspellen, en die vindt je niet op de consoles. Maargoed, dapper dat Sony dit probeert.

  5.   
    jessy123's avatar

    zou wel leuk zijn outlast spelen daarmee

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    E Rommel schreef, "Zulke headsets heb je eigenlijk alleen écht wat aan bij serieuze vliegspellen, en die vindt je niet op de consoles. Maargoed, dapper dat Sony dit probeert.
    "

    Dat weet je niet je zou er heel veel mee kunnen doen, maar het is afwachten hoe het uitpakt.

  7.   
    Majo's avatar

    Dappere zet, maar ik denk dat het slimmer is om bijvoorbeeld de Oculus Rift te ondersteunen. Als een ontwikkelaar dan een game maakt met VR, dan kan deze makkelijker geport worden.

  8.   
    PaNNa's avatar

    Ben eens benieuwd 🙂