Wii U-variant Watch_Dogs verschijnt later dan andere versies

De soap rondom Watch_Dogs blijft maar voortduren. Nadat Ubisoft onlangs de geruchten dat de Wii U-versie van Watch_Dogs mogelijk geannuleerd was wist te ontkrachten, blijken Wii U-bezitters uiteindelijk toch niet helemaal aan het langste einde te trekken. Hoewel we nu weten dat de release van Watch_Dogs voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en pc tussen april en juni van 2014 gepland staat, heeft Ubisoft bekendgemaakt dat de Wii U-versie van de open wereld-game niet tegelijkertijd verschijnt met de overige versies.

Reden voor de verdere vertraging van slechts de Wii U-versie is volgens een woordvoerder van de Franse uitgever het feit dat men de beschikbare middelen zo efficiënt mogelijk in wil zetten en blijkbaar delft in dit geval de Wii U tijdelijk het onderspit:

We made the difficult decision to further delay the release of Watch Dogs on Wii U to focus the team’s resources where they could have the broadest possible benefit for both our customers and Ubisoft.

  1.   
    fdennis's avatar

    Nog meer goed nieuws dus voor de Wiiu gamers. Het zou me niets verbazen als dit de laatste gaming console van Nintendo zal worden. Want het is echt een enorme drama die Wiiu. Weinig games , dramatische verkoopcijfers en nu dit ook nog is.

  2.   
    Leon 2.0's avatar

    Och, dat is wel heel erg doemdenken. Natuurlijk, de Wii U presteert zeer ondermaats en zal vrijwel zeker nooit meer een écht succes worden. Het is echter onmogelijk dat iedere console het zo goed doet als de Wii. Ook de Gamecube presteerde bijvoorbeeld behoorlijk matig, dus wellicht weet Nintendo de volgende generatie weer een populairdere console in de markt te zetten.

    Ondertussen presteert de 3DS nog altijd prima (al lijkt die wat op z’n retour te zijn qua hardwareverkopen), dus het is echt niet zo dat Nintendo op sterven na dood is. Al dat geld wat ze met de Wii en DS verdiend hebben, is ook niet ineens verdampt. 🙂

  3.   
    fdennis's avatar

    ”Leon 2.0″ schreef, "Och, dat is wel heel erg doemdenken. Natuurlijk, de Wii U presteert zeer ondermaats en zal vrijwel zeker nooit meer een écht succes worden. Het is echter onmogelijk dat iedere console het zo goed doet als de Wii. Ook de Gamecube presteerde bijvoorbeeld behoorlijk matig, dus wellicht weet Nintendo de volgende generatie weer een populairdere console in de markt te zetten.
    Ondertussen presteert de 3DS nog altijd prima (al lijkt die wat op z’n retour te zijn qua hardwareverkopen), dus het is echt niet zo dat Nintendo op sterven na dood is. Al dat geld wat ze met de Wii en DS verdiend hebben, is ook niet ineens verdampt. 🙂 "

    Tja ik heb het idee dat Nintendo zich volledig gaat focussen op de handheld. In de toekomst. Ze hebben met de Wii een reputatie gemaakt dat ze meer geven om de casual gamer dan de hardcore gamer. Hierdoor zijn ze enorm veel Nintendo fans kwijt geraakt. Een vriend van me was niet weg te slaan van de 64 en Gamecube. maar was zo teleurgesteld in de Wii dat ie nu een Ps3 heeft en niet eens een Wiiu wil halen. En dat geld door veel meer mensen. En als je dan ziet dat de aanbod zeer matig is. Denk aan triple A games als Gta V die je niet eens op de Wiiu kon spelen. Grafisch is de Wiiu ook veel minder krachtig dan de Ps4 en X1. En de vooruitzichten zijn op Super Smash na ook niet veel belovend. En dat terwijl de handhelds van Nintendo als warme broodjes de deur uitvliegen.

  4.   
    Ralph P Scene's avatar

    had ik het toch mis