Wolfenstein: The New Order verschijnt 23 mei; bèta DOOM 4 aangekondigd

Vorig jaar zomer was het een zure appel om doorheen te bijten toen we hoorden dat Wolfenstein: The New Order was uitgesteld tot 2014. Gelukkig hebben we vanaf vandaag een concrete datum om ons op te richten: 23 mei 2014. Kortom, nog een goede drie maanden geduld dus. Het nieuws bracht Bethesda zojuist via Twitter naar buiten met onderstaande afbeelding.

[SCREENSHOTS]
Naast de releasedatum kroop er nog wat interessants naar buiten, want Bethesda maakte tevens bekend dat er een bèta van DOOM 4 gaat komen. Als je Wolfenstein in de pre-order alvast bestelt, krijg je op een later tijdstip toegang tot de bèta van DOOM 4.

De ontwikkeling van DOOM 4 is tot dusver verre van soepel verlopen. Volgens het ontwikkelteam is de grootste reden hiervoor dat men volledig opnieuw is begonnen. De game voldeed niet aan de eisen en is vanaf de grond af aan opnieuw opgebouwd. Wanneer de bèta van DOOM 4 gaat beginnen is dan ook nog een groot vraagteken.

  1.   
    Daniel Z's avatar

    Awesome, hier heb ik zin in!

  2.   
    Hitman047's avatar

    DOOM Leeft? 😮

    Heh, Geen gameplay, geen screenshots, zelfs geen nietszeggende teaser trailer (is de game überhaubt wel eens officieel aangekondigd?) maar wel een bèta. Het zal waarschijnlijk nog erg lang duren voordat die bèta begint, en voor die tijd weten we echt wel meer over de game, maar ergens zou ik het toch wel briljant vinden als de bèta daadwerkelijk het eerste is wat we van de game te zien krijgen.

    In de FAQ refereren ze er overigens naar als DOOM, niet als DOOM 4. Reboot?

  3.   
    Ralph P Scene's avatar

    nu snel hopen op een gameplay

  4.   
    3333/3333's avatar

    Deze ga ik zeker pre-orderen, ongeacht die doom-beta, want die interesseert mij niet zo.

  5.   
    DeAdSeYe's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "DOOM Leeft? 😮
    Heh, Geen gameplay, geen screenshots, zelfs geen nietszeggende teaser trailer (is de game überhaubt wel eens officieel aangekondigd?) maar wel een bèta. Het zal waarschijnlijk nog erg lang duren voordat die bèta begint, en voor die tijd weten we echt wel meer over de game, maar ergens zou ik het toch wel briljant vinden als de bèta daadwerkelijk het eerste is wat we van de game te zien krijgen.
    In de FAQ refereren ze er overigens naar als DOOM, niet als DOOM 4. Reboot?"

    GN heeft in het verleden concept arts gepost en daarnaast is er ook informatie vrijgegeven over de verhaallijn in Doom 4. Zo speelt Doom 4 niet meer op Mars af maar op een andere locatie, wat ik juist weer persoonlijk jammer vindt. Volgens Bethesda mogen we ook een grafische topper gaan verwachten, ik ben zéér benieuwd wat ze ervan maken.

    http://www.gamersnet.nl/nieuws/201202/concept_art_van_doom_4_uitgelekt_game_is_niet_geannuleerd/

    Maar of ik Wolfenstein: The New Order wil aanschaffen, geen idee. Als ik de screenshots + gameplay video’s bekijk, heb ik helemaal geen Wolfenstein gevoel.

  6.   
    Hitman047's avatar

    Maar het is de vraag hoe relevant die beelden/info nog zijn. Id heeft het hele project al eens geschrapt om vervolgens weer volledig overnieuw te beginnen.

  7.   
    DeAdSeYe's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Maar het is de vraag hoe relevant die beelden/info nog zijn. Id heeft het hele project al eens geschrapt om vervolgens weer volledig overnieuw te beginnen."

    Ja precies, het is natuurlijk de vraag waarom Doom 4 niet aan hun eisen voldeed. Misschien behouden ze toch de oude concept art.

    The Elders Scrolls Online is bijna klaar in ontwikkeling, Wolfenstein: New Order is bijna klaar in ontwikkeling. Rage 1 DLC en Rage 2 zijn geannuleerd, The Elders Scrolls Skyrim DLC zijn allemaal uitgekomen en The Evil within staat nog gepland op Augustus dit jaar. Volgens Bethesda wordt nu alle gefocus gericht op Doom 4 ontwikkeling.

    Wat nog openstaat is Fallout 4 + Prey 2. Alhoewel Fallout 4 nog niet is aangekondigd en Prey 2 waarschijnlijk is geannuleerd, hoeven we “tijdelijk” geen nieuwe games meer te verwachten van Bethesda. Hoogsuit misschien een aankondiging.
    🙂

    Doom 4 komt er snel aan, sneller als wat ik had verwacht.

  8.   
    Hitman047's avatar

    Je mist er nog één (of twee). 😉

    TES Online wordt gemaakt door Zenimax Online, Wolfenstein door MachineGames, The Evil Witin door Tango Gameworks, Bethesda werkt ongetwijfeld aan Fallout 4 en neem van mij maar aan dat Prey 2 gewoon nog in ontwikkeling is, en wel bij Arkane Studio’s te Austin. Bij Id Sofware is het al jaren een zooitje, maar blijkbaar komt er dus toch nog iets van DOOM terecht.

    Houden we nog twee studios over: Arkane’s studio in Lyon (onbekend, mogelijk Dishonored 2) en Battlecry Studios. Die laatste werkt aan een nog onaangekondigde, competitieve, F2P, multiplayer, actie/shooter game, die op CryEngine 3 draait, en mogelijk ‘Starfield’ heet. Misschien dat we daar dit jaar nog wat van gaan zien?

  9.   
    Hillianii's avatar

    Zekerr pre-order!!

  10.   
    JV0472's avatar

    Blij dat ik een pre order heb staan 😀