Ontslagen bij Sony London, Guerrilla Cambridge en Evolution Studios

Sony Computer Entertainment heeft bevestigd dat er ontslagen zijn gevallen bij drie studio’s van het bedrijf, namelijk bij Killzone: Mercenary-ontwikkelaar Guerrilla Games Cambridge, SCE Sony London Studio en DriveClub-ontwikkelaar Evolution Studios. Om hoeveel mensen het gaat is niet duidelijk.

As part of this process, we have reviewed and assessed all current projects and have decided to make some changes to some of our European Studios. As a result of this, there will be a focused restructure within London Studio, Guerrilla Cambridge Studio and Evolution Studio to ensure that the SCE WWS is in the best position to achieve their goals going forward.
Na een herziening van SCE Worldwide Studios richting recente en huidige projecten, heeft het Japanse bedrijf besloten veranderingen door te voeren binnen de eerdergenoemde ontwikkelstudio’s. De herstructurering is nodig om de hoogste kwaliteit en de beste positie te bieden en de doelen in de toekomst te kunnen blijven behalen.
Our first party development studios are key to our creative strategy and we are very excited about the future projects being worked on.
Een woordvoerder van Sony zegt verder dat de first-party ontwikkelaars de sleutel zijn tot de creatieve strategie van het bedrijf en ze zijn dan ook zeer verheugd over de toekomstige titels die eraan komen. Deze ontslagen schaden echter de ontwikkeling van DriveClub niet, die echter wel terug moest naar de tekentafel.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Toch wel een vreemd verhaal allemaal ontslagen terwijl er bij alle studio aan nieuwe titels word gewerkt.

  2.   
    Majo's avatar

    soldierarjan schreef, "Toch wel een vreemd verhaal allemaal ontslagen terwijl er bij alle studio aan nieuwe titels word gewerkt."

    Mjah, zo vreemd is dat niet. Tijdens de ontwikkeling van een game zijn er meerdere fasen. Testers zul je bv alleen nodig hebben in de latere fases en niet in de eerdere, dat geldt voor andere functies net zo. Die kun je dan moeilijk de hele dag laten duimendraaien.