PlayStation 4 inmiddels meer dan 6 miljoen keer verkocht, aldus Sony

Het gaat nog altijd gesmeerd met de verkopen van Sony’s PlayStation 4. De vraag overtreft nog altijd het aanbod, met als gevolg dat er nog altijd gamers aan het wachten zijn tot hun PlayStation 4 eindelijk geleverd wordt. Het aantal verkochte consoles stijgt dan ook altijd nog gestaag en Sony heeft vandaag nieuwe verkoopaantallen onthuld.

Volgens het Japanse elektronicaconcern was de PlayStation 4 per 8 februari al 5,3 miljoen maal verkocht en dit aantal is de afgelopen weken met circa 700.000 toegenomen. Sony heeft namelijk laten weten dat de console op 2 maart de grens van 6 miljoen verkochte exemplaren heeft gepasseerd. Een groot gedeelte van dit aantal is te verklaren met de lancering van de PlayStation 4 in Japan op 21 februari, binnen twee dagen was de console daar immers al ruim 322.000 maal verkocht.

Met meer dan 6 miljoen verkochte PlayStation 4’s voldoet de console momenteel ruimschoots aan de verwachtingen van Sony. Het Japanse bedrijf liet eerder namelijk weten te hopen de nieuwste PlayStation-telg 5 miljoen maal te verkopen voor het einde van het fiscale jaar 2013, dat pas aan het einde van maart verloopt.

  1.   
    Talska's avatar

    Dure hobby deze poppenkast 70 euro voor een spel.

    Over maand weer lekker terug op PC gaming.

  2.   
    Leon 2.0's avatar

    Als je zeventig euro betaalt voor een game, dan doe je toch iets fout. Via webshops en ook sommige winkels kun je consolegames prima goedkoper aanschaffen. Dat neemt echter niet weg dat pc-games bij release inderdaad, meestal zo’n tien euro, goedkoper zijn en je via Steam ed ook wat meer extreme aanbiedingen ziet. 🙂

  3.   
    Daniel Z's avatar

    Netjes, ver boven de verwachtingen dus. Nu nog de voorraden aanvullen en dan maar eens kijken waar Sony binnen een paar maanden op zit.

    Heb zelf nog geen geld voor een PlayStation 4, maar wellicht als er voorraad is wel 😉

  4.   
    Talska's avatar

    Hoe dan ook blijft het duurder dan op een PC gamen.

    Wilde ook een PS4, maar dacht ook aan het financieel plaatje (zou hoogstens 3 nieuwe games op jaar basis kunnen kopen. Andere dingen gaan nu eenmaal voor.

    Voordeel van de PC is een groot collectie aan free to play games (en de games goedkoper zijn)

  5.   
    3333/3333's avatar

    Wat te denken van alle humble bundles, steamdeals, bundlestar, indiegala etc. Mijn broertje heeft nu ongeveer 2 weken een pc, en al meer dan 25 games op steam en origin, waaronder triple A titels. Kosten: niet meer dan €15,-.

    Console is goedkoper in de aanschaf, maar op lange termijn (heel) véél duurder dan pc gaming.

  6.   
    Daniel Z's avatar

    De prijs boeit niet, want uit deze verkoopaantallen blijkt toch maar weer dat er voorkeur is voor consoles. En of de pc overal superieur aan is, is hier totaal niet aan de orde.

  7.   
    Leon 2.0's avatar

    Een hogere instapprijs zoals je die hebt voor een (game)pc is voor sommigen natuurlijk lastiger te rechtvaardigen/te sparen dan de relatief lagere prijs van een console. Dat je gedurende de periode daarna meer geld kwijt bent aan games is minder pijnlijk omdat het steeds om kleine bedragen gaat. (Al is het verschil met een Steam-sale natuurlijk wel wat groter, maar dan kan je weer een dienst als PS+ tegenover zetten).

    Daarnaast kan je zowel pc als consolegaming natuurlijk zo goedkoop en duur maken als je wilt. Als je je pc voortdurend met de nieuwste processor/grafische kaart upgradet en iedere game bij release in huis wilt hebben, dan ben je alsnog heel wat geld kwijt. Koop je voor je console slechts tweedehands games (en verkoop je evt. uitgespeelde games, iets dat tegenwoordig niet meer kan op pc) en speel je vooral PS+-games, dan ben je niet veel geld kwijt. Kortom, je kan het zo gek maken als je zelf wilt 🙂

    Superioriteit van een bepaald platform is natuurlijk ook zeer subjectief. en hangt af van zoveel persoonlijke factoren dat je onmogelijk kan zeggen dat er nu één console of pc écht veel beter is dan de ander.

  8.   
    3333/3333's avatar

    Wie heeft hier over superioriteit?

    Ik noem alleen het economische voordeel van een pc. Ik heb het nergens over betere graphics of ook maar iets in die richting. Dat mensen de voorkeur geven voor een console valt overigens ook niet af te leiden uit enkel verkoopcijfers van consoles. Dat zijn allemaal conclusies die zomaar even getrokken worden. Net als de hoge aanschafprijs van een pc, dat zeggen ook alleen diegene die geen flauw idee hebben wat een fatsoenlijk systeem daadwerkelijk kost.

  9.   
    assassin_MKA's avatar

    Economisch voordelig of niet, het enige dat voor mij telt zijn de exclusieve games.
    PC heeft ook heel veel exclusive games (meer zelfs), maar ik persoonlijk verkies de playstation games.

  10.   
    Rijstekorrel's avatar

    assassin_MKA schreef, "Economisch voordelig of niet, het enige dat voor mij telt zijn de exclusieve games.
    PC heeft ook heel veel exclusive games (meer zelfs), maar ik persoonlijk verkies de playstation games."

    Heb ik ook het laatste spel wat ik op de pc wou spelen is Red Alert 3, voor de rest speel ik alles op me ps3 vind ik fijner.
    Ook verder zijn er alleen maar op moment exclusieve games op de playstation die ik interessant vind.

  11.   
    gamepower's avatar

    E Rommel schreef, "Wie heeft hier over superioriteit?
    Ik noem alleen het economische voordeel van een pc. Ik heb het nergens over betere graphics of ook maar iets in die richting. Dat mensen de voorkeur geven voor een console valt overigens ook niet af te leiden uit enkel verkoopcijfers van consoles. Dat zijn allemaal conclusies die zomaar even getrokken worden. Net als de hoge aanschafprijs van een pc, dat zeggen ook alleen diegene die geen flauw idee hebben wat een fatsoenlijk systeem daadwerkelijk kost. "

    wat kom jij eigenlijk bij ieder bericht van de ps of xbox lullen over pc gaming! we weten intussen allemaal dat jij denkt dat de pc superieur is, maar ik weet uit ervaring dat het niet zo is! maar daar ga ik niet verder over uitwijken!
    het gaat hier over de ps4 en verkoopscijfers, wat toch wel een prachtprestatie is 6milj stuks in 4 maanden, is dikke kassa voor sony, en nu nog excl games sony! als het even kan 😉

  12.   
    3333/3333's avatar

    Ik mag ‘lullen’ wat ik wil hier. Daarnaast vulde ik iemand anders aan en heb ik nergens gezegd dat ik de pc superieur vond. Dat was Daniel die daarover begon.

    Helemaal prima dat jij de pc niet superieur vindt, geen enkel probleem. Meningsverschillen maken het juist leuk om over games te praten. Sterker nog, gamesites leven dankzij gamers die (fatsoenlijke) discussies met elkaar voeren. Maar dat gaat lastig met mensen die snel op hun teentjes getrapt zijn.

  13.   
    gamepower's avatar

    het is geen kwestie van vlug op de teentje getrapt worden, en heb ook respect voor jou keuze!
    maar hou je toch even in je eigen hok, bij elk nieuws over ps of xbox kom jij verklaren, dat de pc superieur is!
    dat kan voor de ps en xbox fans geen hol schelen, als een PC zo mega is zijn wij dan allemaal zo dom dat wij een console kopen? want na jou bescheiden menig, is pc zo veel goedkoper, betalen wij veel te veel voor games, is pc kwaliteit zoveel beter….dus zijn wij echte dommeriken!
    maar vertel dan ook eens hoeveel vastlopers je hebt, hoeveel pop-ups je te zien krijgt in 1 uur, en hoe vaak je heel uw pc mag opkuisen van de virussen, of je moet een goede virus scanner hebben, want met een free AGV kom je er niet!
    ik heb echt geen zin om met jou in discutie te gaan, vind het vooral wat verveled, dat je niet objectief kan zijn en dat je telkens, er nieuws is over ps of xbox dat je met je pc opmerkingen komt! nogmaal dit interesseert console gamers geen hol!

  14.   
    3333/3333's avatar

    Ik mag mijn mening hebben van jou, maar ik mag hem nergens uiten. Lekkere logica. Voor de derde keer, ik heb het hier nergens over superioriteit gehad. En voor de tweede keer, ik begon hier niet over de pc, ik haakte in op iemand die met een argument kwam.

    Daarnaast maak je nu zelf allemaal aannames die nergens op gebaseerd zijn en waar ik het nooit over heb gehad.

  15.   
    GrijzeVos's avatar

    Zoals al boven aangegeven PC gaming is echt niet goedkoper lol, het ligt totaal aan jezelf.