PlayStation Plus Game v/d Maand: Tomb Raider


Iedere maand krijgen PlayStation-bezitters die tevens een abonnement hebben op de online service PlayStation Plus, gratis games tot hun beschikking die de Instant Game Collection aanvullen. Sony Computer Entertainment schotelt hen elke maand een selectie titels voor met een metacritic-score van 70+. PlayStation 3-games, PlayStation Vita-games en titels voor de PlayStation 4. In deze rubriek tonen wij de PlayStation Plus ‘Game van de Maand’ en de rest van de maandelijkse update.

Deze maand: Tomb Raider voor PlayStation 3. Tomb Raider is een echte origin story, waarin we eigenlijk voor het eerst kennismaken met een jonge, onschuldige Lara Croft. Amper 21 jaar, vers van de universiteit en klaar om de wijde wereld in te trekken. Samen met wat goede vrienden gaat Lara met een boot richting Japan, op zoek naar het mysterieuze eiland Yamatai. Daarvoor moeten ze echter door de Dragon’s Triangle, een plek die naar verluidt nog heftiger is dan de beruchte Bermuda Driehoek. Het vervolg laat zich raden: Lara en de diverse bemanningsleden krijgen problemen op zee en belanden op een onbekend eiland. Helaas niet allemaal op dezelfde plek, waardoor Lara gedwongen wordt op avontuur te gaan. Haar eerste stappen als een echte tomb raider.

In het verleden draaiden Tomb Raider-games vooral om puzzelen, wat schieten en nog meer puzzelen. In deze nieuwe Tomb Raider krijgen we hele andere gameplay voorgeschoteld. Lara is niet direct die kille, stoere dame die elke situatie wel de baas is. Ze moet vechten voor haar leven, pijn verdragen en ze krijgt behoorlijk wat emotionele momenten voor haar kiezen. Tomb Raider is een echte strijd, een overlevingstocht, waardoor je meteen vanaf het begin volledig mee kunt leven met Lara.

Tomb Raider kreeg op GamersNET destijds een 9,0 en is daarmee de PlayStation Plus Game van de Maand.

Benieuwd naar de andere PlayStation Plus-titels in maart? Onderstaande games zijn ook te downloaden. Welke gaan jullie spelen? Tot volgende maand!

GamePlatform
Dead Nation: Apocalypse EditionPlayStation 4
Brothers: A Tale of Two SonsPlayStation 3
PixelJunk Monsters: Ultimate HDPlayStation Vita
Smart AsPlayStation Vita

  1.   
    Leukste's avatar

    Heb vandaag geprobeerd Tomb Raider Digital Edition te downloaden, maar krijg telkens een gamedata opslag error voor onvoldoende geheugen. Dit terwijl de game 12,5GB, 13GB(afgerond) is en ik nog voor 17GB ruimte vrij heb. De game is wel “gekocht” maar downloaden blijft hij weigeren.

  2.   
    stoneface's avatar

    Leukste schreef, "Heb vandaag geprobeerd Tomb Raider Digital Edition te downloaden, maar krijg telkens een gamedata opslag error voor onvoldoende geheugen. Dit terwijl de game 12,5GB, 13GB(afgerond) is en ik nog voor 17GB ruimte vrij heb. De game is wel “gekocht” maar downloaden blijft hij weigeren."

    Ik had het zelfde probleem ik had nog 15 GB over ma ik heb dan nog iets van 5 GB verwijdert zodat ik 20 GB had en toen ging het wel.