Resolutie Twitch streams Xbox One hoger dan op PlayStation 4

Sinds de release van de Xbox One horen we voornamelijk negatieve berichten wanneer het aankomt op de grafische kracht van het apparaat. Verschillende multiplatform-games draaien op Microsofts nieuwste console met een resolutie van 900p, terwijl de PlayStation 4 een resolutie van 1080p hanteert. Opvallend genoeg blijkt de situatie in het geval van Twitch compleet omgekeerd te zijn.

Sinds gisteren hebben ook Xbox One-bezitters de mogelijkheid om hun gameplay live te streamen naar Twitch. Zij kunnen dit doen met een resolutie van 1280×720 pixels, wat beter is dan wat de PlayStation 4 te bieden heeft. Deze zendt namelijk streams uit met een resolutie van 960×540 pixels.

De Twitch-applicatie voor de Xbox One heeft nog meer voordelen. Zo kun je op Microsofts console je Twitch streams archiveren, terwijl dit op de PlayStation 4 niet mogelijk is. Daarnaast kunnen Xbox One-bezitters het geluid van de party chat uitzetten en ook kunnen ze statistieken bekijken over de chat en het aantal kijkers, zonder dat dit te zien is op de stream. Dit is op de PlayStation 4 allemaal niet mogelijk.

Kortom: Microsofts extra ontwikkeltijd heeft zijn vruchten afgeworpen. Of Sony binnenkort met een update komt die de verschillen rechttrekt, is nog niet bekend.

  1.   
    gamepower's avatar

    dat lijk me goed nieuws voor de xbox one, heb net de update net binnen!
    ga dit zeker eens uitproberen ๐Ÿ˜‰

  2.   
    Alfa Warrior's avatar

    Mijn ervaring met de gemiddelde (onbetaalde) Twitch Stream is: 10 sec video, 5 sec bufferen als je een video wilt terug kijken.

    Ik snap al die hype / leukigheid niet om Twitch hoor, wie wil er nou kijken naar hoe je mensen neerschiet in CoD als je een willekeurig persoon bent, kan je net zo goed zelf gaan gamen.

  3.   
    Sa.'s avatar

    Zo zie je maar dat gehaaste dingen altijd verkeerd uitpakken. Neem bijvoorbeeld de game Ryse, geniaal concept, redelijk repetetive gameplay en je bent het na een uur wel zat, puur omdat het gehaast is om op release uit te brengen. Hetzelfde geld voor PS4 twitch waarschijnlijk.

  4.   
    ChielB's avatar

    Alfa Warrior schreef, "Mijn ervaring met de gemiddelde (onbetaalde) Twitch Stream is: 10 sec video, 5 sec bufferen als je een video wilt terug kijken.
    Ik snap al die hype / leukigheid niet om Twitch hoor, wie wil er nou kijken naar hoe je mensen neerschiet in CoD als je een willekeurig persoon bent, kan je net zo goed zelf gaan gamen."

    De kracht zit meer in live streams dan in terugkijken. Iets later terugkijken lijkt me meer geschikt voor YouTube. En het mooie van de Xbox One-integratie is dat je dus meteen een lopende game kunt joinen als je iemands live stream bekijkt. Dat lijkt me wel een mooie vondst. ๐Ÿ™‚

  5.   
    Daniel Z's avatar

    Twitch is al aardig groot, dus dit is best een voordeel voor de Xbox One. Het zou mij echter niet verbazen als Sony dit jaar nog met updates komt om de resolutie te verhogen en extra features toe te voegen.

  6.   
    JV0472's avatar

    gamepower schreef, "dat lijk me goed nieuws voor de xbox one, heb net de update net binnen!
    ga dit zeker eens uitproberen ๐Ÿ˜‰ "

    Idd, goed nieuws over de xbone mag zkr ook vermeld worden. De extra tijd voor de app werpt zijn vruchten af!

  7.   
    ShadyXL's avatar

    960×540? Ik stream zelf niet, maar ik hoop voor Sony dat dat nog omhoog geschroefd wordt. Microsoft heeft het wel goed gedaan met hun 720p.