Ubisoft: de consument heeft elk jaar behoefte aan nieuwe Assassin’s Creed

Sinds 2009 verschijnt er elk jaar een nieuwe Assassin’s Creed-game en dat legt Ubisoft bepaald geen windeieren. Boze tongen beweren dat deze jaarlijkse cyclus te veel van het goede is en dat het beter zou zijn als Ubisoft een jaartje pauze nam, maar daar lijkt het bedrijf geen oren naar te hebben. Sterker nog: in 2014 verschijnen er zelfs twee Assassin’s Creed-games! Lionel Raynaud, Vice-president of Creation bij Ubisoft, ziet dit echter niet als een probleem. Volgens hem staan consumenten juist elk jaar te springen om een nieuwe Assassin’s Creed!

In een interview laat Raynaud weten dat het dom zou zijn als Ubisoft niet aan deze behoefte zou voldoen:

We are able to offer people a new Assassin’s Creed every year because they want Assassin鈥檚 Creed every year. As long as this is true we would be very stupid to not satisfy this need, but it puts a lot of pressure on us to create something that will never disappoint.
Raynaud laat weten dat dit enthousiasme een hoge druk legt op het ontwikkelteam van Assassin’s Creed. Dit resulteert volgens hem uiteindelijk in een beter eindproduct:
It needs to keep the series core values and we need to really make sure that we have a good, high level understanding of what it is to be an Assassin. We have to make sure we always deliver a better feel and overall experience every time while still bringing something that they haven’t seen before that’s consistent with being an Assassin in the world we’ve created.
Hoewel Raynaud zijn lippen stijf op elkaar hield wanneer hij vragen kreeg over Assassin’s Creed: Comet, bevestigde hij wel dat Assassin’s Creed “dit jaar en waarschijnlijk ook de komende jaren” op de current-gen consoles zal blijven verschijnen. Daarmee bevestigt hij dat we dit jaar aan de slag kunnen met minstens twee Assassin’s Creed-games.

Zit jij te trappelen om aan de slag te gaan met de nieuwe Assassin’s Creed, of heb je het inmiddels wel gehad met de franchise? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    fdennis's avatar

    Volledig mee eens. De games zijn jaarlijks vernieuwend genoeg. En zeker na Blackflag heb ik zin in een nieuwe assassins creed

  2.   
    Daniel Z's avatar

    Nee, een jaar pauze was al beter geweest voor de serie. Brotherhood was al minder en Revelations was veruit het minste tot dan toe, hoewel die nog leuk was. Assassin’s Creed III en IV vond ik, ook qua thema’s, maar vooral in technisch opzicht en geloofwaardigheid, behoorlijk slecht. Black Flag wil ik nog wel een kans geven, hoewel het verhaal tenenkrommend slecht begint, maar Assassin’s Creed III heb ik al lang opgegeven, na al die bugs, glitches en het ontzettend slechte vechtsysteem, lijkt wel een hack ’n slash.

    Echter, ik heb wel weer vertrouwen in Unity, die volledig next-gen gaat. Deze game kan de serie voor mij weer redden.

  3.   
    D_Dog's avatar

    Ik heb zeker zin in weer een nieuwe AC. Elk deel vond ik heerlijk om te spelen, en aangezien ik fan van ben het sandbox genre is het ook heerlijk om ieder jaar weer een sandbox game van top formaat te spelen.

  4.   
    Moon-Hero's avatar

    Assassin’s Creed zal altijd interessant blijven doordat de speler meeleeft met het verhaal. Het blijft interessant, en je wil telkens weten hoe het verder gaat met je personage. Het is uniek, spannend en simpelweg fucking awesome.

    Ik vond AC II persoonlijk het allervetste, met de introductie van Ezio, de uitgebreide en verbeterde wapens uit de eerst Assassin’s Creed en het geweldige verhaal er achter. Brotherhood en Revelations vond ik ook tegenvallen, toch heb ik ze gekocht, omdat ik per se wou weten hoe het afliep met Ezio.

    Ik ben best bereid om elk jaar te betalen voor een nieuwe Assasin’s Creed, mits het verhaal net zo meeslepend blijft als in de vorige games uit de franchise.

  5.   
    GirlPredator010's avatar

    ja wel leuk, ieder jaar weer assassins. maar na een tijdje hen ik de eilanden al zat, misschien was een totaal andere setting beter geweest zoals china, japan of egypte ofzo

  6.   
    Talska's avatar

    Ach Black Flag was leuk.

    Wil best ieder jaar een game kopen hoor.

    Ligt enkel alleen aan de prijs…

  7.   
    railgun's avatar

    Assassin’s Creed 1 was voor mij nog altijd het beste, de goede sfeer heb ik in geen enkel ander deel terug weten te krijgen. 馃檨

  8.   
    blackname's avatar

    Heb ze allemaal gespeeld en ben nu bezig met black flag, ik moet zeggen dat black flag tot nu toe mn favoriet is. Super vette setting en zoveel leuke dingen te doen naast het verhaal. Ac3 vond ik echt bagger en ac2 t/m revelations vond ik puur geweldig omdat ik ezio geweldig vond.