Black Tusk wil toonaangevende multiplayer maken in nieuwe Gears of War

Begin dit jaar was er groot nieuws toen naar buiten kwam dat Microsoft de rechten op Gears of War had gekocht van Epic Games. De toekomst van de franchise ligt dus in handen van Microsoft zelf en men heeft meteen de ontwikkelstudio Black Tusk aan het werk gezet, inclusief Gears of War-veteraan Rod Fergusson.

Black Tusk legt, niet geheel verrassend, de lat hoog voor de aankomende Gears of War. Men wil de franchise echt vernieuwen en voor een toonaangevende multiplayer gaan. Microsoft heeft nu een vacature voor een Lead Multiplayer Level Designer met de volgende omschrijving:

Our objective is to forge the future of the IP and push the limits of Microsoft’s entertainment platforms and devices. Our team is comprised of deep creative and technical expertise from our industry’s top shooter and action titles, working cohesively to delight our fan base and shatter expectations of what is possible […] and create an industry-leading multiplayer experience.
De multiplayer van de nieuwe Gears of War gaat vermoedelijk ook gebruikmaken van SmartGlass en de mogelijkheden om de ‘Gears-ervaring’ uit te breiden naar het web en mobiel.

Met de E3 in aantocht zou Microsoft misschien alvast een tipje van de Gears-sluier kunnen oplichten. We houden het in de gaten…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren