Halo’s Cortana wordt Microsofts Siri-concurrent voor Windows Phone

Microsoft heeft zojuist zijn eigen spraakbesturingssoftware voor Windows Phone onthuld. Bezitters van een Windows Phone hoeven in de toekomst niet te spreken tegen een nietszeggende virtuele persoonlijkheid als Siri, maar kunnen stemcommando’s geven aan Halo’s eigen Cortana!

Fans zullen Cortana kennen als de kunstmatige intelligentie die in de Halo-serie aan de zijde van Master Chief staat. De mobiele versie van Cortana zal draaien op Bing en de oude zoekfunctie vervangen.

Door middel van stemcommando’s kun je met Cortana onder andere zoekopdrachten uitvoeren, tekstberichten voorlezen, mensen bellen en Skype-gesprekken voeren. Daarnaast kunnen third party-ontwikkelaars Cortana ook gebruiken voor hun applicaties, iets wat met Siri niet mogelijk is.

Hoewel het uiterlijk van Cortana niet overgenomen zal worden, wordt de stem wel verzorgd door Jen Taylor, die Cortana ook in de games van een stem voorzag. Cortana zal toegevoegd worden in Windows 8.1, een update die tevens een nieuw Action Center en aanpasbaar startscherm met zich meebrengt. Wanneer Windows Phone 8.1 precies zal verschijnen, is helaas nog niet bekend.

  1.   
    WoKingNL's avatar

    Ik zat al een tijdje te wachten tot ze de officiele look gingen laten zien, erg zin in wp 8.1! 🙂

  2.   
    Tom's avatar

    Ja Microsoft, dit is hoe je Windows Phone verkoopt. Hulde!

  3.   
    ShadyXL's avatar

    Tom schreef, "Ja Microsoft, dit is hoe je Windows Phone verkoopt. Hulde!"

    Haha, helemaal mee eens.

    Geniale zet van Microsoft 😛