PlayStation 4 wereldwijd al meer dan 7 miljoen keer verkocht

De PlayStation 4 heeft een mooie mijlpaal bereikt, zo laat Sony Computer Entertainment weten. De verkoopcijfers zijn wereldwijd namelijk de grens van 7 miljoen gepasseerd. Deze mijlpaal behaalde men op 6 april, zo vertelde Sony.

Qua software gaat het ook niet verkeerd, want volgens Sony zijn er al meer dan 20,5 miljoen games verkocht. Dit betreft zowel de verkopen vanuit winkels als de digitale verkopen. En om de statistieken nog verder aan te vullen: meer dan 135 miljoen ‘shares’ zijn gedaan via de speciale knop op de DualShock 4-controller en er zijn al meer dan 4,9 miljoen video’s met gameplay gestreamd via Twitch en Ustream.

Uiteraard is Sony zeer tevreden met deze cijfers. Men verwacht dat eind 2014 zeker 120 games beschikbaar zijn voor de PlayStation 4, waaronder grote (multiplatform-)toppers als Destiny, Alien: Isolation, NBA 2K15, Watch_Dogs, Driveclub en The Order 1886.

  1.   
    soldierarjan's avatar

    Dat zijn zeer goede aantallen in een half jaar tijd nu.

  2.   
    mmx's avatar

    Prima resultaat voor Sony

  3.   
    Tadao's avatar

    Een groot deel ervan heeft waarschijnlijk nog steeds te doen met Microsoft z’n falen.

  4.   
    Hillianii's avatar

    ^

    Dat zekers

    Ik vind het wel een mooi aantal had het ook wel verwacht 🙄

  5.   
    Leukste's avatar

    Dat is een prima resultaat. Zou eigenlijk ook niet anders kunnen als je afgelopen maand moest aankondigen dat er tot de zomer een zekere schaarste zou zijn.

  6.   
    Goldcobra's avatar

    Goede resultaten voor Sony

  7.   
    gamepower's avatar

    zeer mooie resultaten voor sony, ik ben er 1tje van, al vind ik het zeer spijtig dat de console overhyped is!
    niet dat de ps4 slecht is! ( ver van) maar ik heb ook een xbox one en daar zijn er tenminste een paar goeie excl games op!
    ookal denkt iedereen dat MS gefaald geeft, het tegendeel bewijst hem, als je ook een one naast je ps4 hebt staan,
    ik ben zeker dat de tijd zal uitwijzen, wie er nu echt gefaald geeft, maar dat zal MS niet zijn!

  8.   
    Kill Gamer 01's avatar

    En terecht!

    Persoonlijk vind ik dat Sony de Playstation 4 10x beter heeft aangekondigd in februari 2013 dan Microsoft met de Xbox One in mei 2013. De E3 en Gamescom persconferenties van Sony zaten vol met goede exclusives die voor de PS4 gaan verschijnen en de marketing rondom de PS4 is ook veel beter met de slogans ”Greatness Awaits” en ”This is for the players” en de trailers. https://www.youtube.com/watch?v=7dR28fXFDMI https://www.youtube.com/watch?v=Jw8HCFZkBds 🙂