Steam Controller krijgt release in oktober of november

Dit weekend was de PAX East en het was een perfect moment om de geruchtenmolen omtrent de Steam Controller te laten draaien. Geruchten gaan namelijk dat de controller van Steam vanaf oktober of november te koop zal zijn, wat wellicht ook direct de releasedatum van de Steam Machines vrijgeeft.

..the controller will be ready for release at the end of the year, with an ‘October or November’ window mentioned.
Een bekende hardware bron zou dit gerucht hebben aangewakkerd richting PC Gamer. De controller heeft meerdere prototypes gehad, maar het apparaat moet al in een vergevorderd stadium zijn om een release dit najaar te realiseren. De Steam Machines zouden dan mogelijk voor kerst nog lanceren.

De bron zegt tevens dat er eind dit jaar een kleine 500 games beschikbaar worden gesteld voor Steam OS, wat een stuk meer is dan de eerdergenoemde 382. Plausibele geruchten?

  1.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Ik weet niet wat ik van de Steam Machines moet verwachten. De controller vind ik er maar raar uitzien zonder sticks en het idee dat je PC games speelt voor je TV is ook apart. Je speelt toch of op de Xbox/Playstation console of op een PC met beeldscherm, muis en toetsenbord?

  2.   
    gerbenkees's avatar

    Weet iemand de geschatte prijs van het product?

  3.   
    Kill Gamer 01's avatar

    gerbenkees schreef, "Weet iemand de geschatte prijs van het product?"

    De Steam Machine is niet een console zoals de Xbox en Playstation, maar een machine met Steam erop in verschillende varianten van verschillende bedrijven. Je moet het zien alsof je een Xbox 360 haalt, die vervolgens van binnen openmaakt en vervolgens haal je er wat dingen uit en stop je er nieuwe dingen in zoals je met een PC ook doet.

    Hier de prijslijst:

    http://www.gamersnet.nl/nieuws/201401/valve_openbaart_prijslijst_en_specificaties_steam_machines/