Xbox One-versie The Amazing Spider-Man 2 in de ijskast

Slecht nieuws voor Spider-Man-fans die hebben geïnvesteerd in de Xbox One: Spidey slingert jullie console voorbij. Het spel, dat oorspronkelijk gepland stond voor een release op zo’n beetje alle denkbare consoles (lees: pc, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U en 3DS), zal mogelijk nooit het daglicht zien op de Xbox One.

Activision heeft laten weten dat de Xbox One-versie van The Amazing Spider-Man 2 voorlopig in de ijskast is gezet. Ontwikkelaar Beenox zal gaan samenwerken met Microsoft om de game in de toekomst alsnog uit te brengen voor de console:

We are working with Microsoft in an effort to release The Amazing Spider-Man 2 video game on Xbox One.
Het lijkt er dus op dat Beenox er niet in slaagt om de technologie van de Xbox One te doorgronden. Dit vormt een opvallend contrast met de vorige generatie consoles: toen werden verschillende multiplatform-games gecanceld voor de PlayStation 3 omdat ontwikkelaars er niet in slaagden de hardware van dit apparaat goed werkende te krijgen. Hierbij dient aangetekend te worden dat de PlayStation 3 een ingewikkelde Cell-structuur had en dat de Xbox One een pc-architectuur heeft, die bijna precies hetzelfde is als die van de PlayStation 4. Het is dus op zijn zachtst gezegd opvallend dat Beenox zoveel problemen heeft met de Xbox One.

Eén troost: voor de next-gen graphics had je The Amazing Spider-Man 2 niet hoeven te kopen, zoals te zien is in onderstaande video. Wanneer je de game speelt op je Xbox 360, zul je waarschijnlijk weinig missen.

  1.   
    Sa.'s avatar

    Ik weet nog wel toen ik Spider Man 3 ( van de originele serie natuurlijk) op m’n wii had, man man man wat was dat gaaf. Heerlijke swingen met je Wii-motion spul. Toegegeven, toen was ik nog best jong en was allesop Wii nieuw en geweldig.