CrewGrounds: Hoe vaak koop jij DLC?

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox One, zweert persoon B bij de PlayStation 4. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het maandelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze maand vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

Hoe vaak koop jij DLC?

Tom Kauwenberg
Nooit
Natuurlijk heb ik wel eens wát downloadable content op de kop getikt, maar die aankopen zijn op één hand te tellen. Zelden zie ik de meerwaarde van bepaalde DLC zitten. Het gros van de map packs voor multiplayergames is peperduur en verhalende content staat vaak als kort toevoegsel los van het overkoepelende verhaal, wat mij toch vaak een minder plezierige ervaring oplevert. Er is goede downloadable content ‘out there’, maar de toppertjes zijn schaars.

Rolf Maas
Eens per jaar
Een game moet wel héél goed zijn wil ik downloadable content aanschaffen. Battlefield is nou precies zo’n titel waaraan ik mijn geld voor DLC wel wil uitgeven. Nieuwe mappen, nieuwe voertuigen en nieuwe wapens zijn in mijn ogen echt een ‘must’ voor goede DLC. Het enige echt grote nadeel is de prijs. Zoals Tom ook al zegt: DLC is vaak peperduur en kost bijna evenveel als de game zelf, schande!

Caron Peeters
Een paar keer per jaar
Dit komt misschien neer op twee keer per jaar. Een paar is tenslotte twee. Ik koop enkel DLC wanneer deze echt iets aan de oorspronkelijke game toe te voegen heeft. Dit betekent dat de uitgever iets meer te bieden moet hebben dan bijvoorbeeld een paar nieuwe skins of een bewerkte map of twee. De singleplayer DLC van The Last Of Us is een mooi voorbeeld van een uitbreiding waar ik nog wel wat extra centjes tegenaan zou willen gooien. Qua prijs ga ik echter niet verder dan vijftien euro.

Wester Wagenaar
Nooit
Ik heb eigenlijk slechts één betaald DLC-pakketje gekocht in mijn leven – de zesde case van Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies welteverstaan – en hoewel die digitale toevoeging me op zich wel is bevallen, zie ik eigenlijk nauwelijks digitaal spul dat de moeite waard lijkt te zijn. Online multiplayer speel ik vrijwel nooit, dus met map packs en skins maak je me niet blij, terwijl voor mij écht interessante singleplayer extra’s vrijwel non-existent zijn.

Leon Kempers
Eens per jaar
Drukte met school en werk leidt ertoe dat ik steeds minder tijd vind om te gamen, maar ik heb altijd wel tijd om de games die ik echt wil spelen op mijn gemakje te doorploegen. Vaak ga ik na het uitspelen van de verhaallijn wel meteen door naar de volgende game, omdat ik liever van twee games de verhaallijn uitspeel, dan dat ik in één spel alle collectibles etc. ga zoeken. Ook DLC is aan mij dus vaak niet besteed: het biedt verdieping waar ik in de meeste gevallen helemaal geen interesse in heb. Extra content schaf ik daarom zelden aan, al vind ik het wel weer leuk om betaalde digital only-spelletjes op te pikken in de PlayStation Store.

  1.   
    p3n0z4h13's avatar

    Ik koop een paar keer per jaar dlc, alleen als ik echt zeker weet dat de dlc het waard is, bij onder andere in de battlefield reeks heb ik dit altijd gedaan, the last of us dlc zal ik waarschijnlijk ook aanschaffen zodra mijn lens van de ps3 gefixed is ook vond ik de dlc van de skate series ook zeker de moeite waard om te kopen, helaas is mijn ps3 lens naar de klote gegaan maar zal deze binnenkort zeker laten repareren.

  2.   
    Andrevantoever's avatar

    Toen met Blackops voor de PS3 heb ik alle DLC’s gekocht zowel voor BlackOps 1 & 2, Ik kocht de DLC’s alleen voor de zombie maps. Daarnaast heb ik een seasonpass voor Battlefield 4 waar alle DLC’s dus bij in zijn begrepen.

  3.   
    Overload14's avatar

    Ik heb ook alleen DLC voor Battlefield gekocht. Maar daar blijft et ook bij.