Destiny is veel duurder dan GTA 5

Wat was GTA V eigenlijk een dure game! Sterker nog, tot nu toe was GTA V de duurste game ooit gemaakt met een budget van ongeveer 260 miljoen dollar. Hoe prijzig dat ook is, Destiny gaat het stokje van Rockstar overnemen, want Destiny heeft een budget van ongeveer 500 (!) miljoen dollar! Het geeft maar aan hoeveel vertrouwen Activision heeft in het nieuwe project van Bungie. Sterker nog, de game is de basis van een heus tien jarenplan.

Het geeft wel stof tot nadenken, want volgens analisten moet de game ongeveer 16 miljoen exemplaren verkopen om geld op te leveren. GTA V heeft inmiddels 32 miljoen exemplaren verkocht, maar die franchise heeft zijn naam natuurlijk al gemaakt het afgelopen decennium. Voor Destiny zal het een stuk uitdagender worden om zulke aantallen te halen.

Wel heeft Activision een nuance aangebracht door te stellen dat dit het begin is voor een plan van tien jaar. Daarbij is een eerste deel natuurlijk het duurst, omdat de hele franchise en game-engine moet worden opgebouwd.

Wat denken jullie? Gaat Destiny het redden als de game verschijnt op 9 september aanstaande?

  1.   
    sthij's avatar

    Pff wat een geld :p

    Trouwens typfoutje : Voor Detsiny zal het een stuk (detsiny).

  2.   
    Valent!jn's avatar

    sthij schreef, "Pff wat een geld :p
    Trouwens typfoutje : Voor Detsiny zal het een stuk (detsiny)."

    Scherp opgemerkt. Aangepast! ๐Ÿ˜‰

  3.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Wow zeer moeilijk om te geloven! ๐Ÿ˜ฎ

  4.   
    Oldsk00ll's avatar

    Ik denk dat het wel goed komt met Destiny.

  5.   
    Jerry97's avatar

    Dat is een hoop geld. Ik weet niet of ze het gaan redden maar ik weet wel dat ik en vast nog heel veel andere mensen destiny gaan kopen.

  6.   
    D_Dog's avatar

    500 miljoen? Bijna 2keer zo duur als GTA V??? 0_o
    Dat kan ik moeilijk geloven.

  7.   
    Hitman047's avatar

    Activision en Bungie hebben een 10-jarig contract afgesloten, voor de hele Destiny Frachise. Het contract spreekt o.a. over 4 volwaardige delen, en 4 grote expansions.

    Dit lijkt eerder me het budget voor de hele frachise, en niet alleen voor Destiny ‘1’. ๐Ÿ˜‰

  8.   
    DeAdSeYe's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "Activision en Bungie hebben een 10-jarig contract afgesloten, voor de hele Destiny Frachise. Het contract spreekt o.a. over 4 volwaardige delen, en 4 grote expansions.
    Dit lijkt eerder me het budget voor de hele frachise, en niet alleen voor Destiny ‘1’. ๐Ÿ˜‰ "

    Rare vergelijking dan in deze nieuwsbericht!

    Zolang het eerste, tweede, derde of vierde deel niet meer als 260 miljoen kost blijft GTA V nog altijd de duurste game. Ik kan wel praten over 500 miljoen dollar die beschikbaar is gesteld voor Destiny franchise, maar we praten wel over 4 games en 4 expansion packs.

    Zolang het eerste, tweede, derde of vierde deel niet meer als 260 miljoen kost, blijft GTA V nog altijd de duurste game.

    Als het waar is wat Hitman047 zegt, dan is dit een misleidende nieuwsbericht!

  9.   
    Hitman047's avatar

    Weet niet of het daadwerkelijk voor de hele franchise is, hoor. Het is in ieder geval het budget wat Activision in eerste instantie voor ze klaar heeft liggen; niet alleen voor het eerste deel, maar ook met oog op de toekomst. Omdat we het hier over een 10-jaren plan hebben zou ik er nu nog geen rekensommetjes aan vast willen knopen. De uiteindelijke kosten wijken hier ongetwijfeld van af.

    Het originele artikel (van Reuters) is ook vrij waardeloos geschreven. De redacteur haalt feiten en meningen door elkaar en heeft een aantal onsamenhangende quotes bij elkaar gezet om tot een suggestieve conclusie te komen. Waarschijnlijk begreep hij de feiten zelf niet eens.

    Kotick zegt dat Activision bereid is om 500 Miljoen dollar uit te geven aan Destiny (de franchise). De journalist vraagt vervolgens aan een analist wat het betekent om 500 Miljoen uit te geven aan รฉรฉn game. (dat is dus iets anders) De analist geeft hier zijn mening over en bind er een aantal conclusies vast. De journalist schrijft verder vanuit deze conclusies en komt tot slot nog met een aantal, niet toepasbare, vergelijkingen aanzetten.

    Uiteindelijk staat er nergens dat de eerste game 500 Miljoen dollar kost.

    Totdat er iemand met een duidelijkere verklaring komt, ga ik er dan ook van uit dat dat niet het geval is.

  10.   
    smeertes's avatar

    ze hebben er sowieso al 1 verkocht! aan mij! ;$

  11.   
    Nuffsaid's avatar

    Nu moet er nog een release voor pc komen! ๐Ÿ™‚

  12.   
    thijsknvb's avatar

    zonde van het geld. Je kan beter een paar goede games maken dan alles op een game gooien. Dit zegt niks over het spel.

  13.   
    GirlPredator010's avatar

    Ik denk dat het wel zowiezo 2/3 zal opleveren.

  14.   
    ShadyXL's avatar

    Ik verwacht niet dat die 500 miljoen puur voor Destiny is (dan bedoel ik het eerste deel). Ik zie Activision niet echt 500 mil. neerleggen voor 1 game in een nieuwe franchise.

  15.   
    Mango0's avatar

    Ook niet te vergelijken.
    maar wel superveel geld dat er in omgaat idd…