GN’er op vakantie: fotoverslag van Akihabara

Er zijn een paar plekken op aarde waar de meeste gamers dolgraag heen zouden willen gaan. De E3 en Gamescom staan natuurlijk hoog op de lijstjes en uiteraard dromen veel Nederlanders van de bezoekersdag bij GamersNET. Als je echter van Japanse games houdt, is er maar één plek om heen te gaan: Akihabara. Afgelopen maand was ik op vakantie in Japan en dus kon een bezoek aan deze wijk in Tokyo natuurlijk niet ontbreken. Met mijn mobieltje en volle portemonnee trok ik het mekka van games en anime binnen!

Akihabara, wat is dat?
Akihabara is de electronicawijk van Tokyo en ligt vlak bij het centraal station van de hoofdstad van Japan. De naam komt van een god, Akiba, die vuur kan beteugelen. De wijk was namelijk in het midden van de 19e eeuw afgebrand en de inwoners bouwden daarna een tempel zodat dit niet nog een keer kon gebeuren. In de 19e eeuw ontstonden er markten in deze wijk die zich richtten op de huiselektronica en toen de Tweede Wereldoorlog voorbij was, kon de zwarte markt deze wijk nog grootser maken. In de jaren tachtig werd deze vorm van elektronica minder populair en dus begon de wijk zich te richten op computers. Hierdoor kwamen er veel computergeeks naar de wijk, waardoor de verkopers deze kans aangrepen om van Akihabara dé plek voor de nieuwste elektronica, manga, anime en videogames te maken.

Eerlijk gezegd is anime en manga wel het meeste te vinden in de wijk. Je kunt bijna niet een winkel in lopen zonder spullen van One Piece, Naruto en Attack on Titan te zien. Er zijn echter ook prachtige retrowinkels van videogames waar zo’n beetje elke SNES-game hangt die is uitgegeven. Daarnaast kun je veel zelf gamen in de grote arcadehallen die Akihabara rijk is. Van Mario Kart en Street Fighter tot Time Crisis en gekke ritmegames: elk genre lijkt vertegenwoordigd te zijn.

Rare Japanners
Als je meer van gokken houdt kun je één van de pachinkohallen ingaan. Dit is een soort van flipperen waarin je in hoog tempo balletjes naar boven knalt. Via een hoop obstakels vallen de knikkers naar beneden en hopelijk precies in het kleine gaatje beneden. Klinkt simpel maar van de honderd balletjes kreeg ik er maar vijf in het doel wat me wel de helft van mijn inzet terug opleverde. Niet slecht voor iets wat enkel in het Japans was uitgelegd!

In de avond gaan veel jongeren karaoke zingen. Dit werkt anders bij ons, je huurt in Japan namelijk een kleine ruimte met een groep vrienden voor een bepaalde tijd en kunt dan om de beurt zingen. Niet optreden voor massa’s mensen dus en je hebt echt duizenden nummers om uit te kiezen. Het meest gekke zijn echter de maid- en kattencafés. In de eerste kun je als meester behandeld worden door verklede jongedames, maar daarvoor zul je wel diep in de buidel moeten tasten. In de ander kun je onder het genot van een drankje, met katten spelen, knuffelen en op de foto gaan.

Al met al is Akihabara een knotsgekke wijk, waar je als fan van games en anime dagenlang kunt doorlopen. Ik kan iedereen dan ook aanraden om er een keer heen te gaan, als je een beetje in de buurt bent. En weet je nog niet wat deze wijk inhoudt of hoe Japan games, anime en manga aanbiedt? Bekijk dan onderstaande foto’s van Akihabara en andere gamegerelateerde zaken die ik tijdens mijn reis ben tegengekomen!

[SCREENSHOTS]

  1.   
    WoKingNL's avatar

    Vet man! Ik wil heel graag nog een keer een reis maken door Japan. Hoeveel japans spreek/versta jijzelf en hoeveel Japans is handig om te beheersen als je er bent? Dit blijft zegmaar het grootste struikelblok als ik aan een reis erheen denk. 🙂

  2.   
    Johan L's avatar

    WoKingNL schreef, "Vet man! Ik wil heel graag nog een keer een reis maken door Japan. Hoeveel japans spreek/versta jijzelf en hoeveel Japans is handig om te beheersen als je er bent? Dit blijft zegmaar het grootste struikelblok als ik aan een reis erheen denk. 🙂 "

    Niet heel veel. Heb wel een luistercursus gevolgd, dus kan groeten, bedanken, de weg vragen enzo. Verder wat opgepikt van anime, maar dat zijn meestal niet de meest nuttige woorden.
    Je hoeft echter niet meer te kennen voor de simpele gesprekken. Voor de rest kunnen redelijk wat Japanners beetje Engels als je iets ingewikkelders wilt vragen. Ben echter alleen in de steden geweest, als je naar dorpjes en platteland witl gaan zou het niveau van Engels daar wel eens laag kunnen zijn.
    Verder echt een aanrader Japan, prachtige cultuur!

  3.   
    Leukste's avatar

    Als ik het geld heb en de taalbarrière heb overwonnen zou ik daar graag eens heen gaan.Maar om nou te zeggen dat ik van alles en nog wat aan films en series gaat kopen zal niet gebeuren. Dan ga ik de ondertiteling al snel missen. Gelukkig had jij bij de karaoke ondertitel. Hoe was het weer trouwens? Zag namelijk op de foto’s toch wel wat mensen met mondkapjes op.

  4. foto #2 Tonberry Final Fantasy XIII & XIII-2
  5. foto #5 Lightning Figure
  6. foto #19 Puella Magi Madoka Magica (linksboven)
  7. foto #34 & 36 Itasha Car Prints
Reageer
  •   
    WoKingNL's avatar

    Ok ja over het platteland is wel waar inderdaad. Ik wil graag hier een dag verblijven: http://www.tripadvisor.nl/Hotel_Review-g1165976-d1230407-Reviews-Shuhokaku_Kogetsu-Fujikawaguchiko_machi_Minamitsuru_gun_Yamanashi_Prefecture_Chubu.html Sinds ik die fotos heb gezien *drool* xD

  •   
    thijsknvb's avatar

    Echt cool. Ik vind het echt een tof fotoverslag lijkt me wel grappig om ook een keer te doen. 😉

  •   
    Ralph P Scene's avatar

    japan is altijd lachen

  •   
    Tadao's avatar

    WoKingNL schreef, "Vet man! Ik wil heel graag nog een keer een reis maken door Japan. Hoeveel japans spreek/versta jijzelf en hoeveel Japans is handig om te beheersen als je er bent? Dit blijft zegmaar het grootste struikelblok als ik aan een reis erheen denk. 🙂 "

    als je een DS hebt, raad ik erg sterk aan ‘My Japanese Coach’ te halen, Geweldig spel om Japans te leren! Na 5 weken van alleen maar 5 minuutjes op bed stukjes te doen en te leren kan ik al Hiragana en Katakana lezen~ (Leer snelheid hangt af per persoon maar over de leer methode valt weinig te klagen)

  •   
    Johan L's avatar

    Weer in Japan is ongeveer zoals hier, heeft een zeeklimaat en was 15 graden in april.

    Ongeveer een kwart van de Japanners draagt een mondkapje, maar doen ze vooral om niet ziek te worden/niet mensen aan te steken. In metro hebben bijv. heel veel mensen mondkapjes op, omdat je zo dicht bij elkaar staat.

  •   
    Leukste's avatar

    Ok, dan snap ik het. Daar was ik nog even benieuwd naar. Bedankt voor de informatie.

  •   
    Kill Gamer 01's avatar

    Ziet er leuk uit! Als ik ooit naar Japan ga, ga ik zeker een kijkje nemen in deze wijk, maar ik heb niet zoveel met Japan. Alleen Pokemon en Nintendo. 😉

  •   
    djonnieboy97's avatar

    kijk dat noem ik pas vakantie 🙂