Minecraft komt in augustus naar PlayStation 4, Vita en Xbox One

Minecraft is nog altijd ongekend populair en het was dan ook geen grote verrassing toen bekendgemaakt werd dat de game ook naar de PlayStation 4, Xbox One en Vita zou komen. Ontwikkelaar Mojang heeft nu eindelijk uitsluitsel gegeven over de release van de game, waar lange tijd wat onduidelijkheid over was. Voor zowel PlayStation 4 en PlayStation Vita als de Xbox One kunnen we de game van Markus ‘Notch Persson in augustus verwachten.

Mojang heeft daarnaast ook de nodige informatie over de prijs en upgrade-mogelijkheden gegeven. De PlayStation Vita-versie van Minecraft zal namelijk Cross-Buy ondersteunen, als je de PlayStation 3-editie hebt aangeschaft, ontvang je de Vita-variant dus gratis. Dit geldt niet voor de PlayStation 4- en Xbox-versies. Als je beschikt over de PlayStation 3- of Xbox 360-versie van Minecraft kan je echter wel voor slechts vijf euro, in plaats van de gebruikelijke twintig, ook respectievelijk de PlayStation 4- of Xbox One-editie kopen.

Mojang biedt de mogelijkheid om jouw saves te importeren van PlayStation 3 naar PlayStation 4 en van Xbox 360 naar Xbox One. Vice versa is, in tegenstelling tot bij de PlayStation 3- en Vita-versie, niet mogelijk omdat de wereld op de huidige generatie consoles groter is dan bij de PlayStation 3 en Xbox 360. De meeste dlc die je hebt aangeschaft voor de PlayStation 3- of Xbox 360-editie van Minecraft is eveneens te importeren naar de current gen-versie, al geldt dit, wederom in tegenstelling tot de Vita-versie, niet voor alle downloadable content.

  1.   
    RenevdGijp's avatar

    Eindelijk weer de Vita uit de kast trekken.

  2.   
    Andrevantoever's avatar

    Huppatéééé