Ubisoft onthult Far Cry 4 met een release in november

Er waren al flink wat geruchten over het bestaan van Far Cry 4. Nu blijkt uit de financiële resultaten van Ubisoft dat deze game ook daadwerkelijk in ontwikkeling is en het spel blijkt al in vergevorderde staat van ontwikkeling. Far Cry 4 zal namelijk in november al in de winkels komen te liggen. Het spel heeft een releasedatum opgeplakt gekregen van vrijdag 21 november en zal verschijnen voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en pc. De game wordt ontwikkeld door Ubisoft Montreal in samenwerking met de studio’s Ubisoft Red Storm Entertainment, Ubisoft Toronto, Ubisoft Shanghai en Ubisoft Kiev.

Zoals al bleek uit eerdere geruchten zal de game zich afspelen in de Himalaya. Op precies te zijn is de wilde regio ‘Kyrat’ het strijdtoneel. Het gebied staat onder de leiding van een zelf-aangewezen koning, waar je als speler ongetwijfeld hommeles mee zult krijgen. Uiteraard heb je de beschikking over een groot assortiment aan wapens en voertuigen om de open wereld van Far Cry 4 te verkennen. Executive producer Dan Hay vertelt de speler met Far Cry 4 te willen verrassen en dat we de komende maanden meer over de game mogen verwachten:

Following the success of Far Cry 3, we wanted to take the franchise to the next level and create a game that will surprise players and exceed fans’ expectations. Given the unique setting, we feel Far Cry® 4 will stand out as a top first-person shooter and we’re eager to reveal more about the game in the coming months.
Ondanks het feit dat we nog bijzonder weinig weten over de game, heeft Ubisoft nu alvast een Limited Edition van de game onthuld. Deze zal Hurk’s Redemption bevatten, dit zijn drie singleplayer-missies met Hurk, een karakter dat een rol speelde in de Monkey Business DLC van Far Cry 3. Ook ontvang je Hurks signature harpoon gun “The Impaler”.

  1.   
    Daan's avatar

    Echt vet dit!!

  2.   
    thijsknvb's avatar

    fuck yeah die ga ik zeker kopen als ik een xbox one heb !

  3.   
    defjam's avatar

    Gaat n behoorlijke klus worden om farcry 3 te overtreffen, vooral omdat vaas zown icoon is geworden

  4.   
    Connorkill's avatar

    Ik ben in heel far cry 3 geen personage tegengekomen met de naam hurk…

  5.   
    G-6's avatar

    Als Far Cry 4 dit jaar komt zullen op de E3 de beelden wel te zien krijgen.

  6.   
    Leon 2.0's avatar

    Connorkill schreef, "Ik ben in heel far cry 3 geen personage tegengekomen met de naam hurk…"

    Je had alleen zijn missies als je beschikt over de Monkey Business dlc, zie ik net. Deze dlc was onder andere onderdeel van de ‘insane edition’. 🙂

  7.   
    Ralph P Scene's avatar

    *spuugt rainbow*

  8.   
    Hitman047's avatar

    Hmm, een paar maanden eerder dan ik had verwacht. Mogelijk naar voren geschoven om het uitstel van The Devision mee te compenseren?

    ”G-6″ schreef, "Als Far Cry 4 dit jaar komt zullen op de E3 de beelden wel te zien krijgen."

    Ja, dat is inmiddels al bevestigd.

    Toch opvallend dat de game zo plotseling nog even is aangekondigd. Er komen wel vaker onaangekondigde games langs bij de presentatie van de kwartaalcijfers, maar die gaan dan vaak nog door het leven als ‘unannounced game X’ of zo. Nu ging er direct een persbericht de deur uit.

  9.   
    Alfa Warrior's avatar

    Wauw!
    Ik dacht dat ze deze pas op de E3 zouden tonen.

  10.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Nice! 🙂

    De najaar releases beginnen onderhand vol te stromen met Assassin’s Creed, Sunset Overdrive, Super Smash Bros, Alien: Isolation, Dragon Age, Driveclub, Batman, Project Cars Pokemon Omega Ruby en Alpha Sapphire, Call of Duty en Far Cry 4 hebben we weer genoeg te beleven dit najaar! 🙂

  11.   
    Dynastickiller's avatar

    Omg heb er echt zin in! 😆

  12.   
    Hillianii's avatar

    Geweldig!!! 😆 😆 😆

  13.   
    Sa.'s avatar

    Vet! Ik ga ff wat geld opzij zetten komende zomer om dit allemaal te kunnen betalen!

  14.   
    jessy123's avatar

    echt vet hier zat ik op te hopen!

  15.   
    FishHookz's avatar

    Zolang ze er geen monsters en yeti’s in doen vind ik het best 😉

  16.   
    stoneface's avatar

    This is the definition of insanity.

  17.   
    Tadao's avatar

    het zou wel een keer leuk zijn om bij die zogenaamde koning te horen en Niet hem willen verraden, maar gewoon dat er iets van een machtstrijd komt en jou factie zakt ietsjes, voor het verhaal. Niet dat je een of andere paragon held word.

  18.   
    GamerJaime's avatar

    Super vet dit!! Far Cry 3 was zo’n top game dat ik me ook afvraag hoe ze die gaan overtreffen. Vooral Vaas was inderdaad een fantastisch personage wat lastig te overtreffen zal zijn. Maar toch kijk ik hier ONWIJS naar uit! 😀

  19.   
    D_Dog's avatar

    Wat een jaar word dit van Ubisoft. Over 2 weken Watch Dogs, dan later dit jaar nog The Crew, Assassin’s Creed Unity en ook nog Far Cry 4. Oh man, wat een TOPjaar weer voor de sandbox game liefhebbers. 😀

  20.   
    segin's avatar

    Ubisoft heeft nu wel echt een heel erg sterke line-up! Begint steeds meer kwaliteit te leveren.

  21.   
    Ralph P Scene's avatar

    vraag me af wanneer er far cry 4 goodies uit komen.

  22.   
    gamepower's avatar

    zeer netje, dit nu eens hoe het moet zijn, een game aankondigen en een paar maand later te verkrijgen!
    niet zoals zo veel een game aankondigen jaren op voorhand en dan nog keer op keer uitstellen!

  23.   
    BeSmooth58's avatar

    Awesome! Far cry 3 was al zeer mooi! Dus verwacht veel van deze next gen

  24.   
    Hitman047's avatar

    D_Dog schreef, "Wat een jaar word dit van Ubisoft. Over 2 weken Watch Dogs, dan later dit jaar nog The Crew, Assassin’s Creed Unity en ook nog Far Cry 4. Oh man, wat een TOPjaar weer voor de sandbox game liefhebbers. 😀 "

    2 Assassin’s Creed’s. “Unity” is niet de enige. 😉

  25.   
    kmjansen's avatar

    ben erg benieuwd wat ze ervan gemaakt hebben, FC3 was heel goed dus hoop dat ze vernieuwende gameplay erin hebben gedaan.

  26.   
    kmjansen's avatar

    ben erg benieuwd wat ze ervan gemaakt hebben, FC3 was heel goed dus hoop dat ze vernieuwende gameplay erin hebben gedaan.

  27.   
    segin's avatar

    Hitman047″][quote=”D_Dog schreef, "Wat een jaar word dit van Ubisoft. Over 2 weken Watch Dogs, dan later dit jaar nog The Crew, Assassin’s Creed Unity en ook nog Far Cry 4. Oh man, wat een TOPjaar weer voor de sandbox game liefhebbers. 😀 "

    2 Assassin’s Creed’s. “Unity” is niet de enige. 😉 [/quote]
    Dan weet jij meer dan ik? ;p

    Edit: Oh nvm, ik zie het al!