De Grote GamersNET E3 2014 FAQ


Ook dit jaar reist GamersNET weer af naar Los Angeles om de E3 te bezoeken. Deze beurs laten wij uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan en dus zullen we uitgebreid verslag doen via onze website en social media-kanalen. In onderstaande FAQ (Frequently Asked Questions) vertellen we je alles wat je moet weten over de E3-week op GamersNET!

Wat is de E3?
E3 staat voor Electronic Entertainment Expo (drie E’s, vandaar dus E3). Tijdens dit jaarlijkse evenement tonen zowel grote als kleine ontwikkelaars hun nieuwste games en creaties. Al deze vette games gaan gepaard met enorme stands, spectaculaire presentaties en veel boothbabes. Op zo’n evenement mag GamersNET uiteraard niet ontbreken!

Wanneer is de E3 2014?
Dit jaar zijn de beursdagen op dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 juni. Officieus begint de beurs al een dag eerder, aangezien enkele persconferenties op maandag vallen.

Waar vindt de E3 2014 plaats?
Los Angeles, baby! De Verenigde Staten dus. Wederom is het Los Angeles Convention Center het walhalla voor de gameliefhebber. In dit gebouw, dat naast het Staples Center ligt (de thuishal van de basketbalteams LA Lakers en LA Clippers), staan net als vorig jaar de grote South- en West-hal volledig in het teken van games. Kleine trivia: dit gebouw kun je ook in diverse films zien, waaronder in de grote finale aan het einde van de film Rush Hour. In de tv-serie FlashForward deed men net alsof het Convention Center de LAX-luchthaven was.


Wie zijn er op de E3 2014?
Dit jaar reizen Peter en Leon af naar het verre Los Angeles. Voor Peter is dit al zijn vijfde keer, maar Leon bezoekt de beurs voor het eerst! Toch belooft dit zelfs voor veteraan Peter een belangrijke E3 te worden. Dit is namelijk de eerste E3 waarbij de new-gen consoles in de winkels liggen en dus verwachten veel mensen dat de uitgevers eindelijk de écht grote toppers zullen onthullen.

Natuurlijk zijn ook alle grote partijen aanwezig. Onder andere Activision, Bethesda, EA, Microsoft, Nintendo, Sony en Ubisoft maken dit jaar weer hun opwachting. Daarnaast belooft Koch Media dit jaar een grote rol te gaan spelen. Rockstar Games is niet aanwezig.

Welke games zijn er op de E3 2014?
Dat is elk jaar weer de grote vraag! Hoewel we nu al weten dat onder andere Assassin’s Creed Unity, Batman: Arkham Knight, Call of Duty: Advanced Warfare, Destiny, Far Cry 4, The Sims 4 en The Division hun opwachting zullen maken, hebben de verschillende uitgevers ook nog veel verrassingen voor ons in petto. Misschien krijgen we eindelijk de onthulling van Half-Life 3 of Mass Effect 4?

Wanneer zijn de grote persconferenties?
Alle persconferenties volgen na elkaar, wat betekent dat je – voor de ultieme E3-ervaring – op maandag om 18:30 uur begint en op dinsdagochtend om een uur of vijf eindigt. De precieze Nederlandse tijden zijn als volgt:

Maandag 9 juni 18:30 uur – Microsoft
Maandag 9 juni 21:00 uur – EA
Maandag 9 juni 00:00 uur – Ubisoft
Dinsdag 10 juni 03:00 uur – Sony

Daarnaast organiseert Nintendo op 10 juni nog een Nintendo Direct-uitzending om 18:00 uur.

Hoe kan ik de persconferenties volgen?
De redacteuren van GamersNET hebben al de nodige Senseo Pads en blikjes Red Bull ingeslagen, want alle persconferenties zullen live te volgen zijn op GamersNET. Tijdens deze persconferenties kun je gezellig chatten op de website en ondertussen zullen de redacteuren ervoor zorgen dat de nieuwspagina up-to-date blijft.

Daarnaast is een grote groep redacteuren de hele avond en nacht aanwezig op GNHQ in Bunnik. Je kunt hen via de webcam live volgen en er zullen ook regelmatig videoverslagen opgenomen worden. Wat voorheen saaie uren waren tussen de presentaties door, zijn nu interactieve live-streams die misschien nog wel leuker zijn dan de persconferenties zelf! Zorg er dus voor dat je maandagavond en -nacht online bent op GamersNET, want de E3 mag je niet missen!

Wat gaat GamersNET tijdens de E3 2014 doen?
Bijna te veel om op te noemen! Peter en Leon gaan videobeelden opnemen van alles wat ze op de E3 meemaken en die beelden gaan ze zo snel mogelijk verwerken tot de meest spectaculaire video’s. Daarnaast kun je de komende weken (video)previews verwachten van tientallen games, zowel in geschreven vorm als in videovorm.

Het thuisfront speelt dit keer een grotere rol dan ooit. Tom en Daniël zijn de hele week aanwezig om jullie elke dag te voorzien van de belangrijkste updates. Zo zullen ze dagelijks GamersNET RADIO opnemen, waarin ze het belangrijkste nieuws behandelen en ook bellen met Peter en Leon voor een update vanuit L.A. Je wordt tijdens de E3-week dus overspoeld met vette content!

Naast onze site zijn we ook te volgen via sociale media. Natuurlijk kun je weer op de hoogte blijven via Twitter (@GamersNET, @PetorGN, @LeonKempers) en Facebook, maar dit keer speelt YouTube een grotere rol dan ooit! We zullen hier dagelijks vette video’s plaatsen dus als je constant op de hoogte wilt blijven van onze E3-avonturen, moet je je zeker even abonneren.


Zijn er ook boothbabes op de E3?
Wat een vraag, natuurlijk zijn er ook boothbabes op de E3! Ze zijn er in alle soorten en maten en ons kennende zullen we genoeg materiaal van deze dames schieten om een complete speelfilm in elkaar te zetten. Aan vrouwelijk schoon dus geen tekort tijdens de E3!

Hoe zien jullie schema’s eruit?
Dat hebben Peter en Leon al besproken in de E3-voorbeschouwing. Deze is hieronder te bekijken.


Check dus snel onze E3-agenda en stuur ons je vragen!

Kan ik ook vragen stellen aan de ontwikkelaars?
Wat leuk dat je het vraagt! Gedurende de E3 staan wij namelijk volledig tot jullie beschikking om als spreekbuizen naar de ontwikkelaars te fungeren. Check dus snel onze E3-agenda’s. Zie jij een bepaalde game staan waar je nog een vraag over hebt, stuur deze vraag dan snel naar ons op! Wij zullen hem stellen aan de ontwikkelaars en elke dag maken we een video waarin we antwoord geven op jullie vragen. Als je nog vragen hebt over de E3 in zijn algemeen of over ons, kun je die natuurlijk ook stellen!

Vragen kun je stellen door ze te Tweeten met de hashtag #GNE3 (via deze hashtag kun je trouwens ook algemene Tweets over de E3 plaatsen), of je kunt ze naar ons opsturen via Facebook. Het is natuurlijk ook mogelijk om onder deze FAQ een reactie achter te laten met je vraag, of ons een mail te sturen via [email protected]. Wij gaan persoonlijk op onderzoek uit om jouw vragen te beantwoorden!

Kan ik de E3 ook onderweg volgen?
Jazeker, want je kunt bij ons ook via je mobiele telefoon op de hoogte blijven van het laatste E3-nieuws. Download hiervoor de speciale GamersNET App voor iOS, Android of Windows Phone.

Kortom: ook dit jaar mag je de E3 weer niet missen! Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en tegelijkertijd gezellig praten met de leukste community van Nederland, hou GamersNET tijdens de E3 dan goed in de gaten! Vergeet bovendien niet om al je vragen te stellen via #GNE3 en e-mail, of laat ze in de reacties hieronder achter!
  1.   
    Rudizo18's avatar

    heb zin in om over alle nieuw games te horen ben benieuwd heb niet super veel verwachtingen van dit jaar.
    als ik iets over halo hoob ben ik dit jaar wel weer tevreden :3

  2.   
    mattioza's avatar

    Er is op gamersnet zowaar NOG MEER reclame gemaakt voor de E3 dan voor Watchdogs.
    Het mag nu stilaan gaan beginnen ook, hopelijk krijgen we nu niet het bericht dat het paar maanden is uitgesteld 😀

  3.   
    thijsknvb's avatar

    deze e3 mag je inderdaad niet missen ik heb er zin in !!

  4.   
    Goldcobra's avatar

    Kan niet wachten! Vooral niet op de nacht van maandag op dinsdag!

  5.   
    gamepower's avatar

    voor de xbox persconferentie zit ik op het puntje van mijn stoel!
    ik heb er wel grote verwachtingen van, vooral veel games hoop ik!

    wanneer geeft warner bros een persconferentie… ik wil meer zien en weten over MK X

  6.   
    gatemaster64's avatar

    mattioza schreef, "Er is op gamersnet zowaar NOG MEER reclame gemaakt voor de E3 dan voor Watchdogs.
    Het mag nu stilaan gaan beginnen ook, hopelijk krijgen we nu niet het bericht dat het paar maanden is uitgesteld 😀 "

    ja hoor!
    de mensen heben hun vliegtickets al gekocht,en een kamer in een hotel ook al geboekt.
    de developers hebben alles al geregeld en voor bereid!

    dat zou nog eens wat zijn,paar dagen van te voren heel droog zeggen het gaat niet door! 😛

  7.   
    ewoutswaga's avatar

    maar kan je bij assasins creed op de pc nou ook op 1 pc met zen 2en spelen of moet dat op een andere pc
    😕